Connect with us

Alba

VIDEO: Măsuri de ordine pentru minivacanța de 1 Decembrie și Sfântul Andrei. Informare a instituțiilor subordonate MAI, din Alba

Publicat


Instituțiile din județul Alba, aflate în subordinea MAI, transmit o declarație comună de presă legată de măsurile speciale întreprinse cu prilejul minivacanței de 1 Decembrie. 

Informarea are loc la sediul Instituției Prefectului Alba și reunește purtătorii de cuvând ai acestor instituții, care vorbesc și despre măsurile speciale de ordine publică luate în Alba Iulia cu prilejul Zilei Naționale.

Forțelor MAI, li se vor alătura și 50 de polițiști locali.

LIVE-VIDEO: Repetiție pentru PARADA de 1 Decembrie, la Alba Iulia. Sute de militari, lansatoare HIMARS, avioane F16 și elicoptere

Reamintim că angajații de la stat vor beneficia de o minivacanță de cinci zile, începând de miercuri, 30 noiembrie, când sărbătorim Sfântul Andrei și până luni, 5 decembrie, în ajunul de Moș Nicolae, după ce Guvernul a declarat zi liberă și vineri, 2 decembrie.

Comunicatul ISU Alba

În perioada 30.11. – 04.12.2022, în județul Alba se vor desfășura evenimente cu public numeros, în cadrul cărora, salvatorii vor asigura măsurile specifice pentru prevenirea situațiilor de urgență.

Astfel, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „UNIREA” al județului Alba se află în serviciu operativ, cu tehnica specifică din dotare, fiind pregătiți să intervină în gestionarea situațiilor de urgență din competență.

Cu prilejul Zilei Naționale a României, în data de 01 decembrie 2022, ISU Alba vă invită să participați la activitățile organizate cu această ocazie, începând cu ora 13:30, în zona Bulevardului 1 Decembrie 1918, din municipiul Alba Iulia.

În cadrul plutoanelor de defilare, peste 70 de pompieri militari vor participa cu 6 autospeciale de intervenție (1 autospecială pirotehnică, 1 ambulanță Terapie Intensivă Mobilă, 1 Autospecială Scafandri cu barcă pneumatică, 1 autospecială de stingere și 1 autoscară mecanică de lucru și salvare de la înălțimi și 1 autospecială tip camion de intervenție cu 1 container multirisc), garda portdrapel și un pluton de onoare.

Pentru buna desfășurare a evenimentelor anunțate, ISU Alba a dispus unele măsuri pentru a preîntâmpina producerea evenimentelor negative ce pot pune în pericol viața și bunurile cetățenilor.

Ținând cont că la aceste manifestații se preconizează un aflux mare de persoane, pompierii recomandă respectarea măsurilor de prevenire a situațiilor de urgență ce pot surveni, după cum urmează:

 • NU utilizați focul deschis în locuri cu pericol de incendiu.

 • NU aruncați la întâmplare țigările. Este interzis fumatul în afara locurilor special amenajate.

 • NU blocați căile de acces pentru a permite intervenția autospecialelor de intervenție sau accesul la hidranții exteriori.

 • NU lăsați copiii nesupravegheați.

 • Respectați întotdeauna recomandările forțelor de ordine, sau a organizatorilor evenimentului, pentru a rămâne în siguranță.

De asemenea, vă reamintim faptul că în sezonul rece, riscul producerii incendiilor la locuințe este ridicat. Aceste evenimente neplăcute, pot produce, atât pagube materiale însemnate, cât și pierderi de vieţi omeneşti.

Respectați câteva măsuri esențiale pentru a reduce acest risc, astfel:

 • Evitați improvizațiile la nivelul instalațiilor termice și electrice și efectuați verficări periodice ale acestora, cu personal specializat.

 • Verificaţi coşurile de evacuare a fumului, reparaţi-le, izolaţi-le termic şi curăţaţi-le periodic.

 • NU alimentaţi mai mulţi consumatori electrici din acelaşi prelungitor (sau din aceeaşi priză) în acelaşi timp.

 • NU utilizați substanțe ușor inflamabile (benzină, motorină) pentru aprinderea focului.

 • NU lăsaţi mâncarea pe foc nesupravegheată.

 • Instalați detectoare de fum, pentru a reduce riscul de a deveni victime ale incendiilor din locuințe.

 • Interziceţi jocul copiilor cu focul.

În eventualitatea producerii unei situații de urgență apelați numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Mai multe informații despre modul de comportare în diferite situații de urgență (incendii, ger, viscol, alte fenomene meteorologice extreme etc.) pot fi consultate prin accesarea platformei naționale de pregătire https://fiipregatit.ro/

Țineți cont de sfaturile noastre și respectați măsurile de prevenire a incendiilor!

Pompierii vă doresc o săptămână liniștită, lipsită de evenimente nedorite!

Comunicat IPJ Alba

Pentru perioada 29 noiembrie – 4 Decembrie 2022, Inspectoratul de Poliție Județean Alba a luat măsuri pentru intensificarea acțiunilor și suplimentarea efectivelor, în vederea asigurării unui climat ordine și siguranță publică pe durata minivacanței prilejuită de Ziua Națională și cu ocazia manifestărilor publice care vor avea loc în acest context.

În această perioadă, vor acționa, zilnic, în medie, 160 de polițiști, cu peste 80 de mijloace auto, pentru prevenirea faptelor antisociale, apărarea patrimoniului public și privat, creșterea siguranței rutiere și a transporturilor feroviare.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere şi combaterea excesului de viteză, polițiștii vor folosi la capacitate maximă aparatele radar din dotare și vor asigura prezența activă în trafic.

Cu ocazia manifestărilor publice dedicate sărbătoririi ZILEI NAŢIONALE A ROMÂNIEI – 1 DECEMBRIE şi a celor 104 ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, Inspectoratul de Poliție Județean Alba a luat măsuri pentru intensificarea acțiunilor, suplimentarea efectivelor de siguranță publică și prezența echipajelor de poliție în locurile în care urmează să se desfășoare manifestări publice, în municipiul Alba Iulia.

În acest sens, mâine, 30 noiembrie, peste 60 de polițiști din structurile de ordine publică, rutieră, investigații criminale și alte formațiuni vor acționa, pentru a asigura ordinea și liniștea publică și pentru a-i sprijini pe cetățeni.

În data de 1 Decembrie, peste 180 de polițiști, alături de jandarmi, lucrători ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență și polițiști locali, vor fi la datorie, pe raza municipiului Alba Iulia și pe principale artere rutiere care duc spre municipiul reședință de județ, și vor acționa pentru fluidizarea traficului, prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională și vor asigura intervenția la evenimente.

Polițiștii de ordine publică, împreună cu polițiștii de investigații criminale, vor acționa pentru prevenirea și combaterea infracționalității stradale, iar polițiștii Serviciului Transporturi vor intensifica acțiunile de patrulare în stațiile de cale ferată și pe trenurile de călători, în scopul prevenirii și combaterii infracțiunilor contra patrimoniului și a celor comise cu violență.

Totodată, Inspectoratul de Poliției Județean Alba va participa, la parada militară, cu 20 de polițiști și 10 autospeciale din dotarea formațiunilor de poliției rutieră, ordine publică, acțiuni speciale și criminalistic. La această manifestare vor fi prezente și 9 echipaje canine din cadrul Centrului Chinologic Dr. Aurel Greblea Sibiu.

Cetățenii care vor lua parte la manifestările publice din Alba Iulia, prilejuite de Sărbătorirea Zilei Naționale a României, sunt rugați să respecte restricțiile de circulație și indicațiile polițiștilor rutieri și să parcheze doar în locurile special amenajate.

Restricții rutiere vor fi instituite, începând de azi, 29 noiembrie, între orele 12,00 – 16,00, pentru repetiții. Polițiștii vor fi prezenți și vor acționa pentru asigurarea zonelor și fluidizarea traficului rutier.

În data de 30 noiembrie între orele 9,30 – 11,30 vor fi restricții pe B-dul Ferdinand I, Piața Ion I.C. Brătianu, Piața Iuliu Maniu, strada Ardealului, strada Olteniei, strada București, strada Basarabiei, strada Frederic Mistral, pentru ceremonialul militar de depunere de coroane și jerbe la statuile Ion IC Brătianu și Iuliu Maniu.

 • între orele 10,00 -22,00 accesul rutier va fi restricționat pe strada Unirii, de la sensul giratoriu care asigură accesul în Cetate

În data de 01 decembrie

 • între orele 09,00 – 24,00, accesul rutier va fi restricționat pe strada Unirii, de la sensul giratoriu care asigură accesul în Cetate, strada Aurel Vlaicu, strada Crișan, strada Mihai Viteazul, Aleea Capistano.

 • între orele 12,00 – 24,00, pe B-dul 1 Decembrie 1918 (de la intersecția cu strada Vasile Goldiș până la intersecția cu strada Cloșca).

 • între orele 12,00 – 16,00, pe B-dul Încoronării, B-dul 1 Decembrie 1918, B-dul Horea, strada Ghe. Pop de Băsești, strada Crișan, strada Cetății, străzile Cloșca și Apulum, strada Izvorului, strada Dr. Ion Ratiu, strada Ion Agârbiceanu, B-dul Transilvaniei ( parcările Pasaj – B-dul. Transilvaniei), calea Moților, B-dul Revoluției, Strada Lalelelor, strada Pavlov, str. 1 Mai, Ștefan cel Mare, Septimius Severus, Vânătorilor, Toporâștilor, Vasile Goldiș, Tache Ionescu

În vedere asigurării unui climat de siguranță corespunzător pe perioada în care este sărbătorită Ziua Națională a României, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin efectivele de care dispune, este pregătit să răspundă prompt la orice sesizare sau reclamație a cetățenilor.

Urăm tuturor românilor să se bucure, pe deplin, de Sărbătoarea Marii Uniri!

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Instituțiile din județul Alba, aflate în subordinea MAI, transmit o declarație comună de presă legată de măsurile speciale întreprinse cu prilejul minivacanței de 1 Decembrie. 

Informarea are loc la sediul Instituției Prefectului Alba și reunește purtătorii de cuvând ai acestor instituții, care vorbesc și despre măsurile speciale de ordine publică luate în Alba Iulia cu prilejul Zilei Naționale.

Forțelor MAI, li se vor alătura și 50 de polițiști locali.

LIVE-VIDEO: Repetiție pentru PARADA de 1 Decembrie, la Alba Iulia. Sute de militari, lansatoare HIMARS, avioane F16 și elicoptere

Reamintim că angajații de la stat vor beneficia de o minivacanță de cinci zile, începând de…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

FOTO: ACCIDENT RUTIER la Hăpria. O mașină a intrat într-o țeavă de gaz

Publicat

Un accident rutier a avut loc marți, 31 ianuarie, în jurul orei 15.40, pe raza localității Hăpria. 

Potrivit reprezentanților ISU Alba, la fața locului au intervenit pompierii din Alba Iulia. Din câte se pare, un autoturism a ieșit de pe stradă și s-a oprit într-o țeavă de gaz montată pe gardul unei locuințe.

La fața locului intervin pompierii din Alba Iulia cu două autospeciale.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Simulare Bacalaureat 2023 în Alba: baremele și subiectele pentru elevii de clasa a XII-a la Română. Răspunsurile corecte

Publicat

examen

În județul Alba, s-a desfășurat marți simularea la Română pentru examenul de Bacalaureat, organizată de Inspectoratul Școlar Județean. Au participat 1.426 de liceeni, din cei 1.823 înscriși.

Testarea s-a desfășurat în condiții similare celor de examen.

Vezi BACALAUREAT 2023: Modele de subiecte la examen. Variante de pregătire pentru liceeni, pe discipline

La primul subiect, elevii au primit un fragment dintr-un articol online pe baza căruia au primit cinci cerințe privind sensul unei secvențe și detalii din text. De asemenea, au avut de compus un text în care să argumenteze ”dacă viața trebuie sau nu risipită prin lucruri sau acțiuni inutile”, cu raportare la fragmentul primit și la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Zeci de pietoni amendați în Alba, după ce au trecut strada neregulamentar. Atenționările Poliției Rutiere

Publicat

Zeci de pietoni au fost amendați, luni, în județul Alba, în cadrul unei acțiuni organizate de Poliție, pentru siguranță rutieră. Noi acțiuni sunt derulate și în această săptămână.

Potrivit IPJ Alba, luni, 30 ianuarie, polițiștii rutieri din județul Alba au continuat acțiunile dedicate siguranței rutiere. Cu ocazia activităților desfășurate, care au vizat, în principal, creșterea disciplinei pietonilor, au fost depistați și sancționați contravențional, 42 de pietoni care s-au angajat în traversarea drumului public, prin loc nepermis

În săptămâna curentă, polițiștii rutieri din județul Alba acționează pentru creșterea siguranței rutiere, desfășurând controale privind…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Savantul Sergiu Pașca din Aiud, speranța României pentru Nobel. A fost premiat pentru excelență în cercetare la nivel mondial

Publicat

Savantul aiudean Sergiu Pașca a fost premiat de către statul Român cu Premiul Special pentru Excelență în cercetare la nivel mondial. Distincția a fost oferită în cadrul primei ediții a Galei Cercetării Românești, eveniment care a avut loc la Ateneul Român, marți, 31 ianuarie 2023. 

Savantul și doctorul Sergiu Pașca din Aiud a fost lăudat la scenă deschisă pentru laboratorul său de la Universitatea Stanford și numit ”speranța României pentru premiul Nobel”, de către cei care l-au prezentat în cadrul galei. 

Sergiu Pașca nu a fost prezent la București, dar a transmis un mesaj video, mesaj înregistrat în laboratorul său de la Stanford, laborator care îi poarta numele.

”Sunt…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe