Connect with us

Alba

Comunicat Sorin Bumb: Efic​iența măsurilor economice liberale confirmată de instituțiile internaționale de audit

Publicat



”Efic​iența măsurilor economice liberale confirmată de instituțiile internaționale de audit: crește ratingul României la nivel internațional!

Efectele măsurilor economice de sprijin luate de guvernarea liberală încep să se vadă și să producă efecte pozitive, care vor aduce României, în acest an, a doua cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană.

Recent, agenția de rating Standard & Poor’s a ridicat perspectiva economiei românești la calificativul „ stabil”, ceea ce reprezintă o recunoaștere internațională a eforturilor guvernului liberal și o confirmare că măsurile de consolidare fiscal-bugetară și de ajutorare a economiei au fost corecte.

După ce, anul trecut, Guvernul PNL a realizat cele mai mari investiții în economia românească, din ultima decadă, anul acesta, în lunile ianuarie și februarie,  se constată deja o creștere cu 27,5% a investițiilor față de perioada similară a anului trecut.

Este vorba de circa 4,08 miliarde de lei care au intrat în plus, în economie, susținând dezvoltarea țării. În aceiași perioadă, veniturile bugetare au crescut și ele cu 4,1%, în ciuda crizei economice și sanitare.

În trimestrul IV al anului trecut România a avut cea mai mare creștere…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Scandal într-o familie din comuna Horea. Un bărbat s-a ales cu dosar penal și ordin de protecție. Ce s-a întâmplat

Publicat

Scandal într-o familie din comuna Horea. Un bărbat s-a ales cu dosar penal și ordin de protecție. Acesta și-ar fi amenințat soția și l-ar fi lovit pe tatăl ei.

Potrivit IPJ Alba, incidentul a fost sesizat poliției din comună, luni, 13 mai, în jurul orei 23.50. Un bărbat de 65 de ani, din Horea, reclama că soțul fiicei sale se manifesta agresiv.

Din primele cercetări, a rezultat că scandalul s-a petrecut la locuința comună al acestora. Pe fondul consumului de alcool și al unor discuții contradictorii, bărbatul, în vârstă de 38 de ani și-ar fi amenințat…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Complexul balnear de la Ocna Mureș a împlinit un an de activitate. Media numărului de vizitatori: 1.033 pe zi

Publicat

Complexul balnear Băile Sărate Ocna Mureș a împlinit un an de la inaugurare. Primarul orașului, Silviu Vințeler și președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, au făcut marți un bilanț al primelor 12 luni de funcționare. 

Primarul a spus că în până la 31 ianuarie 2023, aproximativ 250.000 de persoane au plătit bilet pentru a intra la băi (copii mici sunt exceptați) și a menționat că ”trendul s-a păstrat și în acest an”.

”Anul trecut a fost media de 1.033 de persoane pe zi” a afirmat Vințeler.

El a spus că în acest an autoritățile…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Băile sărate de la Ocnișoara. A fost semnat contractul pentru amenajarea bazei de agrement. Cât este investiția

Publicat

Băile sărate de la Ocnișoara. Consiliul Județean Alba a anunțat, marți, că a semnat contractul de proiectare și execuție a lucrărilor pentru baza de agrement.

Obiectul investiției „Amenajarea Băilor Sărate Ocnișoara” este în valoare de 16.752.345 lei la care se adaugă TVA.

Contractul a fost semnat cu Contranscom Construcții Bența SRL – Lider de asociere și SC Reflex Design & Consulting SRL – Asociat

Termenul pentru prestarea serviciilor de proiectare şi verificarea proiectului tehnic este de 5 luni. Lucrările trebuie realizate în 17 luni.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Tânăr dintr-o comună din Alba, cercetat penal după ce a fost oprit în trafic, pe DN 1. Ce au descoperit polițiștii

Publicat

Un tânăr din comuna Mihalț este cercetat penal după ce a fost oprit în trafic, pe DN 1 Alba Iulia – Teiuș. Acesta conducea un autoturism.

Potrivit IPJ Alba, luni, 13 mai, polițiștii Serviciului Rutier Alba au oprit, pentru control, pe DN 1, la kilometru 386, în apropierea localității Sântimbru, un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani, din comuna Mihalț.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că autorizația provizorie de circulație a autoturismului era expirată.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe