Connect with us

Ardeal24.ro – Termeni și condiții de utilizare

Termeni și condiții

TERMENI ȘI CONDIȚII DE UTILIZARE ALE SITE-ULUI https://ardeal24.ro

Ardeal24.ro (denumit în continuare „site-ul”) este proprietatea SC INDEPENDENT SRL ALBA IULIA.

Acest document stabilește termenii și condițiile în care poate fi utilizat site-ul Ardeal24.ro

Accesul și utilizarea site-ului se face sub autoritatea acestor reguli, în termenii și condițiile de mai jos. Utilizarea site-ului ca vizitator, înregistrarea ca abonat și accesul la serviciile oferite de acesta presupune implicit acceptarea acestor termeni și condiții, cu toate consecințele care decurg din acceptarea acestora.

1. ACCES:

Scopul permis pentru utilizarea site-ului este obținerea de informații și accesul la serviciile oferite prin intermediul acestuia.

Orice utilizare în alte scopuri decât acesta nu este permisă.

Pentru a obține acces la site și la serviciile și informațiile puse la dispoziție prin intermediul acestuia trebuie să obțineti acces la World Wide Web, direct sau cu ajutorul altor dispozitive prin care se pot accesa servicii Internet, plătind orice taxă asociată pentru acest acces.

În plus, trebuie să aveți la dispoziție tot echipamentul necesar pentru a realiza această conexiune la World Wide Web, inclusiv un computer si un modem sau alt echipament de acces. SC INDEPENDENT SRL ALBA IULIA nu își asumă responsabilitatea pentru securitatea acestui site sau a liniei dvs. de comunicare cu acesta.

Prin termenul „vizitator” al site-ului se înțelege orice persoană fizică sau juridică care va accesa site-ul.

Prin termenul „utilizator” al site-ului se înțelege orice „vizitator” care se înregistrează ca „utilizator” prin completarea unui formular de înregistrare sau prin simpla accesate a uneia dintre paginile siteului.

2. DREPTURI DE AUTOR, MARCA SI PROPRIETATE INTELECTUALA:

SC INDEPENDENT SRL ALBA IULIA  ofera acces liber la site si va autorizeaza sa vizualizati, imprimati si sa transmiteti informatii existente pe site doar in scopuri personale, non-comerciale.

Dreptul de autor pentru informatiile existente pe acest site este detinut de SC INDEPENDENT SRL ALBA IULIA sau de afiliatii/partenerii sai precizați.

Niciun material de pe acest site nu poate fi reprodus partial, integral sau modificat fara permisiunea explicita, scrisa a SC INDEPENDENT SRL ALBA IULIA sau fără citarea siteului (sursei) cu link activ către site sau pagina respectivă.

Ardeal24 are parteneriate de preluare a conținutului cu mai multe publicații/ agenții de știri. Preluarea conținutului se va face în condițiile precizate mai sus cu citatea ambelor surse ( atat ardeal24.ro cât și a partenerului său)

Preluare cu citarea sursei cu link activ se poate face doar în limita a 1/3 din continutul articolului. Preluarea fotografiilor nu este permisă decât în limita unei singure fotografii/ articol pentru restul continutului din galeriile foto făcându-se trimitere cu link activ la site sau pagina siteului.

Continutul acestui site, textele, grafica, fotografiile, software-ul, logo-urile si orice alte materiale prezente pe site sunt protejate de legea dreptului de autor si sunt proprietatea SC INDEPENDENT SRL ALBA IULIA sau a afiliatilor/partenerilor sai.

Este interzisa crearea de legaturi cu acest site ale altor site-uri sau invers, fara un acord prealabil .

In situatiile in care acest lucru se intampla fara acordul scris al SC INDEPENDENT SRL ALBA IULIA aceasta nu isi asuma responsabilitatea pentru site-urile neafiliate cu care site-ul ar putea fi legat, pentru materialele postate pe acest site de catre alte persoane decat cele autorizate de SC INDEPENDENT SRL ALBA IULIA si isi rezerva dreptul de a solicita sanctionarea conform legislatiei in vigoare a oricarei actiuni de acest tip.

SC INDEPENDENT SRL ALBA IULIA sau terte parti pot furniza autorizat, prin intermediul site-ului, legaturi (“link”-uri) catre alte pagini sau resurse World Wide Web.  

SC INDEPENDENT SRL ALBA IULIA –  nu garanteaza, nu este si nu poate firesponsabila in niciun fel de disponibilitatea acestora, de forma, continutul, publicitatea, produsele sau alte materiale disponibile pe site-urile respective.  SC INDEPENDENT SRL ALBA IULIA nu va fi responsabila sau pasibila de a plati despagubiri, direct sau indirect, pentru orice paguba sau pierdere cauzata sau presupusa a fi fost cauzata de/sau in legatura cu folosirea sau increderea in informatiile, continutul, bunurile sau serviciile puse la dispozitie de site-urile respective.

Reproducerea, copierea, multiplicarea, vinderea, revinderea sau exploatarea unei parti a serviciilor, accesul sau folosirea serviciilor sau informatiilor puse la dispozitie de  SC INDEPENDENT SRL ALBA IULIA prin intermediul site-ului intr-un mod care violeaza legislatia romaneasca sau internationala in materie de drept de autor si proprietate intelectuala, implica raspunderea civila sau penala pentru astfel de actiuni.

SC INDEPENDENT SRL ALBA IULIA isi rezerva dreptul de a impiedica prin orice mijloace si de a de solicita sanctionarea conform legislatiei in vigoare a persoanelor implicate in distrugerea sau alterarea site-lui, a continutului sau securitatii acestuia sau incercarea de a ataca sau discredita SC INDEPENDENT SRL ALBA IULIA sau pe partenerii sai, produsele, serviciile si angajatii acestora. Orice eventual litigiu in legatura cu acest site este de competenta instantelor de drept comun din Romania.

3. REGULI DE UTILIZARE:

Nu sunt permise:
– copierea, multiplicarea, distribuirea, arhivarea sau pastrarea, prin orice mijloace, inclusiv electronice, magnetice sau computerizate, a materialelor si informatiilor existente pe acest site;
– incercarea de a interveni, prin orice mijloace, in continutul acestui site, stergerea sau modificarea prin orice mijloace a materialelor si informatiilor publicate, sau incercarea de a actiona in acest scop;
– incercarea de a scana, sonda sau a testa vulnerabilitatea oricarui sistem din reteaua SC INDEPENDENT SRL ALBA IULIA sau accesarea oricaror servere sau servicii din reteaua SC INDEPENDENT SRL ALBA IULIA care nu sunt publice, fara autorizatie explicita in scris din partea SC INDEPENDENT SRL ALBA IULIA;
– incercarea de a interveni in functionarea serverelor de hosting sau in reteaua SC INDEPENDENT SRL ALBA IULIA prin orice mijloace, inclusiv atacarea acestora prin “flooding” sau “DOS”;
– folosirea oricaror adrese de e-mail publicate prin intermediul site-ului pentru distribuirea lor pe liste de mailing sau pentru trimiterea de e-mailuri comerciale (“spamming”) sau pentru orice alt scop in afara de trimiterea de e-mailuri personale justificate, fara acordul scris al posesorilor acestor adrese;
Violarea oricarei dintre aceste reguli atrage dupa sine raspunderea civila sau penala. SC INDEPENDENT SRL ALBA IULIA va investiga faptele care implica asemenea incalcari, cooperand cu autoritatile pentru prevenirea sau impiedicarea unor astfel de incalcari.

4. DISPONIBILITATEA SERVICIULUI

SC INDEPENDENT SRL ALBA IULIA isi rezerva dreptul de a modifica sau de a intrerupe, temporar sau permanent, partial sau in totalitate, serviciile puse la dispozitia vizitatorilor si a utilizatorilor prin intermediul acestui site, cu sau fara o notificare prealabila.  SC INDEPENDENT SRL ALBA IULIA nu este raspunzatoare fata de utilizatori, orice terta persoana fizica sau juridica sau institutie pentru modificarea, suspendarea sau intreruperea serviciilor disponibile prin intermediul site-ului.  SC INDEPENDENT SRL ALBA IULIA poate schimba in orice moment continutul si conditiile de folosire a site-ului. Noile conditii devin valabile in momentul in care au fost facute publice prin inscriere in acest site si nu au caracter retroactiv.

5. ABSOLVIREA DE RASPUNDERE

Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca intelegeti ca sunteti de acord cu urmatoarele:
– utilizarea site-ului se face pe propria raspundere;
SC INDEPENDENT SRL ALBA IULIA se absolva in mod expres de toate raspunderile de orice fel, exprimate direct sau indirect, inclusiv, dar nu limitat la, garantiile indirecte de vanzare sau conformitate cu specificatiile pentru un anume scop.

SC INDEPENDENT SRL ALBA IULIA nu ofera nicio garantie ca:
– informatiile vor implini toate cerintele dumneavoastra;
– serviciile vor fi neintrerupte, la timp, sigure sau fara erori;
– rezultatele ce se vor putea obtine din folosirea informatiilor site-ului vor fi corecte sau de incredere;
– calitatea oricaror produse, servicii, informatii sau altor materiale cumparate sau obtinute de dumneavoastra prin intermediul site-ului, va satisface toate cerintele;
– orice eroare de program va fi corectata.
Utilizatorul este singura persoana responsabila de eventualele distrugeri cauzate sistemelor de calcul sau retelei de pe care acceseaza site-ul sau de orice alte pierderi de date, care ar putea fi rezultatul descarcarii de informatii si servicii din continutului site-ului. Niciun sfat sau alte informatii orale sau scrise, obtinute de la site sau prin intermediul serviciilor site-ului nu constituie o garantie, daca nu este stipulata expres in termenii si conditiile de utilizare.

6. LIMITAREA RASPUNDERII:

SC INDEPENDENT SRL ALBA IULIA nu va fi raspunzatoare pentru niciun fel de pagube directe, indirecte, accidentale, speciale, inclusiv, dar nu limitat la, pagube pentru pierderi de profit, bunavointa, posibilitatii de folosire, date sau alte pierderi intangibile sau incomensurabile (chiar daca SC INDEPENDENT SRL ALBA IULIA a fost informata anterior de posibilitatea aparitiei unor asemenea pierderi), rezultand din:
– utilizarea sau imposibilitatea utilizarii informatiilor site-ului;
– costul procurarii de bunuri sau servicii complementare rezultand din orice bunuri, date, informatii sau servicii achizitionate sau obtinute, mesaje primite, tranzactii incepute prin/de pe site;
– acces neautorizat la, sau deteriorarea transmisiilor sau datelor utilizatorului;
– declaratii sau actiuni ale oricarei terte parti asupra serviciilor site-ului;
– orice alta problema legata de serviciile site-ului.

Daca se considera ca orice material pus la dispozitie pe site, postat pe site de catre terti sau utilizatori, violeaza drepturile de copyright sau orice alte drepturi, este necesara semnalarea acestei situatii la adresa de corespondenta Alba Iulia, județul Alba, Piața I.C.Bratianu nr 18, tel/fax: 0258 812 702 sau pe adresa de email: redactie@alba24.ro
Pentru sectiunile site-ului care pot cuprinde opinii ale cititorilor, raspunderea asupra continutului opiniilor revine in intregime autorilor acestora.SC INDEPENDENT SRL ALBA IULIA isi rezerva dreptul de sterge de pe site acele opinii care contravin termenilor si conditiilor de utilizare asite-ului sau pe care le considera daunatoare, sub orice forma, propriei imagini, partenerilor sau tertilor.

Acest site este oferit in aceasta forma fara alte garantii. SC INDEPENDENT SRL ALBA IULIA nu este si nu poate fi responsabila pentru nepotriviri, indisponibilitati sau alte defecte ale acestui site sau ale continutului sau.

7. CONFIDENTIALITATE SI INFORMATII PERSONALE
 
Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice SC INDEPENDENT SRL ALBA IULIA are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra, un membru al familiei dumneavoastra ori o alta persoana. Scopurile colectarii datelor sunt marketing, reclama si publicitate, statistica si servicii de comunicatii electronice. Refuzul de a furniza datele va interzice participarea in cadrul concursurilor sau accesul la unele servicii ale site-urilor Societatii.

Categoriile de date prelucrate de Societate sunt numele si prenumele, sexul, data si locul nasterii, cetatenia, semnatura, telefon/fax, adresa (domiciliu/resedinta), formare profesionala/diplome/studii, e-mail, imagine si voce. Castigatorilor concursurilor organizate de Societate li se va solicita o copie a CI/BI in vederea verificarii corectitudinii datelor furnizate la inscriere, astfel incat premiile sa fie acordate castigatorilor de drept; totodata datele continute in CI/BI sunt necesare in scopul retinerii si virarii la bugetul de stat a impozitului aferent premiilor castigate. Datele prelucrate vor fi stocate in baze de date computerizate.

Prin participarea la concursurile sau accesul la unele servicii ale site-urilor Societatii, sunteti de acord sa primiti informatii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Societate, partenerii contractuali ai operatorului, alte companii din acelasi grup cu operatorul, furnizori de servicii si bunuri si mass-media.

Dupa completarea formularului de inregistrare, utilizatorul are la dispozitie un cont pentru utilizarea serviciilor.

Utilizatorul este in intregime responsabil pentru pastrarea confidentialitatii asupra parolei asociate accesului la serviciile site-ului, conditionate de logare.

Utilizatorul este in intregime responsabil de toate informatiile care sunt facute publice din contul sau. In cazul accesarii neautorizate a contului de catre terte persoane,  – SC INDEPENDENT SRL ALBA IULIA în insolvenţă nu isi asuma nicio responsabilitate fata de consecintele care pot aparea.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa printr-un email la redactie@alba24.ro sau cu o cerere scrisa, datata si semnata la adresa de corespondenta Alba Iulia, județul Alba, Piața I.C.Brătianu nr 18, tel/fax: 0258 812 402. De asemenea, va este recunoscut dreptul de a va adresa justitiei. Datele dumneavoastră nu vor fi transferate in strainatate.

Daca unele din datele despre dumneavoastra sunt incorecte, va rugam sa ne informati cat mai curand posibil.
SC INDEPENDENT SRL ALBA IULIA se obliga sa nu faca publica adresa de e-mail a utilizatorilor si sa nu o dezvaluie unei terte parti, daca aceasta nu se afla intre partenerii agreati in mod expres, in afara cazului in care acest lucru este necesar pentru a respecta legea si/sau procedurile judiciare.
SC INDEPENDENT SRL ALBA IULIA nu raspunde de atacurile avand ca scop furtul sau vandalismul si care ar putea conduce la dezvaluirea sau compromiterea datelor.
SC INDEPENDENT SRL ALBA IULIA nu-si asuma niciun fel de responsabilitate pentru situatiile in care utilizatorul isi publica adresa sau orice alte date personale, din proprie initiativa, intr-un mesaj public, pe oricare dintre paginile site-ului.

Daca utilizatorii site-ului trimit materiale nesolicitate, SC INDEPENDENT SRL ALBA IULIA isi rezerva dreptul de a considera aceste materiale neconfidentiale si lipsite de protectia dreptului de autor. Astfel de materiale devin proprietatea SC INDEPENDENT SRL ALBA IULIA libere de orice pretentii emise de o persoana sau un grup de persoane, putand fi utilizate in orice scop de catre SC INDEPENDENT SRL ALBA IULIA, fara obligatia de a acorda compensantii pentru utilizarea lor.

Identitatea utilizatorilor nu va fi dezvaluita in cazul in care, prin informatiile postate, acestia ar putea fi pusi pericol. La inregistrare, utilizatorii vor folosi adresa de email ca identificator (username/email) si parola (password).

Utilizatorii accepta sa nu imprumute niciodata parola (password) unui alt utilizator, pentru propria protectie si pentru validitatea informatiilor transmise. De asemenea, accepta sa nu utilizeze niciodata parola altui membru pentru a posta mesaje. Site-ul foloseste „cookies” pentru a identifica utilizatorii. Acestea nu contin niciun fel de date personale ale utilizatorului si nu prezinta risc in cazul in care sunt interceptate de terte parti. Daca browser-ul este configurat sa nu le accepte, anumite pagini pot sa nu functioneze partial sau in totalitate.

Pe site pot fi prezente reclame si/sau legaturi catre pagini ale unor terte parti, inclusiv parteneri, furnizori de publicitate sau sponsori. Informatiile furnizate unor pagini externe nu se afla sub controlul SC INDEPENDENT SRL ALBA IULIA si orice publicare a unor date personale pe alte pagini de pe Internet se face pe propriul risc.

SC INDEPENDENT SRL ALBA IULIA isi rezerva dreptul de a modifica, revizui, completa aceste reguli in orice moment. Orice modificare va fi facuta publica in aceasta pagina si va intra efectiv in vigoare din momentul postarii ei pe site.

8. REGULI SI CONDITII DE PARTICIPARELA FORUMUL SITE-ULUI

Utilizarea site-ului precum si accesul si logarea la forumul site-ului presupun implicit acceptarea de catre utilizatori a urmatorilor termeni si conditii, cu toate consecintele care decurg din acceptarea acestora:
– este interzisa postarea materialelor abuzive, vulgare, scrise cu ura sau cu resentimente fata de un alt membru al site-ului, care sa contina amenintari sau sa violeze intimitatea, viata privata a cuiva sau care incalca legea;
– este interzisa postarea materialelor pentru care utilizatorii nu detin drepturile legale de autor (copyright) sau nu au incuviintarea proprietarului pentru a utiliza materialul;
– sunt interzise spamul, invazia de mesaje, reclama, scrisorile in lant, schemele piramidale si orice alte solicitari de acest tip;
– sunt interzise mesajele cu character  xenofob sau rasist mesajele obscene si orice linkuri catre site-uri cu character pornografic;
– mesajele postate nu sunt monitorizate in fiecare secunda si, in consecinta, site-ul nu isi asuma responsabilitatea pentru continutul lor;
–  SC INDEPENDENT SRL ALBA IULIA nu ofera garantii pentru lipsa de acuratete, pentru mesajele incomplete, nefolositoare sau pentru orice informatii prezentate pe site;
– mesajele exprima punctele devedere ale autorului, nu punctele de vedere ale SC INDEPENDENT SRL ALBA IULIA
– SC INDEPENDENT SRL ALBA IULIA isi rezerva dreptul de a sterge continutul discutabil, intr-un timp rezonabil, iar daca se considera necesar va fi interzis accesul utilizatorului respectiv, acesta fiind un proces manual, astfel incat nu va fi posibila stergerea sau modficarea mesajelor instantaneu;
– identitatea utilizatorului, in cazul in care acesta aduce informatii care l-ar putea pune cumva in pericol, va fi protejata;
– la inregistrare, utilizatorul are posibilitatea sa isi aleaga numele de utilizator (username). Cu acest cont de utilizare, participantul la forum/newsleter accepta sa nu imprumute niciodata parola (password) unui alt utilizator, pentru propria protectie si pentru validitatea informatiilor transmise. De asemenea, accepta sa nu utilizeze niciodata parola altui membru pentru a posta mesaje sau pentru a naviga in acest forum;
– utilizatorul trebuie sa ia in considerare ca, ori de cate ori posteaza un mesaj, adresa sa de IP este inregistrata pentru cazul in care se va interzice accesul la forumul site-ului (sau va fi contactat providerul de servicii Internet). Aceasta masura va fi luata numai in cazul constatarii unei violari grave ale termenilor si conditiilor prezente; Deasemenea SC INDEPENDENT SRL ALBA IULIA isi rezervă dreptul de a publica sau transmite IP-ul istitutiilor legale în cazul in care utilizatorii comit abuzuri la adresa siteului/ siteurilor partenere sau utilizatorilor.
– administratorii site-ului isi rezerva dreptul de a sterge orice mesaj si de a interzice accesul la forumul site-ului oricarui utilizator care nu se supune acestor conditii;

Avertisment: utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate, cu exceptia mesajelor trimise direct moderatorului sau administratorului. Nu va fi implicata in niciun fel raspunderea acestui forum sau a oricarui site web cu legatura la acest forum.
POLITICA COOKIES
Cookie-urile

Pentru a asigura buna funcționare a acestui site, uneori plasăm în computerul dumneavoastră mici fișiere cu date, cunoscute sub numele de cookie-uri. Majoritatea site-urilor mari fac acest lucru.

Ce se înțelege prin cookie-uri?

Cookie-ul este un fișier text, de mici dimensiuni pe care un site îl salvează în calculatorul sau dispozitivul dumneavoastră mobil atunci când îl vizitați. Datorită cookie-urilor, site-ul reține, pe o perioadă de timp, acțiunile și preferințele dumneavoastră (autentificare sau login, limbă, dimensiunea caracterelor și/sau alte preferințe de afișare). Astfel nu mai trebuie să le reintroduceți ori de câte ori reveniți la site sau navigați de pe o pagină pe alta.

De ce utilizam cookie-uri ? 

Noi utilizăm cookie-uri pentru a reține opțiunile dumneavoastră:
– Logarea sau opțiunea de a nu fi membru în Rețeaua Manager
– Setările browserului și plugin-uri
– Stocarea informațiilor despre utilizator pe site-ul nostru în vederea îmbunătățirii serviciilor ce le oferim.

Cum puteți controla cookie-urile?

Puteți controla și/sau șterge cookie-urile după cum doriți – pentru detalii, consultați site-ul aboutcookies.org. Puteți șterge toate cookie-urile din calculatorul dumneavoastră și puteți seta majoritatea browserelor să blocheze plasarea acestora. Dacă faceți acest lucru, este posibil să fiți nevoit se setați manual unele preferințe, de fiecare dată când vizitați site-ul nostru. De asemenea, s-ar putea ca unele servicii sau opțiuni să nu mai funcționeze.

Pentru cât timp sunt active cookie-urile noastre ?

Cookie-urile noastre sunt instalate pentru o perioadă cuprinsă între 3 luni și 2 ani; bineînțeles că pot fi eliminate mai devreme.

Publicitate