Connect with us

Alba

1 Decembrie la Alba Iulia: Câți oameni au încăput în Sala Unirii, la proclamarea Unirii Transilvaniei cu țara

Publicat



1 Decembrie la Alba Iulia: La Sala Unirii din Alba Iulia, pe 1 Decembrie 1918 a fost proclamată Unirea Transilvaniei cu România, în ovaţiile celor peste 1.220 de delegaţi.

Clădirea arăta diferit faţă de zilele noastre, având inclusiv, se pare, balcoane în interior.

Chiar şi aşa, s-a dovedit neîncăpătoare pentru toţi cei care aveau „credenţional”, adică mandat.

Peste 1.220 de delegați la Marea Adunare Națională

O…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Vremea în Alba în weekend 6-8 septembrie: Temperaturile mai scad puțin, însă lipsesc ploile. Prognoza meteo pe localități

Publicat

Vremea în Alba în weekend 6-8 septembrie: Temperaturile mai scad puțin, însă lipsesc ploile. Prognoza meteo pe localități. Nu scăpăm de căldură nici în acest sfârșit de săptămână. Cu toate acestea, temperaturile mai scad puțin, iar serile și diminețile vor fi răcoroase.

Chiar dacă ne apropiem de mijlocul lunii septembrie, temperaturile maxime vor atinge tot 30 de grade Celsius. Cerul va fi mai mult noros, însă nu sunt anunțate ploi. Temperaturile minime mai scad cu câteva grade Celsius, așa încât dimineața și seara va fi mai răcoare.



Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Modernizarea DJ 750C, între Sălciua și Valea Mănăstirii. Valoarea investiției, actualizată de Consiliul Județean Alba

Publicat

Modernizarea DJ 750C, între Sălciua și Valea Mănăstirii. Consiliul Județean Alba a actualizat din nou valoarea investiției. Suma este de 210.304.218,64 lei, inclusiv TVA.

Anterior, valoarea totală a proiectului era estimată la 209.181.540,92 lei (inclusiv TVA), ulterior actualizată la 210.328.583 lei. Acum, proiectul se află în etapă contractuală, la ADR Centru.

Acesta vizează modernizarea a 40 de kilometri din DJ 750C: Sălciua de Sus (DN 75) – Dealu Caselor – Valea Largă – Vale în Jos – Ponor –…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Măsuri de sprijin pentru plata energiei electrice. Ce se întâmplă cu facturile la curent în 2025. Precizările ministrului Energiei

Publicat

Măsuri de sprijin pentru plata energiei electrice. Noile facilități pe care statul le-ar putea acorda anul viitor românilor, pentru plata facturilor la energia electrică, vor ține cont de criterii precum salariul și nivelul venitului din gospodării și nu de consum, cum este în prezent.

Potrivit ministrului Energiei, Sebastian Burduja, românii care consumă peste 300 de kilowați oră vor avea facturi mai mici, iar pentru cei cu venituri reduse va veni cu un plan de ajutor.

„Din primele estimări pe care noi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Piața imobiliară din Alba: Prețurile cerute pentru locuințe în principalele orașe din județ. Precizările unui agent imobiliar

Publicat

Piața imobiliară din Alba: Care sunt prețurile cerute pentru locuințe în principalele orașe din județ și ce spun reprezentanții unor agenții imobiliare. 

Potrivit unei analize realizate de Alba24, prețurile solicitate de vânzători sunt în creștere față de anul trecut spre exemplu.

Este vorba despre prețurile solicitate, nu neapărat despre prețurile la care se și realizează tranzacțiile.

Acestea pot fi mai mici, în funcție de negocierile cu clienții.

Piața imobiliară din Alba: Prețurile…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate