Alba
1 octombrie, Ziua mondială a cafelei. Povestea uneia dintre cele mai savuroase băuturi
Ziua internaţională a cafelei este marcată, în fiecare an, la 1 octombrie.
Marchează şi momentul în care toţi cei implicaţi în procesul de producere a cafelei – de la fermier şi până la consumator – trebuie să se concentreze pe o serie de activităţi de îmbunătăţire continuă pentru un viitor al cafelei.
Există şapte etape în procesul de realizare a cafelei, pornind de la boaba de cafea şi până la lichidul revigorant din ceaşcă: culegerea boabelor de cafea, apoi, spălarea, uscarea, separarea boabelor în funcţie de mărime şi calitate, prăjirea acestora, degustarea cafelei propriu-zise (cupping coffe) pentru evaluarea profilului de aromă al acesteia în funcţie de dulceaţă, aciditate, senzaţia produsă în cavitatea bucală, echilibru şi aromă, şi în cele din urmă, savurarea unei cafele.
Pentru fiecare dintre aceste etape există persoane special instruite, fiecare cu propria sa expertiză, care joacă un rol extrem de important în producerea cafelei.
Prima Zi internaţională a cafelei dedicată atât producătorilor, cât şi iubitorilor de cafea, a fost marcată la 1 octombrie 2015, şi a coincis cu cea de-a 115-a sesiune a Consiliului Internaţional al Cafelei (ICC) şi cu primul Forum global al…
ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online
Alba
Produse tradiționale din Alba, promovate de Ministerul Agriculturii la ”Săptămâna verde” din Berlin. Care este oferta prezentată
Produse tradiționale din Alba sunt promovate la expoziția ”Săptămâna verde” 2025 de la Berlin. Ministerul Agriculturii participă la eveniment cu un stand de informare, la care sunt oferite spre degustare mostre din produse românești.
Din județul Alba, sunt promovate brânzeturile de Colțești, iaurtul de oaie din Câlnic, vinarsul și vinuri Jidvei și siropurile de Șugag. De asemenea, sunt prezentate produse din carne…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Alba
Evoluția pieței terenurilor în România. Tranzacții de 450 milioane de euro, anul trecut. Ce caută investitorii
Evoluția pieței terenurilor în România. În 2024, au fost înregistrate tranzacții de aproximativ 450 milioane euro. Datele sunt publicate de o companie ce contorizează vânzări sau cumpărări de terenuri pentru proiecte imobiliare comerciale urbane sau în zone periurbane.
Nivelul tranzacțiilor de anul trecut este comparabil cu cel din 2023.
Consultanții Colliers consideră că piața de terenuri continuă să aibă o…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Alba
Casele pe un nivel și alte construcții ar putea fi EXCEPTATE de la autorizația de construire. Codul Urbanistic, în adoptare
Casele pe un nivel și alte construcții ar putea fi EXCEPTATE de la autorizația de construire, spune ministrul Cseke Attila. Ar fi vorba despre case de până la 10 de metri pătrați și alte construcții cum sunt garajele, bucătăriile de vară sau terasele.
Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a spus că viitorul Cod al urbanismului, care se află în procedură de adoptare, ar urma să simplifice considerabil birocrația….
Citește mai mult pe Alba24.ro
Alba
VIDEO: Incendiu la Câmpeni. Focul a fost stins de pompieri înainte să ajungă la un bloc de locuințe
VIDEO: Incendiu la Câmpeni. Secția de pompieri Câmpeni a fost solicitată sa intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit în oraș, pe Strada Teilor.
La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta cu flacără, la aproximativ 4 metri pătrați de materiale de construcție, depozitate în proximitatea unui bloc, au anunțat pompierii.
La fața locului a fost trimisă o autoutilitară de stingere cu apă și…
Citește mai mult pe Alba24.ro