Connect with us

Alba

10 octombrie: ”Adio arme”, proiecție de film la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

Published

on



Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba va organiza o proiecție de film în data de 10 octombrie 2024. Evenimentul are drept scop promovarea literaturii engleze prin film și punerea în valoare a colecției de carte donată de Ambasada Americii la București.

„Promovăm cartea prin film” este sloganul prin care Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba își propune să pună în valoare colecția de carte donată de Ambasada Americii la București, în cadrul proiectului 2.10 Fondul special – Raftul…

Citește mai mult pe Alba24.ro


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Festivalul Armonii și Gusturi la Pianu de Jos. Produse tradiționale, interpreți populari, și concerte cu Dublu Click și Desperados

Published

on

Festivalul Armonii și Gusturi la Pianu de Jos. Duminică de la ora 13.00, la Pianu de Jos va avea loc un eveniment agro cultural, dedicat Zilei naționale a produselor agroalimentare românești.

Evenimentul va începe în jurul orei 13.00 și va dura până seara, la ora 20.00.  Este vorba despre un târg cu vânzare de de produse agroalimentare. Însă din activități nu vor lipsi și momentele artistice, o expoziție de felinare din bostani, dar și un concerte.

Mai mult de atât, din program nu va lipsi Fanfara de la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

9 octombrie: Ziua Mondială a Poștei. Cum au apărut serviciile poștale în istoria umanității

Published

on

9 octombrie: Ziua Mondială a Poștei. Această zi este dedicată unui serviciu care ne oferă posibilitatea de a comunica cu semenii noștri oriunde pe glob.

În ciuda faptului că modul prin care comunicarea indirectă se realizează în zilele noastre a fost monopolizat de smartphone-uri, în deosebi prin rețele de socializare, este important să ne aducem aminte de importanța pe care serviciile poștale au avut-o și încă o mai au, într-o anumită măsură.

Ziua Mondială a Poștei: Istoricul celebrării

Originile…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Câți turiști au vizitat județul Alba, în primele șapte luni ale anului 2024. Destinațiile preferate și locații de cazare

Published

on

Peste 140.000 de turiști au vizitat județul Alba, în primele șapte luni ale anului 2024. Dintre aceștia 34.000 au fost doar în luna iulie. Majoritatea au preferat să se cazeze la hoteluri sau pensiuni, dar au ales și apartamente de închiriat sau căsuțe turistice.

În perioada ianuarie-iulie 2024 în unităţile turistice din judeţul Alba (cu minim 10 locuri pat) au fost cazaţi 140.527 turişti. Numărul este mai mare față de perioada similară din 2024 (cu 4,4%).

Dintre turiști, 12,8% sunt cetățeni străini…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Agențiile de știri din Europa au înființat comisii axate pe Inteligența Artificială și vor să integreze noile tehnologii

Published

on

Alianţa Europeană a Agenţiilor de Ştiri (EANA) a înfiinţat mai multe comisii orientate spre viitor, menite să stimuleze inovarea agenţiilor de presă şi să consolideze rolul acestora în peisajul media în continuă evoluţie.

Aceste noi comisii, a căror constituire a fost anunţată la cea mai recentă Adunare Generală a Alianţei, vor permite agenţiilor membre să abordeze provocările esenţiale ale industriei, de la adaptarea celor mai recente tehnologii la nevoile organizaţiilor de ştiri până la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading