Connect with us

Alba

11 aprilie – Începe Săptămâna Patimilor la catolici și protestanți. Cele trei zile sfinte care precedă marea sărbătoare a Paştelui

Publicat



Luni, 11 aprilie, începe  Săptămâna Patimilor pentru credincioșii romano-catolici și protestanți. Sărbătoarea Floriilor de duminică  a fost primită cu bucurie, dar cu înțelegerea faptului că săptămâna ce urmează, Săptămâna Mare sau Săptămâna Sfântă, este una a tristeții.

În acest an, Paștele Catolic este sărbătorit la 17 aprilie, cu o săptămână înaintea Paștelui Ortodox.

Triduumul Pascal – cele trei zile sfinte  care preced Sărbătoarea Paștelui

Cele trei zile sfinte care precedă marea sărbătoare a Paștelui (Joia Sfântă – Cina Domnului, Vinerea Sfântă – Patima și moartea Domnului și Sâmbăta Sfântă – ziua tăcerii şi a așteptării în care amintim moartea lui Isus şi așezarea să în mormânt) poartă numele de „Triduumul Pascal” şi au o importanță deosebită, pregătind sărbătoarea Învierii Domnului.

Papa Francisc, vorbind despre „Triduumul Pascal” afirma că: „Este memorialul unei drame de iubire care ne dăruiește certitudinea că nu vom fi abandonați niciodată în încercările vieții.

Joia, Vinerea și Sâmbăta Sfântă sunt momente forte care ne permit să intrăm tot mai mult în marele mister al credinței noastre: Învierea Domnului nostru…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Dublarea punctului de pensie pentru o categorie de români. Proiect tardiv de lege, care vizează 150.000 de persoane

Publicat

Dublarea punctului de pensie pentru o categorie de români: Pensii dublate îi vizează pe pensionarii de la CAP-uri. Este vorba despre o inițiativă legislativă depusă de parlamentarii USR.

Deși tardivă, la aproape 35 de ani de la desființarea Cooperativelor Agricole de Producție comuniste (CAP-uri) de această lege ar putea beneficia totuși peste 150.000 de români.

Un proiect de lege depus la Senat propune modificarea legii pensiilor.

Concret, propunerea legislativă vizează dublarea punctului de pensie pentru această categorie pentru fiecare an muncit, de la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Un șofer din Aiud s-a ales cu dosar penal după ce a fost oprit pe DN 1, lângă Decea. Ce au descoperit polițiștii

Publicat

Un șofer din Aiud s-a ales cu dosar penal după ce a fost oprit în trafic, pe DN 1 Aiud-Cluj, lângă Decea. A fost verificat de polițiștii din Aiud, în timp ce acționau pe drumul național.

Potrivit IPJ Alba,  în 1 mai, în jurul orei 19.30, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Aiud, în timp ce acționau pe DN 1, în afara localității Decea, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 39 de ani, din municipiul Aiud.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Bărbat din Alba Iulia, prins la volanul unei autoutilitare, cu permisul suspendat. Unde a fost oprit de polițiști

Publicat

Un bărbat de 45 de ani din Alba Iulia este cercetat penal după ce a fost oprit în trafic de poliția rutieră. Acesta conducea cu permisul suspendat.

Potrivit IPJ Alba, acesta a fost oprit miercuri, 30 aprilie, în jurul orei 10.00, de polițiștii Serviciului Rutier. Conducea o autoutilitară, pe DN 1, în afara municipiului Alba Iulia.

Polițiștii au constatat că bărbatul avea permisul de conducere suspendat.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere cu permisul suspendat.

foto: arhivă, rol…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Un tânăr de 22 de ani din Alba Iulia a ajuns după gratii. Cât va sta la închisoare, pentru infracțiuni rutiere

Publicat

Un tânăr de 22 de ani din Alba Iulia a fost condamnat la închisoare, pentru infracțiuni rutiere. Acesta a fost transportat de polițiști, miercuri, la penitenciar.

Polițiștii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Alba au depistat și reținut un tânăr de 22 de ani, din Alba Iulia, anunță IPJ Alba.

Acesta era posesorul unui mandat de executare a pedepsei închisorii, emis la data de 30 aprilie 2024 de Judecătoria Alba Iulia.

Tânărul a fost condamnat la executarea unei pedepse privative…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe