Connect with us

Eveniment

11 județe din vestul țării sub cod PORTOCALIU de ploi, în sud și est este cod GALBEN de caniculă

Publicat



Țara este împărțită în două, vineri și sâmbătă, în Vest este cod portocaliu de inundații, iar în Sud și Est este cod galben de caniculă și disconfort termic, potrivit anunțului Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Potrivit ANM, în județele Satu-Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Sălaj, Cluj, Bihor, Arad, Timiș și Caraș-Severin, precum și în zona de munte a județelor Alba și Hunedoara este cod portocaliu de instabilitate atmosferică deosebit de accentuată până sâmbătă dimineața, la ora 6.00.

Vor fi averse torențiale, vijelii, grindină și frecvente descărcări electrice.

Cantitățile de apă vor depăși local 35 – 50 l/mp și pe arii restrânse 60 – 80 l/mp.

De vineri de la ora 10.00 până sâmbătă la ora 10.00, în Banat, Crișana, Maramureș, local în Transilvania și zona de munte, iar seara și noaptea și în vestul Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin
averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și pe alocuri grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 – 40 l/mp.

Pe de altă parte, meteorologii au emis cod galben de caniculă pentru sudul și estul țării. Aici valul de căldură va persista și local va fi caniculă, iar disconfortul termic se va menține accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în regiunile extracarpatice.

sursa: mediafax.ro

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Bărbat de 70 de ani din Cugir, reținut de polițiști. Este acuzat că a furat dintr-o mașină parcată în Alba Iulia

Publicat

Un bărbat de 70 de ani din Cugir a fost reținut pentru furt dintr-o mașină. Acesta a găsit o mașină descuiată din Alba Iulia și s-ar fi ”servit” cu ce a găsit înăuntru.  

La data de 13 mai 2024, polițiștii de investigații criminale din Alba Iulia au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat de 70 de ani, din Cugir, care este bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt.

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, la aceeași dată, în jurul orei 17.00, în timp ce se afla pe strada Târgului, din Alba Iulia, ar fi sustras, din…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO: Punct de lucru deschis oficial la Câmpeni pentru permise auto și înmatriculări. Ce servicii oferă locuitorilor din Apuseni

Publicat

Punct de lucru definitiv la Câmpeni pentru permise auto și înmatriculări. La Câmpeni a fost inaugurat marți, 14 mai, Centrul Local Suplimentar al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Alba.

Punctul de lucru deservește circa 60.000 de locuitori din Apuseni, care nu mai sunt astfel nevoiți să vină cu documentele până la Alba Iulia.

Centrul funcționează în sediul Poliției Orașului Câmpeni.

La Câmpeni funcționa din octombrie 2020 un ghișeu de Înmatriculări la care locuitorii din zonă puteau aduce dosarele,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Evaluare Națională 2024 clasa a II-a. Subiectele la proba de Română citit. Cerințele pentru elevi la testarea din 14 mai

Publicat

Evaluare Națională 2024 clasa a II-a. Marți, 14 mai, elevii au susținut testarea de Limba română – citit. Joi, 16 mai, va fi ultima probă, la Matematică și Științe ale naturii.

Testările sunt organizate pentru evaluarea cunoștințelor elevilor, la finalul clasei a II-a. În funcție de rezultate, învățătorii vor face planuri individualizate de învățare, dacă este cazul.

Notele nu sunt comunicate public. Le vor afla părinții, pentru a cunoaște gradul de acumulare a cunoștințelor de către elevi.

Testările durează 30 de minute și sunt susținute în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Boc, despre tronsonul 2 al centurii metropolitane: Încep lucrările sau reluăm licitația. Nu dormim până nu mergem mai departe

Publicat

Emil Boc spune că dacă trebuie reluată licitația pentru tronsonul 2 din centura metropolitană, Primăria este pregătită.

Firma care a depus singura ofertă pentru tronsonul 2 al centurii metropolitane a depus…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe