Connect with us

Alba

15 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, sancționate de polițiștii din Alba, în ultimele 48 de ore

Publicat



Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În ultimele 48 de ore, au fost verificate 720 de persoane aflate în carantină, 218 aflate în izolare și au fost organizate 22 de acțiuni punctuale în cadrul cărora au fost verificate 656 de persoane. Alte 62 de persoane au fost verificate în cadrul altor activități în contextul pandemiei.

Au fost controlate 51 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 93 de terase, restaurante, fastfood-uri și 116 mijloace de transport, din care 23 mijloace de transport în comun.

Echipele de control au depistat și sancționat 15 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală.

„Amintim faptul că purtarea măștii de protecție este, în continuare, obligatoriu în spațiile publice închise, în mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spațiile comerciale, precum și în spațiile publice deschise, cum ar fi, fără a se limita la acestea, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transport în comun.

Stimați cetățeni, având în vedere că virusul este în…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Recomandări de la nutriționiști, de Paște 2024: cum ar trebui să mâncăm, ca să prevenim problemele de sănătate, de sărbători

Publicat

Recomandări de la nutriționiști de Paște 2024: cum ar trebui să mâncăm, ca să prevenim problemele de sănătate, de sărbători. 

Perioada sărbătorilor pascale face bine psihicului. Dar, pentru a ne bucura pe deplin de ea, trebuie să avem grijă să nu exagerăm cu mâncarea, spune nutriţionistul Adina Rusu.

Un meniu savuros, care împleteşte aromele tradiţionale, nu trebuie, obligatoriu, să ne pună la grea încercare stomacul şi intestinul.

URĂRI DE PAŞTE 2024 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de…
Citește mai mult pe
Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

O biserică dintr-un sat din Alba a fost distrusă într-un incendiu, în noaptea de Înviere. Poliția a deschis dosar penal

Publicat

O biserică dintr-un sat din Alba a fost distrusă în totalitate, într-un incendiu petrecut în noaptea de Înviere. Poliția a deschis dosar penal pentru a stabili cum s-a produs incendiul.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a fost sesizat, prin 112, duminică dimineață, cu privire la faptul că biserica din lemn din localitatea Ghioncani, comuna Întregalde, a ars, în cursul nopții trecute.

Din primele cercetări efectuate de polițiștii deplasați la fața locului a rezultat că biserica a ars, în totalitate, a transmis IPJ Alba.

Nu au fost înregistrate…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Ziua mondială a râsului. Beneficiile bunei dispoziții pentru organismul uman

Publicat

Ziua mondială a râsului este celebrată, anual, în prima duminică a lunii mai. În 2024, această zi este marcată la 5 mai.

Ziua mondială a râsului se desfăşoară sub deviza „Nu râdem pentru că suntem fericiţi, ci suntem fericiţi pentru că râdem”. Este iniţiativa medicului indian Madan Kataria, fondatorul mişcării ”Laughter Yoga” („Hasyayoga”), adică terapia prin râs. Kataria este şi autorul cărţii „Râzi fără motiv” (”Laugh For No Reason”, 2002).

Primul club de terapie prin râs a fost înfiinţat de Madan Kataria în anul 1995,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Avarie la rețeaua de energie electrică în Alba Iulia. Locuitori de pe mai multe străzi, fără curent, în prima zi de Paște

Publicat

Avarie la rețeaua de energie electrică în Alba Iulia. Locuitori de pe mai multe străzi din Alba Iulia au rămas fără curent în gospodării, în prima zi de Paște.

Incidentul s-a petrecut duminică, 5 mai, e la ora 9.22, potrivit DEER Alba.

Au fost afectate de întreruperea furnizării de energie electrică zeci de străzi din zona centru-Lipoveni și Ampoi.

Potrivit DEER Alba, este vorba despre o avarie pe o linie de medie tensiune care alimentează zona Ampoi (parțial) – Lipoveni (parțial).

Defectul a fost identificat.

Echipajele intervin pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe