Connect with us

Cluj

20 de infracţiuni privind drogurile, constatate în a treia zi de UNTOLD. Peste 200 persoane au primit asistenţă medicală

Publicat


Un număr de 20 de infracţiuni care vizează încălcări ale legii privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri au fost constatate în a treia zi a Festivalului UNTOLD de la Cluj-Napoca, fiind aplicate şi 52 de sancţiuni contravenţionale.

”Efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca, în a treia zi de festival, au constatat un număr de 20 de infracţiuni care vizează încălcări ale Legii 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri. Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au aplicat 52 de sancţiuni contravenţionale, în urma abaterilor înregistrate”, se arată într-un comunicat transmis duminică AGERPRES.

Potrivit sursei citate, 42 dintre acestea au reprezentat abateri de la OUG 195/2002R, iar alte 9 de la Legea 61/1991R.

Poliţiştii au constatat 7 infracţiuni prevăzute de Legea 194/2011 privind combaterea operaţiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de actele normative în vigoare, şi alte două infracţiuni prevăzute şi pedepsite de Codul penal – conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi furt.

De asemenea, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au constatat 3 infracţiuni la Legea 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

Au fost aplicate 19 amenzi şi 15 avertismente pentru încălcări pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă

Au fost aplicate 19 amenzi şi 15 avertismente pentru încălcări pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă şi a regulilor privind fumatul în locurile publice.

Activităţile de verificare şi control vor continua şi în ultima zi a evenimentului, astfel încât să se poată înlătura operativ deficienţele pe apărării împotriva incendiilor şi a protecţiei civile, mai arată sursa citată.

În punctele şi posturile medicale avansate din festival, 214 persoane au primit asistenţă medicală din partea personalului SMURD şi a paramedicilor pompieri. Majoritatea afecţiunilor înregistrate au fost uşoare şi au fost soluţionate de către personalul medical pe loc. Doar în patru situaţii a fost necesar transportul la spital pentru investigaţii şi îngrijiri de specialitate, se menţionează în comunicat.

Pe timpul desfăşurării festivalului, un echipaj al Unităţii Speciale de Aviaţie Caransebeş din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, cu aeronava din dotare, a survolat zona cu misiunea de a monitoriza şi transmite în timp real datele necesare pentru buna desfăşurare a acestui eveniment.

Din punct de vedere operativ, personalul din Centrul Operaţional, cât şi cel pe linie de comunicaţii aeronautice din Unitatea Specială de Aviaţie Cluj-Napoca au asigurat suportul tehnic al aeronavei pe timpul festivalului.

Agerpres

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

IPJ Cluj despre accidentul de pe str. Memorandumului, cu fetița acroșată de o autospecială a Poliției

Publicat

Poliția Cluj a transmis precizări despre accidentul rutier de miercuri pe strada Memorandumului din Cluj-Napoca.

”Din primele cercetări efectuate la fața locului a rezultat că, o autospecială de poliție din…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

ACCIDENT pe Memorandumului, în Cluj-Napoca. Minoră ACROȘATĂ de o dubă a MAI

Publicat

Un accident rutier a avut loc, miercuri dimineață, pe str. Memorandumului colț cu str. Samuil Micu. O minoră a fost acroșată de o dubă a MAI.

„Din primele cercetări se pare că o autospecială aparținând MAI…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Clujenii sunt invitați la DEZBATEREA ”Presa clujeană și Alegerile din 9 iunie”, organizată de APPC Cluj

Publicat

Asociatia Profesioniștilor din Presă – Cluj (APPC) invită clujenii, joi, 25 aprilie, ora 18.00, la o dezbatere cu tema ”Presa clujeană și Alegerile din 9 iunie” găzduită de Biblioteca Centrală Universitară „Lucian…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

VIDEO FOTO. Un livrator Bolt Food din Sri Lanka a intrat cu mopedul pe roșu într-o intersecție din centrul Clujului. E la spital

Publicat

Polițiștii clujeni anunță că marți seara fost înregistrat un accident de circulație la intersecția dintre Piața Ștefan cel Mare și Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca.

”Din primele cercetări efectuate a…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe