Connect with us

Eveniment

20 noiembrie 2023: 152 de ani de la inaugurarea gărilor CFR Teiuș și Războieni și a liniei Alba Iulia – Târgu Mureș

Publicat


20 noiembrie 2023: 152 de ani de la inaugurarea gărilor

Luni, 20 noiembrie 2023, se împlinesc 152 de ani de la inaugurarea gărilor CFR Teiuș și Războieni și a liniei Alba Iulia – Târgu Mureș.

Gara CFR Teiuș inaugurată pe 20 noiembrie 1871. Este monument istoric reprezentativ pentru stilul romantic din perioada Belle Époque, potrivit CFR-Istorie și Cotidian.

Orașul Teiuș are statutul de nod feroviar, astfel încât a beneficiat din primele momente de o gară  de calibru, asemenea unor orașe mari, ca Oradea, Cluj, Arad,…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai mult pe Romania24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Exponatul lunii decembrie la muzeul din Alba Iulia: Apelul prin care cetățenii erau rugați să doneze documente de la Marea Unire

Publicat

Exponatul lunii decembrie, al Muzeului Național al Unirii este unul strâns legat de Marea Unire de la 1918. 

De asemenea și prezentarea exponatului face parte din programul oficial de 1 Decembrie, Ziua Națională a României la Alba Iulia

Potrivit reprezentaților muzeului, joi, 30 noiembrie 2023, ora 13:00, la Sala Unirii (aripa nordică) va fi vernisat exponatul lunii decembrie.

Este vorba despre Apelul de strângere a documentelor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

FOTO. 567 de elevi și 264 de profesori clujeni, premiați la Gala Performanței în Educație. CJ a alocat 300.000 de lei

Publicat

Elevii și profesorii care au obținut rezultate remarcabile la olimpiadele naționale și internaționale în anul școlar 2022-2023 au fost premiați în cadrul Galei Performanței în Educația Clujeană.

Elevii și…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Eveniment

Hunedoara: Utilajele de deszăpezire, pregătite să intervină pe străzile din Deva

Publicat

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Deva

Primăria Municipiului Deva este pregătită pentru iarnă. În total, pe străzile din municipiu, 12 utilaje echipate corespunzător sunt pregătite să intervină pentru asigurarea condițiilor necesare pe timpul iernii.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Municipiului Deva, operatorul S.C. ,,Salubritate” S.A. Deva care asigură activitatea de curățare, transportul zăpezii de pe căile publice și menținerea în funcțiune a acestora pe timp de polei sau îngheț în municipiul nostru este pregătit pentru iarnă.

Operatorul este disponibil 24 de ore din 24 și va interveni cu echipele și utilajele din dotare pentru deszăpezirea drumurilor publice, pentru prevenirea și combaterea poleiului cu material antiderapant, pentru curățarea gurilor de scurgere, pentru transportul zăpezii, precum și alte activități specifice prevăzute în contract.

SC Salubritate are pregătite 8 mașini dotate cu lamă pentru zăpadă și sărăriță, două cisterne pentru împrăștiere clorură de calciu lichidă și două încărcătoare frontale pentru material antiderapant.

Operatorul are pe stoc 717 tone de sare, 859 tone de nisip și 146 tone alte materiale (amestec sare cu nisip și clorură de calciu lichidă).

Stocurile de material antiderapant vor fi suplimentate în funcție de condițiile meteo.

„Firma care asigură deszăpezirea, curățarea și transportul zăpezii de pe străzile din oraș primește zilnic prognoza meteo de la Administrația Națională de Meteorologie pentru a putea interveni din timp, atunci când situația o impune.

S.C. ,,Salubritate” S.A. are și obligația de a anunța prin posturile de radio locale starea străzilor, a locurilor în care traficul este îngreunat ca urmare a lucrărilor de curățare și transportul zăpezii, străzile pe care s-a format polei și alte informații legate de activitatea de deszăpezire.

Este funcțional și Dispeceratul pentru deszăpezire care are program non-stop, până în data de 15 martie 2024.

Devenii pot suna la numărul de telefon 0254.214.143 atunci când există situații care necesită intervenția echipelor în caz de zăpadă sau polei.

Confortul și siguranța devenilor sunt prioritare pentru administrația publică locală”, au transmis reprezentanții Primăriei municipiului Deva.

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Deva

Citește mai departe

Alba

Un azil de bătrâni fără autorizație funcționează la limita legalității în Abrud. AJPIS a cerut în instanță relocarea vârstnicilor

Publicat

AJPIS Alba a cerut magistraților din Câmpeni să emită pe cale judecătorească accesul în mai multe locuințe, din Abrud, unde sunt îngrijiți 18 bătrâni. De asemenea au cerut ca bătrânii să fie relocați în centre sociale acreditate. 

Un pastor penticostal din Abrud, Oliver Claudiu are în grijă 18 bătrâni, pe persoană fizică. Mai exact pastorul a încheiat între el și bătrâni mai multe contracte.

Pe de o parte acesta…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe