Connect with us

Alba

23-24 iunie: „IA mea, mândrIA mea!” – sărbătoarea Iei, la Sebeș și Petrești. Programul evenimentului

Publicat



Cel mai frumos simbol al portului tradițional românesc, ia noastră strămoșească, cea care ne-a dus faima în lumea mare, este în centrul sărbătorii de Sânziene. „IA mea, mândrIA mea!” este evenimentul care se va derula în zilele de 23 și 24 iunie 2021, la Sebeș și la Petrești, în organizarea Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, într-un parteneriat cu administrația publică locală, școlile din municipiu și o parte din asociațiile care derulează activități în domeniul educației.

Miercuri, 23 iunie, de la ora 11:00, în Parcul Tineretului din Sebeș, vor da emoție acestei sărbători: Ansamblul Folcloric „Felician Fărcașiu” și Școala de muzică „DoReMi”, două proiecte susținute de Centrul Cultural „L. Blaga” Sebeș, coordonate de Alexandra și Adrian Pamfilie, solista de muzică populară Alina Andrei, grupul de muzică tradițională rromani „GI ROMANO” de la Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” Sebeș, pregătit de Margareta Iancu, invitați de la Clubul Copiilor Sebeș.

„Vom privi cu nostalgie către „Copilăria de altădată”, reflectată într-o expoziție de obiecte și jucării din satul tradițional, pregătită cu mult suflet de muzeograful Carmina Maior.

Vor fi alături de…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Cele mai bune șase echipe de volei, cadete, din România își dau întâlnire la Blaj. Turneul final al Campionatului Național U17

Publicat

La Blaj va avea loc turneul final de volei al Campionatului Național U17.

Evenimentul va avea loc în perioada 8-12 mai 2024, la Alba Blaj Arena și este organizat de CSM Volei Alba Blaj.

Vor participa cele mai bune 6 echipe de cadete din țară: CSM Volei Alba Blaj, CSM Constanța, CS Dinamo București, CSȘ Bega Timișoara, CTF Mihai I București și CSM București.

Meciurile se vor disputa, în fiecare zi, de la orele 12:00,15:00 și 18:00, iar Volei Alba Blaj U17 va juca doar de la ora 18:00. Intarea este liberă.

”Echipa noastră de cadete, care în primul an de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Campanie de sterilizare gratuită a câinilor cu stăpân, la Alba Iulia. Model cerere și detalii pentru proprietarii de animale

Publicat

Campanie de sterilizare gratuită a câinilor cu stăpân, la Alba Iulia. Primăria municipiului Alba Iulia derulează programul de sterilizare gratuită a câinilor cu stăpân, în perioada 7 mai  – 31 decembrie 2024.

„Înmulțirea necontrolată a animalelor, în special a câinilor, reprezintă una dintre cauzele principale a abandonului acestor animale, pe domeniul public. Prin această campanie dorim să venim în sprijinul proprietarilor de animale care nu au posibilitatea să facă aceste proceduri pe cont propriu.

Pentru a beneficia de acest program, persoanele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO ACCIDENT RUTIER pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia, în zona giratoriului: Două mașini implicate

Publicat

Un accident rutier a avut loc marți seara ( 7 mai 2024) pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. Incidentul rutier s-a petrecut în zona sensului giratoriu. 

Accidentul a fost comunicat de reprezentanții ISU Alba, în jurul orei 21.00. 

Potrivit ISU Alba, detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru asigurarea măsurilor specifice la un accident rutier produs pe șoseaua de centura în municipiul Alba Iulia.

Din primele informații este vorba despre 2 autoturisme implicate, 6 participanți la trafic.

Fără persoane încarcerate, au mai…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Dispută în instanță, între doi vecini din cea mai depopulată comună din Alba. Motivul: Mai multe vaci au cauzat distrugeri

Publicat

Un bărbat din Alba a fost obligat de instanță să ofere despăguburi unui vecin. Motivul: turma de vaci pe care o are a distrus curtea vecinului. S-a întâmplat în Alba, în comuna cu cel mai mic număr de locuitori: Ceru Băcăinți. 

Drept urmare păgubitul a mers în instanță și a cerut ca vecinul să plătească pentru daunele făcute. La mai bine de doi ani de la distrugerile cauzate, magistrații din Alba Iulia au dat o soluție.

Mai exact, în data de 25 aprilie 2024, au dat o decizie în primă instanță. Vecinul care și-a lăsat nesupravegheate vacile, va fi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe