Connect with us

Alba

24 iunie: Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul și Sânzienele – Drăgaica, singura sărbătoare păgână din calendarul creștin ortodox

Publicat


Pe 24 iunie, în toate Bisericile Ortodoxe este prăznuită Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul. Este ultimul proroc al Vechiului Testament şi, totodată, cel care face legătura cu Noul Testament.

Biserica a închinat Sfântului Ioan Botezătorul şase sărbători: Zămislirea – 23 septembrie; Naşterea – 24 iunie; Soborul – 7 ianuarie; Tăierea capului – 29 august; Prima şi a doua aflare a capului – 24 februarie; A treia aflare a capului – 25 mai.

Sărbătoarea mai este cunoscută în popor și sub denumirea de Sânziene sau Drăgaica.

Sfântul Ioan Botezătorul s-a născut în cetatea Orini, în familia preotului Zaharia, potrivit creștinortodox.ro.

Elisabeta, mama să, era…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alba

Cinci tineri din Alba prinși cu mai multe tipuri de droguri la un festival de muzică electronică din Hunedoara. Ce aveau la ei

Publicat

politie noaptea

Cinci tineri din Alba au fost prinși cu droguri la un festival de muzică electronică, în județul Hunedoara, la Măgura Uroiului. Mai exact, cei cinci tineri din Alba, cu vârste cuprinse între 19 și 20 de ani se aflau la Shutdown Festival, un festival cu muzică electro și underground. 

Potrivit IPJ Hunedoara, în cursul serii de 24 spre 25 iunie, polițiștii din Simeria, care asigurau măsurile de ordine publică cu ocazia desfășurării unui festival de muzică electronică, au observat în apropierea locului de campare, un autoturism în care se aflau patru tineri, iar în altul se afla în apropierea autoturismului.

Cei cinci tineri cu vârste cuprinse între 19 și 20 de ani, din judetul Alba aveau…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Cum reușește compozitorul albaiulian, Marius Moga să își țina fiica de 6 ani, departe de lumina reflectoarelor

Publicat

Compozitorul albaiulian, Marius Moga, nu mai are nevoie de nici o prezentare. Mereu în lumina reflectoarelor, prezent pe la emisiuni și activ pe social media, Moga și-a dedicat mare parte din viața, personalității publice. 

Însă, deși el a ales o cale a personalității publice, acesta o ține departe pe fiica sa de 6 ani. Într-un interviu acordat publicației ego.ro Moga explicat de ce își ține fiica departe de viața publică. 

Mai mult de atât, acesta a declarat reporterilor publicației ce i-a spus fiicei sale, când aceasta l-a înterbat de ce apare în poze cu fața blurată.

Fiica sa a trecut de la clasa 0 la clasa I, a precizat albaiulianul.

”Ne minunăm în fiecare zi cum…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

MEGA control ANAF la persoane bănuite de evaziune fiscală: Sunt vizați românii care și-au cumpărat case, mașini și apartamente

Publicat

anaf

ANAF va începe de la 1 iulie, un control masiv, ce vizează evaziunea fiscală din România. Sunt vizați peste 561.000 de români, care și-au cumpărat case, apartamente și mașini, dar și care au avut cheltuieli ridicate. 

Președintele ANAF, Lucian Heiuș, a vorbit pe larg la Digi24 despre controlul masiv care va fi realizat de inspectorii instituției, în perioada următoare. 

De la 1 ianuarie, în jur de 215 persoane, care fac parte dintr-un prim lot vor fi verificate de inspectori. În cazul acestora, șeful ANAF spune că analizele fiscale au fost efectuate și totul este clar și că mai mult de atât, toate datele sunt deja în posesia instituției antiraudă.

Potrivit directorului Lucian…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO ȘTIREA TA: Nervi la Sebeș, după ce a fost reluată furnizarea apei potabile: „Nu putem să ne spălăm, nu putem să gătim”

Publicat

Toți locuitorii din Sebeș au avut de suferit, în ultimele două zile, din cauza unei avarii la rețeaua de apă. După ce o conductă de azbociment, de pe strada Călărași, a cedat, apa a fost sistată în tot orașul. 

Asta a însemnat că locuitorii nu au avut acces la dușuri, la gătit, sau apă menajeră. Deși, furnizarea cu apă potabilă a fost reluată în cursul zilei de vineri, problemele nu s-au terminat.

CITEȘTE ȘI: Municipiul Sebeș A RĂMAS fără apă potabilă, din cauza unei avarii. Nu se știe când va fi remediată problema

Din rău în mai rău, spun mai mulți cetățeni din Sebeș. Cel puțin în cartierul Kogălniceanu, apa nu se poate folosi, transmit cititorii alba24.ro,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe