Connect with us

Alba

25-26 septembrie: Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine”, în Piața Cetății din Alba Iulia. ARTIȘTI și PROGRAM

Publicat



Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine” este reluat, după ce ediția de anul trecut a fost anulată din cauza pandemiei, iar timp de două zile, în perioada 25 – 26 septembrie, Alba Iulia redevine capitala muzicii folk.

Astfel, la sfârșitul acestei săptămâni, folkul românesc se mută cu întreg bagajul de muzică bună la Alba Iulia pentru cel mai important festival de folk din România. Evenimentul se desfășoară cu respectarea celor mai stricte măsuri de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV-2, iar intrarea va fi liberă.

Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine” se va desfășura sâmbătă și duminică, 25 și 26 septembrie 2021, în Piața Cetății din municipiul Alba Iulia. Fiecare zi va fi deschisă, la ora 11:00, la Framm’s, cu o „Cafea cu Folk” în cadrul căreia publicul se va putea întâlni cu interpreții invitați în festival.

Ulterior, în fiecare seară, vor urca pe scenă folkiști îndrăgiți precum Victor Socaciu, Mircea Vintilă, Dinu Olărașu, Florin Săsărman, Sorin Minghiat, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, Zoia Alecu, Vali Șerban și „Școala de Folk”. Duminică, la Framm’s, este programată și lansarea discului vinyl „Accent 40 – Cascadorii Anxietății” și cartea „Chitaristul” – Paul Prisada.

„În fiecare an, Alba Iulia devine capitala muzicii folk românești, iar cei mai îndrăgiți interpreți ai genului se mută în „Cealaltă Capitală” cu întreg bagajul de muzică bună.

În acest an ne propunem să organizăm o ediție specială a festivalului, de o sensibilitate aparte, pentru dumneavoastră, publicul, dar și pentru artiștii județului și ai României, într-o perioadă dificilă din cauza pandemiei COVID-19. Atingerea acestui deziderat va fi posibilă doar cu sprijinul spectatorilor.

Datorită susținerii Consiliului Județean Alba, căruia îi mulțumim pe această cale, anul acesta intrarea la festival va fi gratuită, însă facem un apel la responsabilitate, asumare și respect, în vederea respectării cu strictețe a măsurilor sanitare impuse de legislația în vigoare”,  a spus managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, Alexandru Pal.

Spectatorii care doresc să participe la Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine” vor trebui să știe că accesul în perimetrul de eveniment va fi deschis cu o oră înainte, astfel încât să se intre pe rând, respectând distanțarea fizică.

La intrarea în zona de concert, fiecărui spectator i se va măsura temperatura cu termometre non-contact și nu se va permite accesul persoanelor simptomatice care prezintă tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală modificată sau a celor cu temperatura măsurată mai mare de 37,5°C. Pe toată perioada concertelor, în perimetrul de eveniment, fiecare participant va trebui să poarte mască de protecție, în mod corespunzător.

De asemenea, intrările în spațiul de eveniment vor fi dotate cu stații de dezinfectare pentru mâini, iar spectatorii vor fi obligați să se dezinfecteze în momentul accesului în spațiul respectiv. În spațiul de eveniment, poziționarea scaunelor destinate publicului nu vor suferi modificări, pentru a asigura distanțarea fizică de siguranță și se vor respecta culoarele de acces și ieșire, acestea fiind marcate în mod corespunzător.

Organizatorii recomandă publicului să participe la eveniment în mod organizat, prin acces în perimetrul de eveniment și cu respectarea măsurilor organizatorice și să NU aleagă participarea la eveniment indirect, cu scopul evitării măsurilor sanitare, în afara perimetrului.

Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine” este organizat de Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena Alba”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia.

Festivalul este, la fel ca multe alte evenimente culturale organizate în Alba, o marcă înregistrată a Consiliului Județean Alba.

PROGRAMUL Festivalului Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine”

Sâmbătă, 25 septembrie 2021

– ora 11:00 – Cafeaua cu Folk la FRAMM’S

– ora 18:00 – Spectacol extraordinar – Victor Socaciu, Mircea Vintilă, Dinu Olărașu, Florin Săsărman, Sorin Mihghiat – moment special „in memoriam Doru Stănculescu”

Duminică, 26 septembrie 2021

– ora 11:00 – Cafeaua cu Folk la FRAMM’S

Lansare disc vinyl “Accent 40 – Cascadorii Anxietății” și cartea “Chitaristul” – PAUL PRISADA

– ora 18:00 – Spectacol extraordinar –  Spectacol extraordinar – Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, Zoia Alecu, Vali Șerban și „Școala de Folk”

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

17 mai: Bursa locurilor de muncă la Alba Iulia. Oportunități pentru cei care doresc să se angajeze. Câte posturi sunt disponibile

Publicat

Bursa locurilor de muncă la Alba Iulia. Peste 20 de angajatori vor fi prezenți vineri, 17 mai, la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, organizată la Alba Iulia. Sunt oferite aproximativ 300 de locuri de muncă pentru persoane interesate de angajare.

Evenimentul se va desfășura la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, str. Mihai Viteazul, nr. 31,  începând cu ora 9.00.

Obiectivele acestei inițiative sunt de a realiza un contact cu un număr cât mai mare de angajatori. De asemenea, se va întreține un dialog între Serviciile Publice de Ocupare. Se…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Restricții de circulație pe A1 Sebeș-Sibiu și pe alte segmente de autostradă. Zonele în care sunt lucrări de reparații

Publicat

CNAIR anunță restricții de circulație pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu, valabile joi, 16 mai. Se fac lucrări de reparațiil a carosabil. De asemenea, restricții sunt și pe alte segmente de autostradă.

Restricții de circulație pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu

  • km 266+750 – 269+500, Cristian (Sibiu), până la ora 19.00 – se execută lucrări de reparații la partea carosabilă; banda 1 și banda de urgență, restricționate, pe calea 1(sens Sibiu-Sebeș); se circulă îngreunat pe banda 2 a căii 1
  • km 264+850 – 264+950, Săcel (Sibiu) până în 18 mai – lucrări…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

msg Maraton Apuseni 2024: 1.500 de alergători din toată lumea, așteptați la start

Publicat

Clubul Alpin Român Filiala Cluj organizează msg Maraton Apuseni 2024, unde sunt așteptați circa 1500 de alergători la startul din Buscat, comuna Băișoara, județul Cluj.

Traseele de concurs se remarcă în peisajul curselor de trail din țară prin tipul peisajului montan parcurs, unic în Europa.

Dat fiind că alergarea montană, sau trail running, îmbină dragostea de natură, libertatea și dorința de auto-depășire, competiția din Apuseni reunește anual alergători din diferite colțuri ale lumii.

Încă de la prima ediție din 2011, aventura msg Maraton Apuseni…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Rețeaua de canalizare, extinsă în comuna Săsciori. Licitația pentru execuția lucrărilor, lansată în SEAP. Valoarea investiției

Publicat

Rețeaua de canalizare pentru colectarea apelor uzate menajere în sistem centralizat urmează să fie extinsă în localitățile Laz, Sebeșel, Săsciori, Răchita și Colonia Săsciori, printr-o investiție de peste 20,6 milioane de lei.

Primăria Săsciori a lansat, pe 13 mai, în SEAP, o licitație pentru execuția lucrărilor în cadrul obiectivului „Rețea de canalizare în Laz, Sebeșel, Săsciori, Răchita, Colonie”.

Valoarea totală estimată a investiției este de 20.602.428,06 lei, fără TVA.

Potrivit documentației, rețeaua de canalizare din comuna Săsciori…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe