Connect with us

Alba

25 septembrie: Ziua Dăruirii în România. Care sunt originile acestei zile și cum o putem sărbători

Published

on



25 septembrie: Ziua Dăruirii în România se sărbătorește anual la această dată. Este o zi care poate fi marcată prin activități care pun accentul pe generozitate, altruism și dăruire.

Propunerea legislativă a fost adoptată de Senat la 17 septembrie 2018 şi de Camera Deputaţilor la 28 noiembrie 2018, Legea nr. 355/2018 fiind promulgată la 27 decembrie 2018. Primul an în care s-a sărbătorit a fost 2019.

Potrivit hotărârii adoptate de Parlament, „Ziua dăruirii” este menită „să încurajeze...

Citește mai mult pe Alba24.ro


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

VIDEO: Ancheta poliției din Alba Iulia bate pasul pe loc în două dosare de distrugeri în situri arheologice. Ce spune șeful IPJ

Published

on

Polițiștii din Alba nu vor să comunice stadiul a două dosare penale care au strânit mult interes în comunitatea din Alba Iulia. Este vorba despre două cauze de distrugere de artefacte romane. 

Mai exact despre sarcofagul roman distrus cu excavatorul în cimitirul din Alba Iulia și o serie de distrugeri de ziduri romane, pe locul fostei tipografii ALTIP unde se  construiește un hotel de lux.

Ancheta pare să bată pasul pe loc în ambele dosare, mai ales că în cazul distrugerii sarcofagului roman au trecut...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Funcţionarii de la AJPIS Alba au făcut donaţii pentru sinistraţii din Galaţi. Suma donată pentru persoanele afectate de inundații

Published

on

Funcționarii publici ai Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Alba au donat suma de 5.750 lei pentru sprijinirea sinistraților din Galați. 

Peste 200 de funcționari din cadrul  Ministerul Muncii și Solidarității Sociale au participat alături de ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, la activități de curățare a nămolului din gospodăriile inundate din comuna gălățeană Costache Negri și au distribuit ajutoare constând în produse de curățenie, alimente, medicamente...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Permisul de conducere reținut de poliție va putea fi urmărit online, precum coletele de la curier. Proiect de lege

Published

on

Permisul de conducere reținut de poliție, sau talonul mașinii, vor putea fi urmărite online, precum coletele de la curieri. 

Senatul a adoptat un proiect de lege prin care ar putea fi implementat un sistem digital de urmărire a documentelor reținute de Poliție, scrie ProMotor.

Concret, conducătorii auto cărora le sunt reținute permisul de conducere sau certificatul de înmatriculare vor putea urmări online documentele.

Șoferii vor primi un cod unic, apoi, prin intermediul unui HUB de servicii al Ministerului...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Plafonarea tarifelor la polițele RCA, prelungită încă 3 luni. Ciolacu: ”Decizie pentru milioane de proprietari de autoturisme”

Published

on

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că executivul prelungește plafonarea prețurilor la polițele RCA pentru automobile cu încă 3 luni, până la sfârșitul anului 2024.

Acesta a precizat că decizia e luată la propunerea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) pentru a evita ”apariția unor dezechilibre în piață și creșterea prețurilor la aceste polițe auto”.

”Luăm azi o decizie importantă pentru milioane de proprietari de autoturisme. Prelungim plafonarea prețurilor la polițele RCA...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading
Advertisement