Connect with us

Alba

27 mai: Ziua psihologului în România

Publicat


La data de 27 mai este aniversată Ziua Psihologului. Aceasta este ziua în care în urmă cu 11 ani, Parlamentul Romaniei a emis Legea nr. 213/2004 privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, înființarea și organizarea Colegiului Psihologilor din România.

”Este sărbătoarea psihologiei românești, sărbătoarea tuturor psihologilor din România, sărbătoarea profesiei de psiholog de liberă practică.

Profesia de psiholog în România a cunoscut o dinamică formidabilă în acești ani: de la cca. 500 de psihologi la 20.000, Colegiul Psihologilor a izbutit să asigure cadrul normativ de exercitare a profesiei de psiholog, s-au elaborat acte normative care protejează exercitarea profesiei, a drepturilor și obligațiilor psihologilor.

În toți acești ani, conducerea Colegiului a avut în vedere cadrul instituțional, misiunea și responsabilitatea față de statul român în asigurarea unor servicii de calitate pentru cetățenii care apelează la serviciile psihologului” se arată într-o postare a  reprezentanților Colegiului Psihologilor din România.

sursa: Facebook Colegiul Psihologilor din România, sursa foto: pexels.com, rol ilustrativ

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Rezultate la Concursul național ”Universul cunoașterii prin lectură” în Alba. Elevii premiați și cei calificați la etapa națională

Publicat

Rezultate la Concursul național ”Universul cunoașterii prin lectură”, etapa județeană Alba, au fost comunicate de inspectoratul școlar. Au participat 100 elevi din unitățile de învățământ din mediul rural din județ.

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Sport, distracție și voie bună în Șanțurile Cetății Alba Carolina. Eveniment dedicat elevilor din oraș

Publicat

Sport, distracție și voie bună. Asta s-a întâmplat vineri, 26 aprilie, în Șanțurile Cetății Alba Carolina. 

Citește mai departe

Alba

Comunicat de presă: Theodora Golf Club, cel mai mare resort de golf din România, dă startul noului sezon fantastic de golf

Publicat

 Săptămână aceasta, între 22 și 26 aprilie 2024, cel mai mare resort de golf din România, Theodora Golf Club, a dat „Verde la golf” și și-a deschis porțile pentru copii din grădinițele, școlile și liceele din județul Alba.

Citește mai departe

Alba

Pedeapsă mai blândă la Curtea de Apel pentru un consilier local PNL Sebeș, prins beat la volan. Cum a fost schimbată sentința

Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia a schimbat pedeapsa unui consilier local PNL din Sebeș, condamnat pentru conducere sub influența alcoolului. 

Citește mai departe