Connect with us

Alba

30 august: Sfântul Alexandru, ocrotitorul oamenilor. Cine a fost acesta şi ce nume se sărbătoresc în această zi

Publicat



30 august: Sfântul Alexandru, ocrotitorul oamenilor. Credincioșii ortodocși îl sărbătoresc în 30 august pe Sfântul Alexandru, considerat protector al oamenilor. Sfântul Alexandru este unul dintre cei mai mari ierarhi ai Bisericii și un apărător neînfricat al credinței creștine.

Se spune că, prin rugăciunile sale, a salvat Constantinopolul de la distrugere în timpul unei furtuni violente.

Cunoscut ca protector al bărbaților sau al oamenilor, Sfântul Alexandru a fost episcop la Constantinopol, în timpul…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Mai multe unități de învățământ din Alba au fost verificate de reprezentanții ISU Alba. Inspectorii au dat amenzi de 9000 de lei

Publicat

Cinci unități de învățământ au fost verificate de inspectorii de la ISU Alba, la început de an școla. În urma acțiunilor de control au fost descoperite aproape 40 de probleme și au fost date patru amenzi. 

Acțiunile au avut loc în perioada 9 – 13 septembrie 2024, iar rezultatul a fost făcut public de reprezentanții IPJ Alba, într-un comunicat de presă din data de 14 septembrie.

În perioada 9 – 13 septembrie 2024, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Alba a derulat mai multe acțiuni orientate…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Mai multe persoane din Alba care s-au bătut de față cu un viceprimar, din cauza unui coteț de porci, trimise în judecată

Publicat

Mai multe persoane din Alba care s-au bătut din cauza unui coteț de porci au fost trimise în judecată. Este vorba despre un dosar care recent a trecut de cameră preliminară la Judecătoria Câmpeni. În data de 29 august 2024, magistrații au dat undă verde pentru începerea judecății. 

Faptele pentru care trei persoane, doi bărbați și o femeie vor ajunge în instanță, au avut loc în comuna Roșia Montană în data de 3 iunie 2022.

De față a fost și un viceprimar al comunei, dar și o angajată a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Odiseea de 2000 de kilometri a biciclistului din Alba Iulia, Edgar David în Kirghizstan. Jurnalul unei lupte între psihic și fizic

Publicat

Almond Edgar David a participat la una dintre cele mai grele curse de ultra-anduranță din lume, Silk Road Mountain Race. Edgar a pedalat în 9 zile, 14 ore și 7 minute, aproape 2000 de kilometri prin cele mai dure locuri din Kirghizstan. 

A fost o luptă continuă între fizic și psihic, cu ore întregi de pedalat fără oprire, între peisaje care îți taie respirația, sau pe drumuri presărate cu sârmă ghimpată. 

Biciclistul din Alba Iulia a redactat un jurnal de călătorie pentru cititorii alba24.ro….

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Cum a descris Alfred Bulai, magistraților, interacțiunea cu studenții în tabăra de practică din Albac, din 2023. Ce a spus acesta

Publicat

Alfred Bulai a făcut o serie de declarații în fața magistraților, față de modul în care s-au petrecut din punctul lui de vedere, episoadele de abuz petrecute în tabara de practică de la Abrud. 

În urma anchetei realizate de reporterii de la Snoop.ro în care au arătat cum sociologul Alfred Bulai din poziția sa de profesor făcea avansuri studentelor, magistrații au deschis un dosar penal. 

Potrivit documentelor emise de magistrați, în momentul în care s-a luat față de sociolog măsura arestului…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate