Connect with us

Alba

30 septembrie – Ziua internațională a traducătorilor. Tema din acest an: „Uniți în traducere”

Publicat



La 30 septembrie este celebrată, la nivel mondial, Ziua internaţională a traducătorilor, pentru a sublinia importanţa profesiei de traducător şi a multilingvismului.

Diversitatea lingvistică este una dintre comorile planetei noastre, în care traducătorul joacă un rol-cheie, făcând posibilă înţelegerea şi cunoaşterea celorlalte comori inestimabile ale planetei.

În fiecare an, traducătorii, interpreții și terminologii sărbătoresc Ziua Internațională a Traducerii pe 30 septembrie, sărbătoarea Sfântului Ieronim.

Anual se alege o temă unificatoare și se organizează un concurs pentru realizarea unui afiș care să poată fi imprimat și folosit pentru a promova ziua și a sărbători profesiile respective.

Elementele de bază care caracterizează această muncă însă nu se schimbă. Rolul traducătorilor şi interpreţilor este acelaşi ca în urmă cu o mie de ani: comunicarea între oameni. Timp de milenii, traducători şi interpreţi au întruchipat competenţe lingvistice de neegalat, având o pregătire de specialitate, o conduită profesională şi pasiune pentru munca lor.

Prin acţiunile desfăşurate în această zi sărbătorim marile progrese realizate în domeniu dar, în acelaşi timp,…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

ELECTRICA (DEER): Întreruperi de curent la Aiud, Abrud și în alte localități din Alba. Lucrări programate până în 22 mai

Publicat

ELECTRICA (DEER): Întreruperi de curent în Alba. Electrica – Distribuție Energie Electrică România – Transilvania Sud anunță programul lucrărilor de întreținere a rețelei. 

Furnizarea energiei electrice va fi întreruptă temporar pe străzi din Aiud, Abrud și din alte localități din județ.

ELECTRICA (DEER): Întreruperi de curent în localități din județul Alba

Marți, 14 mai

  • Crăciunelu de Jos, străzile 23 August (parțial), 6 Martie (parțial), Bigău (parțial), Bucerzii (parțial), Cloșca (parțial), T. Vladimirescu (parțial) – orele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

14 mai, Ziua naţională de cinstire a martirilor din temniţele comuniste

Publicat

În data de 14 mai este celebrată Ziua naţională de cinstire a martirilor din temniţele comuniste. Sunt comemorate evenimentele petrecute în noaptea de 14 spre 15 mai 1948, când au fost arestaţi numeroşi tineri, intelectuali, români care s-au opus regimului comunist.

Această zi a fost instituită prin Legea nr. 127/2017. În 14 mai se organizează comemorări oficiale, depuneri de coroane şi manifestări specifice pentru cinstirea memoriei acestor martiri.

14 mai, Ziua naţională de cinstire a martirilor din temniţele comuniste. Tineri arestați

În data de 14 mai…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Angajări în Armată: MApN continuă campania de recrutare pentru soldați-gradați profesioniști. Câte posturi sunt disponibile

Publicat

Angajări în Armată: MApN continuă campania de recrutare pentru soldați-gradați profesioniști. Înscrierile se fac până în 3 iunie.

În seria a doua a campaniei de recutare și selecție sunt disponibile peste 3.800 de posturi vacante în 32 județe din țară și în municipiul București, a anunțat MApN.

Angajări în Armată: soldați-gradați profesioniști. Calendarul recrutărilor

Procesul de recrutare și selecție se desfășoară după următorul calendar:

  • înscrierea candidaților: 7 mai – 3 iunie 2024
  • selecția candidaților: 13 mai –  7 iunie…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

WhatsApp, schimbare radicală de design. Ce modificări de aspect și funcționalitate va avea aplicația

Publicat

WhatsApp, schimbare radicală de design: WhatsApp lansează un nou design controversat pentru iPhone și Android. Noul aspect al WhatsApp este descris de companie ca fiind „proaspăt, accesibil și simplu”.

Precizările celor de la WhatsApp:

”Am făcut câteva modificări la modul în care arată și se simte WhatsApp, inclusiv la spațiere, culori, pictograme și multe altele.

Aceste modificări aduc o experiență nouă și modernă pentru WhatsApp și îl fac mai accesibil și mai ușor de utilizat.

Ce s-a schimbat?

Iată câteva exemple de ceea ce s-a…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe