Connect with us

Alba

40 de organizații județene ale PNL îi cer de urgență DEMISIA lui Florin Cîțu. Ce se întâmplă dacă refuză. Culisele negocierilor

Publicat



Florin Cîțu are probleme în partid, inclusiv în filialele care l-au votat în funcția de președinte, împotriva lui Ludovic Orban. Sunt negocieri aprinse în interiorul partidului, în condițiile în care actualul președinte pare a fi pierdut controlul formațiunii. 

Aproximativ 40 de organizații județene PNL (aproape toate) au semnat o scrisoare prin care îi solicită lui Florin Cîțu să demisioneze de la șefia PNL și să-i lase locul premierului Nicolae Ciucă, au declarat pentru G4media.ro surse din partid.

Scrisoarea îi va fi înmânată joi lui Cîțu de către prim-vicepreședinții partidului.

Dacă Floin Cîțu va refuza să demisioneze, liderii organizațiilor PNL vor convoca vineri dimineața ședințe ale Birourilor pemanente județene pentru a cere declanșarea procedurii de organizare a unui Congres extraodinar.

Liderii PNL sunt nemulțumiți că Florin Cîțu tensionează relațiile din coaliția cu PSD și că are o imagine slabă care trage partidul în jos în sondaje.

Potrivit statutului PNL este nevoie ca majoritatea oganizațiilor județene să ceară convocarea Biroului Politic Național care la rândul său să decidă pentru organizarea unui Congres Național Extraordinar.

Astfel, dacă Florin…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Cine candidează la Consiliul Județean Alba. LISTA persoanelor înscrise pentru funcția de președinte și consilieri județeni

Publicat

Cine candidează la Consiliul Județean Alba. Pe 9 iunie, cetățenii din județ vor alege noua componență a Consiliului Județean Alba, inclusiv viitorul președinte al instituției.

Surse politice au furnizat pentru Alba24 lista candidaților înscriși pentru Consiliul Județean Alba. Pe lista pentru cea mai înaltă funcție se află cinci candidați. Precizăm faptul că lista nu este finală.

Citește și Probleme la Alba pentru partidele conduse de Șoșoacă și Terheș. Listele de susținere depuse pentru consiliul județean, INVALIDATE

Potrivit calendarului…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Peste 560 de copii din Blaj vor primi la școală un sandwich și un fruct, în cadrul programului Masă sănătoasă. Achiziție, în SEAP

Publicat

Peste 560 de copii din Blaj vor primi la școală un sandwich și un fruct, în cadrul programului național „Masă sănătoasă”. Este vorba despre 567 de copii aparținând Școlii Gimnaziale „Simion Bărnuțiu” Blaj – Tiur și subunităților sale.

Primăria Blaj a lansat pe 30 aprilie, în SEAP, o licitație pentru furnizarea de pachete alimentare pentru școli, în cadrul programului național „Masă sănătoasă” conform HG 24/2024.

Valoarea totală este estimată între 546.192,66 și 1.084.582,57 de lei, fără TVA.

Prin HG 24/2024, la nivelul sistemului…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Mircea Geoană vine pe 9 mai la Alba Iulia. Va participa la o dezbatere, în Cetatea Alba Carolina

Publicat

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, va participa joi, 9 mai, în calitate de invitat special, la dezbaterea „Din inima României, în inima Europei”, organizată de Mișcarea „România Renaște!” la Alba Iulia. 

Evenimentul se va desfășura începând cu ora 14:00, la Amfiteatrul Muzeului „Principia” din Piața Cetății.

„Alba Iulia devine capitala dialogului românesc în context european, unde susținători ai Mișcării „România Renaște!” și experți de prestigiu se întâlnesc pentru a discuta despre viitorul României ca parte…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Candidata PSD pentru Primăria Lopadea Nouă, respinsă de Judecătoria Aiud. PNL Alba a contestat listele de susținere

Publicat

Propunerea de candidat pentru Primăria Lopadea Nouă, din partea PSD Alba a fost respinsă în instanță. Este vorba despre o decizie la Judecătoria Aiud, după o contestație făcută de PNL Alba. 

Mai exact PNL Alba a contestat listele de semnături depuse pentru susținerea candidatului PSD la Primăria Lopadea Nouă, Ildi Pop. Aceștia au spus că listele nu sunt întocmite legal, deoarece la zeci de persoane care au semnat nu apare data nașterii complet, ci doar anul.

De asemenea PNL Alba a contestat și lista cu semnături pentru consiliul local, listă depusă de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe