Alba
6 iulie: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Sisoe cel Mare. De ce spun oameni mirați expresia ”Sfinte Sisoe!”
Credincioșii creștin ortodocși îl pomenesc pe 6 iulie pe Sfântul Sisoe cel Mare. Este o sărbătoare cu cruce neagră, dar este chiar și persoanele care nu sunt religioase cunosc expresia „Sfinte Sisoe!” atunci când cineva își exprimă uimirea.
Sfântul Sisoe cel Mare a fost ucenicul Sfântului Antonie cel Mare. A primit de la Dumnezeu puterea de a vindeca bolnavii, a scoate duhurile rele și a învia morții.
Vezi și CALENDAR CREȘTIN ORTODOX luna IULIE 2021: TOATE sărbătorile importante din luna lui CUPTOR, trecute în Calendarul Bisericesc
Sfântul Sisoe a stat în pustia Egiptului vreme de 72 de ani. Cuviosul Sisoe postea atât de mult, încât ajungea sa nu mănânce nimic timp de mai multe zile.
Sfântul Sisoe a primit de la Dumnezeu puterea de a vindecă bolnavii, a scoate duhurile rele și a învia morții. Sfântul Sisoe s-a nevoit în pustia Egiptului vreme de 72 de ani. Despre cuviosul Sisoe se spune că postea atât de mult, încât ajungea să nu mănânce nimic timp de mai multe zile.
Cât postea Sfântul Sisoe
Printre virtuţile care îi împodobeau inima, excela înainte de toate în smerenie şi îi învaţă pe cei care îl vizitau ca aceasta se poate obţine mai întâi prin abstinenţă, apoi prin rugăciune şi în sfârşit…
ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online
Alba
UPDATE: Accident rutier pe DN 1, între Răhău și Cut. Două persoane rănite după ce o mașină s-a răsturnat
Un accident rutier s-a produs sâmbătă dimineața, pe DN1, între Răhău și Cut. Două persoane au fost rănite după ce un autoturism s-a răsturnat.
Actualizare, ora 10:40 – Potrivit IPJ Alba, traficul rutier a fost reluat pe ambele sensuri.
Actualizare, ora 10:20 – Se circulă alternativ, pe un sens.
Actualizare, ora 10:10 – Potrivit IPJ Alba, este vorba despre un singur autoturism, care nu ar fi adaptat viteza de…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Alba
Scade numărul elevilor într-o clasă de a IX-a, real și uman, din septembrie 2025. Măsură cu impact asupra admiterii la liceu
Scade numărul elevilor într-o clasă de a IX-a, real și uman, din septembrie 2025. Numărul de elevi la clasa a IX-a, filiera teoretică, va scădea de la 26 la 24 de elevi începând cu anul școlar 2025 – 2026. Această măsură afectează direct organizarea unităților de învățământ, structura claselor și normele profesorilor din liceele teoretice la nivel național, având un impact și asupra procesului de admitere la…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Alba
FOTO: Ziua Culturii Naționale, sărbătorită la Aiud. dezbatere, prezentarea unor cărți și recital de muzică
La Aiud s-a desfășurat pe 15 ianuarie o nouă manifestare dedicată Zilei Culturii Naționale, care a cuprins dezbaterea cu tema „Eminescu și cultura națională”, prezentarea unor cărți apărute în proiectul editorial al Centrului Multicultural Liviu Rebreanu, un recital de muzică, o retrospectivă a volumelor dedicate aniversării a 200 de ani de la nașterea lui Avram Iancu (2024).
Au participat elevi de la Colegiul…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Alba
FOTO: Biserica medievală care a dispărut din Cetatea Alba Carolina. A fost cel de-al treilea monument ca mărime din cetate
Biserica medievală care a dispărut din Cetatea Alba Carolina. Cetatea din Alba Iulia a găzduit în trecut monumente reprezentative care, de-a lungul timpului, au fost demolate sau distruse. Printre acestea se numără Biserica eremiţilor augustinieni, care a fost cel de-al treilea monument medieval, din punctul de vedere al mărimii, din Cetatea Alba Carolina, după Catedrala Sf. Mihail şi Palatul episcopal.
Biserica a fost…
Citește mai mult pe Alba24.ro