Connect with us

Alba

6 octombrie: Sfântul Apostol Toma – ocrotitorul întârziaților. De unde vine numele de „Toma Necredinciosul” sau ”Toma Geamănul”

Publicat


Sfântul Apostol Toma este pomenit în calendarul creștin ortodox la 6 octombrie. Sfântul Toma a fost unul din cei doisprezece apostoli ai lui Iisus Hristos, originar din Galileea și mai este cunoscut drept „Toma-Necredinciosul” sau „Toma-Dydimus (Toma-Geamănul)”.

Sfântul Apostol Toma este cinstit de Biserică în Calendarul Ortodox 2022 în prima duminică de după Paști și pe 6 octombrie. Este mai cunoscut ca Toma necredinciosul și mai puțin ca mărturisitor al Învierii Mantuitorului și al dumnezeirii Sale.

Sf Apostol Toma – ocrotitorul întârziaților

Interesant este că între Apostoli, Toma este mereu un întârziat. Nu este prezent la prima arătare a Domnului ucenicilor si nici la…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Modificări în Codul Penal privind abuzul sexual asupra minorilor. Ce fapte vor fi pedepsite. Lege adoptată la Senat

Publicat

Penitenciarul Aiud

Modificarea Codului penal prin care se vizează întărirea protecţiei juridice a minorilor pe categorii de vârstă faţă de abuzurile sexuale la care ar putea fi supuşi de către alţi minori sau de adulţi a fost adoptată de Senat. Legea merge la Camera Deputaților, care este for decizional.

Proiectul de act normativ prevede că raportul sexual comis de un minor cu un alt minor cu vârsta sub 14 ani se sancţionează cu

  • închisoarea de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Modificare la Codul Rutier: Tractoarele pot fi conduse cu permis pentru alte categorii de autovehicule. Decizie la Senat

Publicat

Tractoarele pot fi conduse, pe drumurile publice, și cu permis pentru alte categorii. Proiectul a fost adoptat luni de Senat.

A fost eliminată obligativitatea deţinerii pentru conducătorii de tractoare agricole sau forestiere a unui carnet de conducere corespunzător categoriei.

În forma inițiatorului, proiectul prevedea că permisul de conducere corespunzător categoriei din care face parte vehiculul va fi obligatoriu începând cu 1 iulie…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Măsuri adoptate de Senat împotriva fumatului. Amenzi de până la 10.000 de lei pentru unele fapte

Publicat

Senat

Senatul a adoptat luni modificări la legea fumatului. Amenzile sunt între 100 și 500 de lei pentru persoane fizice, respective de până la 10.000 de lei pentru firme.

Propunerea legislativă a fost inițiată pentru a reduce expunerea minorilor la produse ce le pot afecta sănătatea, cum ar fi tutunul.

Actul normativ propus extinde interzicerea comercializării prin automate/dispozitive tip easybox/locker și interzicerea vânzării către…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Majorarea salariilor pentru profesori: de câți bani va fi nevoie în bugetul din 2024. Precizările ministrului Boloș

Publicat

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat, luni, că a discutat cu deputaţii liberali liniile mari ale bugetului de stat pe 2024.

În acesta sunt cuprinse şi cheltuielile cu majorarea pensiilor, a salariilor profesorilor, investiţiile pe programul Anghel Saligny.

Ministrul a subliniat că vor fi zero creşteri de taxe şi impozite.

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman, a anunțat și data la care vor ajunge în Parlament proectele de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe