Connect with us

Cluj

83% din decesele din prima săptămână din 2022, la persoane nevaccinate. Clujul, în frunte, în privința cazurilor de Covid

Publicat


covid e1633264948669.jpg

83.1% din decesele înregistrate în prima săptămână din anul 2022 au survenit la persoane nevaccinate, potrivit Institutului de Sănătate Publică (INSP).

Astfel, în săptămâna 3-9 ianuarie, 43,5% din cazurile de Covid-19 înregistrate au fost în București, Cluj, Suceava, Timiș si Brașov.

54,9% din cazurile confirmate s-au înregistrat la nevaccinați.

Dintre cei vaccinați care s-au îmbolnăvit, peste jumătate erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de 6 luni de la ultima doză, arată raportul INSP.

De asemenea, 27,1% din totalul deceselor s-au înregistrat în Prahova, Dolj, București, Bihor și Bacău.

De la începutul pandemiei până în prezent:

  • 85.9% din totalul deceselor – la persoane peste 60 ani
  • 54.5% din decese – la bărbați
  • 93.2% din decedați aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cluj

Bicicletele și trotinetele, în vizorul poliției. Au fost aplicate 79 de SANCȚIUNI în valoare de aproximativ 30.000 lei

Publicat

actiune trotinete cluj e1597146110260.jpeg

Marți 17 mai a.c., între 17.00 și 19.00, polițiștii Biroului Rutier împreună cu cei din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca și Secțiilor Rurale Apahida, Baciu și Florești, au desfășurat o acțiune pe raza municipiului Cluj-Napoca și a comunelor arondate, pentru creșterea gradului de disciplină rutieră în rândul participanților la trafic, cu precădere a celor care se deplasează cu biciclete sau trotinete.

În urma acestor activități, polițiștii au constatat 79 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 30.000 de lei, dintre care 69 pentru nerespectarea normelor prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Pentru abaterile săvârșite de către conducătorii de biciclete și trotinere au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale.

De asemenea, polițiștii au reținut 6 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, dintre…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Cluj

Deputatul USR de Cluj, Viorel Băltărețu a votat pentru legea offshore, care dă independență energetică României

Publicat

Din punct de vedere al oportunității, legea este absolut necesară în acest moment, consideră deputatul de Cluj Viorel Băltărețu (USR PLUS). ”România are trebuie să fie independentă energetic, într-un moment critic pentru întreaga Europă, ce se confruntă cu o criză energetică semnificativă”, a declarat acesta.

”Din această perspectivă, e regretabil că guvernele anterioare nu au reușit să facă funcțională această lege încă din 2018, când ar fi fost cel mai oportun pentru România. Și asta, dacă luăm în considerare politicile europene de decarbonare, politici care permit o fereastră de timp de 10 – 15 ani în utilizarea gazelor naturale, fără penalități majore.

Pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră, avem nevoie de 4-5 ani din acest moment, așa că, în mod optimist putem considera anul 2027 ca momentul în care vom extrage aceste gaze din perimetrele marine.

Dacă ne raportăm la…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Cluj

Noul PREȘEDINTE al filialei USR Cluj-Napoca este Yasin Ibraim

Publicat

yasin ibrain 3 e1652892713202.jpg

Noul președinte al filialei USR Cluj-Napoca este Yasin Ibraim în vârstă de 23 de ani.

„Eu cred că olimpiadele la care a participat, alegerea lui de a rămâne în România și de a alege Clujul unui alt oraș sau motivația lui de a se implica în schimbare îl fac valoros pentru organizație”, a spus consilierul local Adriana Cristian.

Noul președinte o înlocuiește în funcție pe Manuela Petrescu.

Foto: Facebook

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Cluj

Dezbatere PUBLICĂ pe tema culoarului de MOBILITATE Nord–Podul Oașului-Răsăritului și străzile Răsăritului–Câmpul Pâinii–Pod Ira

Publicat

culoarul verde.jpg

CIIC – Centrul de Inovare și Imaginație Civică organizează o nouă dezbatere publică miercuri, 25 mai 2022, începând cu ora 18, tema acesteia fiind „Culoar mobilitate Nord – Podul Oașului-Răsăritului și străzile Răsăritului – Câmpul Pâinii – Pod Ira”.

Dezbaterea se va desfășura în format hibrid: fizic, la Casino Centrul de Cultura Urbana și online, pe platforma electronică ZOOM. Aceasta va fi transmisă live pe paginile de Facebook Municipiul Cluj-Napoca și CIIC – Centrul de Inovare și Imaginație Civică.

„Printre obiectivele de bază ale Primăriei Cluj-Napoca pe termen mediu și lung se numără dezvoltarea unui oraș inteligent conectat. Culoarul de mobilitate nord adiacent căii ferate reprezintă o modalitate de interconectare a cartierelor din municipiu și de creștere a potențialului urban, economic și estetic al zonelor vizate.

Dezbatere publică: Proiectul va deservi dezvoltarea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe