Connect with us

Eveniment

FOTO: A fost inaugurată prima pistă de pumptrack din Harghita: Adrenalină și distracție în Parcul Central din Miercurea-Ciuc

Publicat


Parcul Central din Miercurea-Ciuc a prins viață joi, odată cu inaugurarea primei piste de pumptrack din Harghita. Evenimentul a adunat zeci de copii și tineri dornici să își testeze abilitățile pe cele două secțiuni ale pistei, într-o zi plină de adrenalină și distracție.

Primarul municipiului Miercurea-Ciuc, Korodi Attila, a vorbit într-o conferință de presă despre importanța acestei investiții în comunitate.

Deși lucrarea este într-un stadiu de recepție parțială, deschiderea pistei a devenit o necesitate, dat fiind că tinerii și copiii din oraș au început să o utilizeze imediat după ce suprafața de asfalt a fost turnată.

O nouă atracție pentru tineri și copii în Miercurea-Ciuc

Pumptrack-ul este o formă inovatoare de a petrece timpul liber, adresată atât copiilor mici, cât și tinerilor.

Pista dispune de două secțiuni distincte, fiecare adaptată nivelului de experiență al utilizatorilor.

Încântarea celor care au încercat pista este vizibilă și confirmă succesul acestei inițiative.

Această investiție în infrastructură sportivă modernă este un pas important pentru comunitatea din Miercurea-Ciuc.

Potrivit declarațiilor municipalității, pumptrack-ul reprezintă un spațiu de joacă modern, unde pasionații de ciclism, skateboarding și trotinete pot explora trasee ondulate folosind tehnica de „pump”, fără a pedala sau împinge.

Investiție exclusivă a Primăriei pentru promovarea activităților sportive

Primarul Korodi Attila a subliniat popularitatea crescută a pumptrack-ului în rândul tinerilor și copiilor din oraș, dezvăluind planurile de a amenaja piste similare și în alte cartiere ale Miercurea-Ciucului.

Fostul snowboarder Kinda Geza, acum antrenor și președinte al Clubului RideMore din Miercurea-Ciuc, a subliniat aspectele de siguranță ale pistei de pumptrack.

Acesta a explicat că designul pistei este astfel conceput încât să permită utilizatorilor să creeze viteză în mod controlat, evitând riscul de accidentări.

Lucrarea de asfaltare a fost realizată cu sprijinul sportivilor de la clubul Ride Mode, care au testat în repetate rânduri traseul pentru a ajunge la forma finală.

Pista de pumptrack – un spațiu modern și sigur pentru pasionații de ciclism și sporturi extreme

Inaugurarea pistei de pumptrack a fost marcată de o demonstrație a sportivilor Clubului Ride More și a cicliștilor de la Clubul Novak din Miercurea-Ciuc.

Cu o lungime totală de aproape 100 de metri pentru ambele secțiuni, pista de pumptrack adaugă un element vibrant și distractiv în oferta de activități recreative din oraș.

Această inițiativă, susținută integral de Primărie, nu doar că promovează un stil de viață sănătos și activ, dar și aduce comunitatea împreună în jurul unei pasiuni comune: sporturile extreme și ciclismul.

Cu siguranță, pista de pumptrack din Parcul Central din Miercurea-Ciuc va deveni un punct de atracție și va inspira proiecte similare în întreg orașul.


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Bărbat din Alba care a incendiat o rulotă, plasat la locul infracțiunii cu ajutorul sateliților. Cum l-a ”trădat” cartela SIM

Publicat

Un bărbat din Alba, U.B., a fost trimis în judecată pentru distrugere, după ce procurorii din Blaj au putut proba că acesta a dat foc intenționat unei rulote, dar și a unui gard. 

Este vorba despre un incendiu care s-a produs în urmă cu mai bine de doi ani, dar care a ajuns pe masa judecătorilor din Blaj recent. 

Mai exact în data de 20 septembrie 2023, dosarul a treccut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

VIDEO. Percheziții ale polițiștilor clujeni într-un dosar de fraudă informatică. Prejudiciu, 2 milioane de euro

Publicat

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj – Serviciul de Investigații Criminale, cu sprijinul polițiștilor Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea procurorilor din…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

FOTO VIDEO: Patru persoane carbonizate și cinci rănite după explozia unei magistrale de gaz, aproape de Focșani

Publicat

Tragedie: Patru persoane au murit și alte cinci au fost transportate la spital în urma exploziei la o magistrală de gaz în apropiere de Focșani. Victimele erau muncitori pe șantierul Autostrăzii Moldovei.

Accidentul s-a produs miercuri spre joi noaptea. Potrivit ISU Vrancea, cauza ar fi fost fisurarea magistralei de transport gaze naturale și apariția scânteilor mecanice, ca urmare a executării lucrărilor pe șantierul autostrăzii…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Vânzările de mașini electrice în țările din Europa, în creștere accelerată. Cele mai căutate autoturisme

Publicat

Ponderea automobilelor electrice pe piaţa auto din Europa a depăşit, pentru prima dată, pragul de 20% în luna august.

Potrivit cifrelor publicate de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), vânzările de autoturisme în Europa au crescut pentru a 13-a lună consecutiv, informează AFP.

Potrivit Agenției de Presă AFP, asociaţia – care reprezintă pe cei 16 mari constructori auto din Europa, a informat că 904.509…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe