Connect with us

Eveniment

A fost semnat acordul de finanţare a construirii unui bazin de înot didactic la Reghin. Investiție de aproape 23 de milioane de lei

Publicat



sursa foto: Facebook / Márk Endre

Primarul municipiului Reghin, Mark Endre, a anunţat, miercuri, că a fost semnat acordul de finanţare cu aproape 23 de milioane de lei pentru construirea în oraş a unui bazin de înot didactic.

„În prezenţa vicepremierului Kelemen Hunor şi a ministrului dezvoltării Cseke Attila, am semnat astăzi acordul de finanţare pentru construirea unui bazin de înot didactic în Reghin”, a scris primarul Mark Endre, pe Facebook.

Într-o postare pe site-ul UDMR, ministrul Cseke Attila a precizat că bazinul din Reghin, a cărui construcţie este preconizată să dureze un an şi jumătate, va avea 25×15,4 metri, cu şase culoare de înot şi poate fi folosit atât de către copiii care învaţă să înoate, cât şi de toţi membrii comunităţii locale.

A fost semnat acordul de finanţare a construirii unui bazin de înot didactic la Reghin. Ce a susținut ministrul Cseke Attila

Potrivit ministrului, construcţia prevede vestiare, o sală de sport şi un stand de 124 de locuri pentru public, iar valoarea totală a investiţiei este de aproape 23 de milioane de lei.

Attila Cseke a subliniat că noua construcţie va fi ecologică şi eficientă energetic, va fi echipată cu pompe de căldură şi panouri solare, astfel încât mai mult de jumătate din energia necesară să poată proveni din resurse regenerabile, iar costul de întreţinere al piscinei să fie semnificativ mai mic.

Consiliul Local Reghin a aprobat, în luna ianuarie a acestui an, predarea către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei prin Compania Naţională de Investiţii a amplasamentului şi asigurarea condiţiilor în vederea executării de investiţii pentru proiectul „Construire bazin de înot didactic şi agrement în municipiul Reghin”.

Potrivit materialului aprobat, este vorba despre un teren situat în intravilanul municipiului Reghin, în incinta Liceului Tehnologic „Ioan Bojor”.

A fost semnat acordul de finanţare a construirii unui bazin de înot didactic la Reghin. Ce a fost aprobată

A fost, de asemenea, aprobată şi asigurarea finanţării din bugetul local al municipiului Reghin a cheltuielilor pentru racordurilor la utilităţi: electricitate, apă, canal, gaz, salubritate, cu menţiunea că, după predarea amplasamentului şi a obiectivului realizat, să menţină destinaţia acestuia şi să îl întreţină pe o perioadă de minimum 15 ani.

„Având în vedere faptul că în momentul actual municipiul Reghin nu dispune de un bazin de înot acoperit, prin această investiţie se are în vedere asigurarea unor condiţii optime pentru desfăşurarea de activităţi sportive şi de petrecere a timpului liber într-un mod plăcut pentru toţi iubitorii care practică înotul.

Scopul principal urmărit este promovarea mişcării şi sportului, îmbunătăţirea structurii de agrement şi totodată a stării de sănătate a populaţiei tinere. Necesitatea asigurării unei dezvoltări durabile şi echilibrate a infrastructurii la nivel local impune implementarea acestei investiţii”, se arăta în materialul de şedinţă, supus aprobării CL Reghin. Agerpres

sursa foto: Facebook / Márk Endre


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Creștere uriașă a furturilor de mașini, în 2023, la Cluj. Mai multe accidente pe drumurile din județ, anul trecut

Publicat

În 2023, în județul Cluj a crescut numărul de furturi de mașini, cu aproape o treime, însă s-au înregistrat mai puține furturi din locuințe sau din magazine.

Numărul infracțiunilor sesizate în județul Cluj…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Pastorala de Paște a Cardinalului Lucian, Arhiepiscopul Bisericii Greco Catolice din Alba: Mesaj pentru credincioși

Publicat

Cardinalul Lucian, Arhiepiscop și Mitropolit al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, a transmis pastorala de Paște pentru toți credincioșii greco catolici. 

”Prin aceste versete care dau tonul timpului liturgic în noaptea de Paşti, la Slujba Învierii, ne alăturăm ritmului paşilor femeilor purtătoare de mir. Împreună cu ele, ne întoarcem de la mormântul gol, alergând să ducem discipolilor lui Isus din toate timpurile, Vestea cea bună primită de la înger: Cristos a înviat!

„Unde…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Rezultate de excepție pentru ELEVII clujeni la concursul Conference of Young Scientists din Izmir

Publicat

Elevii clujeni care au participat la concursul interdisciplinar ,,Conference of Young Scientists”, care a avut loc la Izmir, în Turcia, s-au întors acasă cu premii și medalii.

România a participat la această…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Peste 200 de polițiști din Alba, la datorie de Florii. Recomandări pentru cetățeni

Publicat

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a luat măsurile necesare pentru prevenirea evenimentelor negative și desfășurarea în liniște a manifestărilor prilejuite de Sărbătoarea Floriilor Ortodoxe. Vor fi suplimentate efectivele de siguranță publică și va fi asigurată prezența echipajelor de poliție rutieră pe principalele drumuri pe care se preconizează creșteri ale valorilor de trafic.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe