Connect with us

Eveniment

A fost semnat protocolul pentru proiectarea și execuția variantei de ocolire a orașului Reghin. Precizările CNAIR

Publicat


variantei de ocolire reghin sursa foto facebook dumitrita gliga

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat miercuri protocolul pentru demararea procedurilor de atribuire a contractului de proiectare și execuție a variantei de ocolire a orașului Reghin.

Potrivit unui comunicat al CNAIR, parteneriatul se va desfășura între CNAIR și primăriile localităților Reghin, Suseni, Solovăstru și Petelea din județul Mureș.

„Protocolul are ca obiect asigurarea cadrului legal pentru demararea procedurii de licitație a contractului de proiectare și execuție, precum și pentru asigurarea sumelor necesare exproprierii coridorului pe care urmează să fie construit obiectivul”, se arată în comunicat.

Proiectul va fi finanțat prin…

Citește mai mult pe Romania24


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cluj

Studiu UBB. Estimare versus supraestimare: UNTOLD a generat mai puțin puțini bani în Cluj-Napoca decât anunțau organizatorii

Publicat

1660400583 untold2022 0807 005829 dji 0323 cr.jpg

Prodecanul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul UBB Cluj-Napoca, Ovidiu I. Moisescu, a publicat, sâmbătă, studiul ”Estimare versus supraestimare: infuzia de capital în comunitatea locală clujeană generată de festivalul Untold”.

Moisescu a susținut că în absența unei descrieri transparente și clare a metodologiei utilizate, estimarea realizată de către organizatori a cheltuielilor participanților Untold în 2022, potrivit căreia Cluj-Napoca a câștigat 60 de milioane de euro, ”trebuie privită cu scepticism”.

Citește și Peste 60 de milioane de euro…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Alba

Dietele pot fi nesănătoase: Femeile vegetariene sunt mai predispuse la fracturi de șold decât cele care consumă carne

Publicat

Femeile care au o alimentație fără carne sunt mai predispuse la fracturi de șold, susține un studiu realizat de experții de la Universitatea din Leeds, citat de BBC.

Cercetătorii au urmărit 26.000 de femei timp de aproximativ 20 de ani și au descoperit că vegetarienii din acest grup au fost cu o treime mai predispuși la fracturi decât cei care mănâncă carne.

Experții de la Universitatea din Leeds au declarat că unii vegetarieni ar putea să nu aibă suficienți nutrienți pentru o bună sănătate a oaselor și mușchilor, ceea ce a crescut riscul de fracturi.

Cu toate acestea, autorii studiului au spus că oamenii nu ar trebui să renunțe la dietele vegetariene.

Cercetătorii au…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

VIDEO FOTO. Primii 1.500 de pelerini au sosit la Mănăstirea Nicula. Recomandările Jandarmeriei și Poliției

Publicat

nicula pe 4a.jpg

Peste 50 de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca sunt prezenți sâmbătă pentru buna desfășurare a manifestărilor religioase prilejuite de prăznuirea “Adormirii Maicii Domnului” la hramul Mănăstirii din localitatea Nicula, unde s-au adunat în jur de 1.500 de credincioși în incinta mănăstirii continuând afluirea spre interiorul mănăstirii.

Pelerinii au venit să se roage la Icoana Făcătoare de minuni a Fecioarei Maria.

Pe această cale, pentru evitarea incidentelor nedorite și a oricăror situații de natură să tulbure ordinea publică, jandarmii le recomandă persoanelor…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Alba

Ce se va întâmpla cu banii strânși la Pilonul 2 de pensii private. De ce și cum vrea statul să-i ”administreze mai bine”

Publicat

Ca statul este cel mai prost administrator al banilor în România, nu mai e nici un secret.

Banii din buget se alocă de cele mai multe ori pe baza intereselor de partid în loc de principii economice și criterii de eficiență.

Coincidența care dă fiori pieței

O mare problemă pecare o au guvernanții actuali este presiunea imensă exercitată de deficitul la fondul de pensii publice de unde lipsesc multe miliarde de lei după declarațiile recente ale ministrului muncii, Marius Budăi.

Acesta a spus că estimarea de deficit la bugetul de pensii pe anul acesta este de 12 miliarde de lei, completând cu o frază care da fiori administratorilor de pensii private: „exact cât virăm la pilonul 2”.

Alba24.ro

Citește mai departe