Connect with us

Alba

A început campania de vaccinare anti-COVID în Alba. Directorul medical al Spitalului Județean și șeful UPU, primii vacinați

Publicat



Medicul Dan Crainic, directorul medical al Spitalului Județean pentru Urgență Alba Iulia și șeful Unității de Primiri Urgențe – UPU, sunt primele persoane din județ care s-a vaccinat împotriva virusului SARS-COV.

Campania de vaccinare a început luni, 4 ianuarie. În primă fază vaccinul este destinat doar personalului medical.

Tot luni a anunțat că se vaccinează și asistenta șefă a Secției de Boli Infecțioase, Marcela Vîlcan.

”Cercetători din întreaga lume au lucrat, de la începutul crizei sanitare, pentru a fabrica un vaccin împotriva noului coronavirus SARS-CoV-2. Acesta a primit, la sfârșitul anului 2020, toate aprobările din partea instituțiilor medicale abilitate și, din toate informațiile existente, este un vaccin sigur. În momentul de față vaccinarea este o modalitate viabilă de a ajunge la o viață normală. Suntem la început de un nou drum și, în continuare, trebuie să respectăm recomandările specialiștilor în sănătate publică. Este o decizie personală, a fiecăruia în parte, însă eu recomand imunizarea prin vaccin”, a spus dr. Dan Crainic.

Vezi și Vaccinare anti-COVID în Alba: Ce spun medicii Dan Crainic și Corina Maniu și asistenta Marcela Vîlcan, implicați în prima etapă

Coordonatorul centrului de vaccinare de la nivelul SJU Alba Iulia este dr. Simona Căbulea – medic primar…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Alba Etnografică – unicul județ din România cu cel puțin o expoziție etnografică în fiecare comună. Lansarea proiectului, la Blaj

Publicat

Cu ocazia organizării manifestărilor dedicate „Sărbătorii Libertății de la Blaj”, eveniment aflat sub semnul Bicentenarului nașterii eroului Avram Iancu, județul Alba scrie istorie prin lansarea și promovarea proiectului Alba Etnografică – unicul județ din România cu cel puțin o expoziție etnografică în fiecare comună (83 de expoziții etnografice în cele 67 de comune ale județului Alba).

Pe Câmpia Libertății din Blaj, în zilele de 18 și 19 mai 2024, se va desfășura proiecția a nu mai puțin de 83 de producții audiovizuale, realizate cu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Lucrările continuă la noua sală de sport din comuna Șpring. Când ar putea fi gata

Publicat

Lucrările continuă la noua sală de sport din comuna Șpring. Clădirea este ridicată în satul Drașov și va avea o suprafață sportivă de joc dimensionată pentru basket, tenis, volei și o tribună de 102 locuri.

Reamintim faptul că amplasamentul a fost predat la sfârșitul lunii februarie 2024. Potrivit documentației, durata de execuție a lucrărilor este de zece luni și jumătate, ceea ce înseamnă că noua sală de sport ar urma să fie gata la începutul anului viitor. 

„Lucrările continuă pentru sala de sport cu tribune de 102 locuri, sală atât de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Înscrierile pentru admiterea la școlile de agenți de poliție continuă. Sunt disponibile peste 1.600 de locuri

Publicat

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin Serviciul Resurse Umane, efectuează până pe data de 14 mai 2024, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, recrutări pentru sesiunea aprilie – iulie 2024, a concursurilor de admitere în unitățile de învățământ postliceal ale Ministerului Afacerilor Interne.

Numărul de locuri, defalcat pe școli, este următorul:

  • 1.340 de locuri la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” – Câmpina;
  • 300 locuri la Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” – Cluj-Napoca.

Pentru candidații din…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

ACCIDENT pe DN 75. Un tânăr din Baia de Arieș, care conducea băut, a intrat cu mașina în copacii de pe marginea drumului

Publicat

Un accident rutier s-a produs sâmbătă dimineața, pe drumul național DN 75. Un tânăr din Baia de Arieș, care conducea băut, a intrat cu mașina în copacii de pe marginea drumului. 

Potrivit IPJ Alba, la data de 11 mai 2024, în jurul orei 07:10, un tânăr de 21 de ani, din Baia de Arieș, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 75, direcția de mers Baia de Arieș-Turda, a pierdut controlul asupra acestuia și a intrat în coliziune cu mai mulți copaci aflați pe marginea drumului.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe