Connect with us

Eveniment

A început ofensiva împotriva talibanilor

Published

on



Forţele care se opun talibanilor din nordul Afganistanului spun că au cucerit trei districte în apropriere de valea Panjshir.

Nordul este locul unde forţele anti-talibane s-au regrupat. Zona este locul unde şi înainte de 2001 erau grupate mişcările anti-talibane.

Ministrul apărării, generalul Bismillah Mohammadi, care a promis să lupte contra talibanilor, a declarat într-un tweet că a ocpuat districtele Deh Saleh, Bano şi Pul-Hesar din provincia vecină Baghlan, la nord de Panjshir, relatează Reuters.

Postul de televiziune local Tolo News a citat un comandant al poliţiei locale care a declarat că districtul Bano se află sub controlul forţelor locale. El a precizat că au existat numeroase victime în lupte. Talibanii nu au comentat incidentul.

Fostul…

Vezi mai mult pe Ora de Sibiu


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Cu ce lucrări se laudă Dimex 2000, firma care vrea să pună mâna pe lotul 2 al centurii Clujului? Și-a dublat profitul în 2023

Published

on

Dimex 2000 este liderul asocierii care a depus singura ofertă din cadrul celei de-a doua licitații pentru lotul 2 al centurii metropolitane a Clujului. Cu o cifră de afaceri de peste 273 milioane de lei și un profit în creștere…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Alba

Vouchere sociale: Când intră banii pe octombrie. Amenzi uriașe pentru persoane fizice și comercianți, dacă sunt folosite incorect

Published

on

Vouchere sociale: Când intră banii pe octombrie. Peste 2,6 milioane de români vor primi în luna octombrie o nouă tranşă de 250 lei pentru cumpărarea de alimente, a anunţat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu.

Cardurile de alimente (tichetele sociale) vor fi încărcate din data de 15 octombrie. Atenție: din 2025, valoarea lor va fi redusă la jumătate. 

Per total, în acest an, beneficiarii de vouchere sociale mai au de încasat 500 de lei, în două tranșe.

De menționat că după…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Cluj

Maestrul Gheorghe Zamfir urcă pe scena Operei române clujene, într-un concert extraordinar de Ziua Națiunilor Unite

Published

on

Gheorghe Zamfir, simbol al muzicii românești, alături de alte nume prestigioase, vor urca pe scena Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, într-un tribut adus folclorului și legăturilor culturale globale dedicat Zilei…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Alba

6 octombrie: Sfântul Apostol Toma. De unde vine numele ”Toma Necrediciosul”. Tradiții și superstiții pentru această zi

Published

on

6 octombrie: Sfântul Apostol Toma este cunoscut în creștinism ca unul dintre cei doisprezece apostoli ai lui Iisus Hristos și este deseori menționat sub numele de „Toma Necredinciosul” din cauza celebrului episod în care s-a îndoit de Învierea lui Hristos.

După Învierea lui Hristos, Toma nu a crezut mărturia celorlalți apostoli că Iisus a înviat. El a spus că nu va crede până nu va pune mâna pe rănile Lui.

Opt zile mai târziu, Iisus i-a apărut și i-a cerut să atingă rănile sale, moment în care…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading
Advertisement