Connect with us

Eveniment

A murit actrița Oana Ștefănescu

Publicat



Oana Ștefănescu, actriță a Teatrului Odeon din București de peste 30 de ani, a murit, sâmbătă seara, anunță reprezentanții instituției, scrie MEDIAFAX.

Teatrul Odeon anunță, duminică, printr-un comunicat de presă că actrița Oana Ștefănescu a murit sâmbătă seara.

Născută pe 19 noiembrie 1960, Oana Ștefănescu a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” la clasa profesorului Octavian Cotescu și a debutat pe scena Odeonului în spectacolul „Mincinosul” de Carlo Goldoni, regia Vlad Mugur (data premierei: 11 octombrie 1991).

La Odeon a lucrat sub bagheta regizorilor Vlad Mugur, Alexandru Dabija, Dragoș Galgoțiu, Mihai Măniuțiu, Alexander Hausvater, Radu Afrim, Răzvan Mazilu, iar cea mai recentă premieră a fost pe 20 decembrie 2019, spectacolul „Persona” de Ingmar Bergman, regia Radu Nica.

Actrița Oana Ștefănescu avea în pregătire musical-ul „Cabaret” de Joe Masteroff, muzica de John Kander, versuri de Fred Ebb, regia, coregrafia și costumele, Răzvan Mazilu, în care juca alături de soțul ei, actorul Ionel Mihăilescu.

De-a lungul anilor, actrița Oana Ștefănescu a obținut mai multe premii: Premiul de debut pentru rolul Floricica în spectacolul „Este ciudat” (1987), Premiul Cea mai bună actriţă pentru rolul Anne în filmul „Căţărarea” la Festivalul Tinerilor Creatori de Film, Bucureşti (1987), premiul Cea mai bună actriţă pentru rolul Irina din spectacolul „Matca” (1988), premiul Cea mai bună actriţă pentru rolul Mariana în filmul „Înnebunesc şi-mi pare rău” – Premiul UCIN (1993), premiul Cea mai bună actriţă pentru rolul Antigona, în piesa cu acelaşi nume (1996), premiul Cea mai bună actriţă pentru rolul Mariana Alcoforado din spectacolul „Scrisorile călugăriţei portugheze” (1997), cu Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, premiul pentru Cea mai bună actriţă la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea din 2015.

Acestora li se adaugă Premiul de excelenţă pentru întreaga echipă de actori pentru spectacolul „…au pus cătuşe florilor” (regia Alexander Hausvater), la Gala UNITER 1992.

Sursa: Mediafax

sursa: Ora de Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

VIDEO. Mașini vandalizate de un grup de adolescenți, la Gherla. Au rupt mai multe oglinzi și au forțat portierele

Publicat

„Distracția” unor tineri din orașul Gherla, decontată de mai mulți locuitori care s-au trezit cu mașinile vandalizate peste noapte. 

Un grup de tineri din orașul Gherla, județul Cluj, au fost surprinşi de…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Supraveghere cu brățări electronice pentru persoane în arest la domiciliu sau sub control judiciar. Când va aplica MAI noua măsură

Publicat

Supraveghere cu brățări electronice pentru persoane în arest la domiciliu sau sub control judiciar. Ministerul Afacerilor Interne intenționează să devanseze termenul de aplicare a sistemului. 

Ministerul Afacerilor Interne a organizat, luni, o dezbatere publică pe marginea unei ordonanţe de urgenţă de modificare a Legii nr. 146/2021 privind monitorizarea electronică. Prin aceasta se doreşte introducerea acesteia, în sistem pilot, şi în cazul executării măsurii controlului judiciar, a controlului judiciar pe cauţiune şi a arestului la domiciliu.

Data de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VREMEA până în 26 mai. Se încălzește, însă vor fi mai multe ploi. Prognoza meteo în regiuni din țară, pe două săptămâni

Publicat

VREMEA până în 26 mai. Se încălzește în perioada următoare, însă sunt anunțate ploi aproape în fiecare zi. Vor fi și variații de temperatură, la începutul săptămânii viitoare temperaturile fiind ușor mai scăzute. Apoi regimul termic se stabilizează la medii de 22-25 de grade.

Sunt anunțate ploi pe arii extinse după 16 mai.

VREMEA în ALBA, în săptămâna 13-19 mai. Se încălzește treptat, câteva ploi. Prognoza meteo pe zile, în localități din județ

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza de vreme pentru următoarele două…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Conferința „Future of Governance”, la a 3-a ediție. Bune practici, provocări, INOVAȚII și evoluții în domeniul guvernanței

Publicat

Asociația Envisia – Boards of Elite, în parteneriat cu Secretariatul General al Guvernului, a organizat, luni, Conferința Future of Governance.

„Evenimentul, aflat deja la cea de-a 3-a ediție, este unul care își…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe