Connect with us

Cluj

A murit episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu. Fusese infectat cu COVID-19

Publicat



Cu profundă durere sufletească, Eparhia Greco-Catolică de Cluj-Gherla aduce la cunoștința tuturor credincioșilor greco-catolici și a tuturor românilor că azi, 12 ianuarie 2021, la ora 15:20, Preasfinția Sa Florentin CRIHĂLMEANU, Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, s-a stins subit din viață la Mănăstirea Congregației Surorilor Maicii Domnului din Cluj-Napoca.

Acesta fusese infectat cu COVID-19 și trebuia să iasă din carantină pe data de 14 ianuarie.

În ciuda faptului că starea sănătății Preasfinției Sale se ameliorase în urma infectării cu Covid-19 și se apropia de sfârșitul perioadei de carantinare, s-a confruntat cu o criză acută cardio-respiratorie. A fost chemată ambulanța, iar medicii au efectuat toate procedurile de resuscitare, dar, cu tot efortul depus, la ora 15:20 s-a constatat decesul.

”Preoții, persoanele consacrate și toți credincioșii Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla resimt această plecare ca pe o imensă pierdere, dar cu credință în Mântuitorul Isus Hristos Cel Înviat se unesc în rugăciune pentru sufletul harnicului, blândului și smeritului lor Ierarh. Această încercare dureroasă, trăită în lumina credinței și a Învierii, nădăjduim să aducă unitate…

Citește mai mult pe Cluj24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Tachtsidis (CFR Cluj) îl „faultează” pe Adi Mutu: Ne-a lăsat într-un moment foarte dificil. Pentru mine nu are CARACTER

Publicat

La finalul meciului CSU Craiova – CFR Cluj 0-1, mijlocașul grec al clujenilor, Panagiotis Tachtsidis, a avut un discurs dur la adresa lui Adrian Mutu, fostul lui antrenor.

Tachtsidis nu crede că va mai continua la…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Flaviu Udrea, CANDIDATUL Alianței USR+ARI pentru Florești

Publicat

Flaviu Udrea, consilier local la Florești, și-a depus candidatura din partea Alianței Uniți pentru Florești USR+ARI pentru funcția de primar al celei mai mari comune din România.

„Floreștiul nu mai poate irosi…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Mircea Miclea: Cultura pupatului inelului, a supunerii, nu va produce un viitor mai bun pentru universitățile tehnice

Publicat

O conferință despre viitorul universităților tehnice, organizată de fostul ministru al Educației, Mircea Miclea, a avut loc, vineri, la Cluj-Napoca,  la eveniment fiind prezenți doi profesori, unul de la UTCN – Dan Micu și…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

ACCIDENT în Turda. Un bărbat a fost LOVIT de o mașină. Este în stare gravă. A intervenit ISU Cluj

Publicat

Un bărbat a fost lovit de o mașină, vineri, în Turda, pe str. Victoriei. A intervenit ISU Cluj, care îi acordă primele îngrijiri.

Din informațiile primite, bărbatul ar fi în stare gravă.

ACCIDENT în Turda….

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe