Connect with us

Alba

Absolvent al Colegiului Militar din Alba Iulia, șef de promoție la Academia „Ferdinand I” din București – programul Blindate

Publicat



Sublocotenentul Paul Țunea a absolvit în vară Academia Tehnică Militară „Ferdindand I” București ca șef de promoție la programul de studii Blindate, automobile și tractoare. Paul este absolvent al Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, promoția 2017 și recunoaște că procesul formării lui ca viitor ofițer a început în colegiul albaiulian.

Potrivit reprezentanților colegiului militar, demnitatea militarilor l-a fascinat încă din copilărie, atunci când s-a născut și visul de a urma o carieră militară. Primul pas pentru a-și realiza acest vis a fost colegiul militar.

Lumea în care a intrat la începutul adolescenței era complet nouă și exigentă. I-a cerut pregătire asiduă și seriozitate dar i-a dat în schimb rezultate pe măsură la examenul de bacalaureat și admitere în academia militară.

„Chiar din anii copilăriei am fost fascinat de imaginea plină de demnitate a militarilor, pe care îi urmăream cu admirație în transmisiunile directe ale unor parade militare, cu diferite prilejuri oficiale. Așa s-a născut visul meu de a opta pentru cariera militară, întreținut printr-o pregătire foarte serioasă în vederea admiterii într-un colegiu militar, fiindcă aflasem că acest…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Masa de Paște 2024. Rețete simple, preparate tradiționale și variante pentru cele mai delicioase feluri de mâncare, de sărbători

Publicat

Masa de Paște 2024. În Sâmbăta Mare, în majoritatea gospodăriilor se gătește pentru masa de sărbători. De la preparate tradiționale, la variante moderne de meniu, acestea sunt alese și pregătite pentru a fi servite familiei și oaspeților.

Nutriționiștii recomandă ca meniul de Paște să fie unul echilibrat, cu alternarea produselor din carne cu legumele. De exemplu, dacă se consumă drob/gușiță, sarmale, friptură, ciorba poate fi doar din legume. De asemenea, aperitivele pot fi din alimente ușoare.

Trebuie acordată atenție la cantitatea de mâncare…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Sâmbăta Mare. Ultima zi în care se mai fac pregătiri pentru Paşte 2024. Semnificații religioase, obiceiuri, tradiții, superstiții

Publicat

Sâmbăta Mare este ultima zi în care se mai fac pregătiri pentru Paște 2024. Din punct de vedere religios, se comemorează ziua în care Iisus a fost pus în mormânt. Este ultima zi din Postul Paștelui și Săptămâna Patimilor.

Gospodinele pregătesc mâncarea pentru masa de sărbători şi fac ultimele retuşuri prin casă. 

Seara, credincioșii merg la biserică pentru a participa la slujba de Înviere.

Sâmbăta Mare. Semnificații pentru credincioși

În Sâmbăta Mare, se prăznuiește îngroparea Mântuitorului și pogorarea Sa la iad. Sâmbăta Mare este o…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Ziua naţională a inimii, 4 mai. Bolile cardiovasculare, principala problemă de sănătate

Publicat

În fiecare an, în 4 mai, este aniversată Ziua Națională a Inimii. A fost instituită în România, la data 4 august 1996.

Prin manifestări dedicate acestei zile se urmăreşte creşterea gradului de conştientizare publică privind riscurile afecţiunilor cardiovasculare.

Acestea sunt manifestate într-un număr tot mai mare de cazuri la nivelul societăţii.

Ziua națională a inimii. Bolile cardiovasculare, principala cauză de mortalitate

Conform Cartei europene a sănătăţii cardiovasculare, bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de mortalitate în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

RADARE în weekendul de Paște, în ALBA: locații în care Poliția monitorizează traficul rutier. Atenționări pentru șoferi

Publicat

RADARE în weekendul de Paște, în ALBA. Poliția Rutieră monitorizează circulația în weekend-ul prelungit de Paște 2024. Vor fi amplasate aparate radar mai multe zone din județ.

Șoferilor le este recomandat să respecte toate regulile de circulație. Sunt atenționați să circule cu viteză regulamentară și prudență în trafic. De asemenea, să manifeste respect față de ceilalți șoferi sau față de pietoni.

Consumul de alcool (peste 0,80 g/l alcool pur în sânge) sau alte substanțe (psihoactive) reprezintă infracțiuni. Șoferii mai sunt atenționați că…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe