Connect with us

Actualitate

Accesul în săli de joc va fi făcut doar cu Cartea de Identitate (P)

Published

on



sursa foto: unsplash.com
sursa foto: unsplash.com

Românii care merg în săli de joc din țara noastră vor trebui să prezinte Cartea de Identitate pentru a fi legitimați. Conform ultimelor schimbări legislative, sălile de jocuri de noroc vor ține evidența electronic a celor care intră în aceste locuri.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat deja modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc, conform unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Legea vizează introducerea obligației organizatorilor de jocuri de noroc de a înființa și actualiza o bază de date referitoare la persoanele autoexcluse și indezirabile. Baza de date trebuie să fie în format electronic centralizat.

Conform legislației, oamenii au posibilitatea să se autoexcludă, iar operatorii de jocuri de noroc nu trebuie să le mai permită să intre în sălile de joc. Modificările legislative au fost făcute în așa fel încât nedoritul joc compulsiv să nu apară, iar oamenii să fie protejați de excese care le pot afecta viețile.

Cum luptă operatorii online cu jocul compulsiv

De ani buni, operatorii online licențiați în România promovează un joc responsabil, pentru a încerca să elimine de pe platformele lor nedoritele excese. Utilizatorii au astfel la dispoziție mai multe instrumente prin care își pot seta limite la depuneri ori limite la pierderi. De asemenea, utilizatorii își mai pot bloca anumite produse ori se pot auto-exclude pentru o perioadă pe care o stabilesc.

Mai mult decât atât, operatori precum Vlad Cazino sau Unibet, parte din grupul Kindred, trimit o notificare utilizatorilor la fiecare 60 de minute de când sunt online cu sumele câștigate și pierdute în acel interval. Acestea se numesc alerte de verificare a realității.

De asemenea, pe platformele grupului utilizatorii își pot testa și profilul de jucător, în așa fel încât să realizeze dacă se distrează strict în scop recreațional sau riscă să treacă de nedorita linie roșie. Pe lângă aceste instrumente, utilizatorii pot lua legătura cu echipa de relații cu clienții și pot primi consiliere specializată.

Kindred Group își propune să elimine complet veniturile de la jucători care dezvoltă anumite probleme legate de dependență

Kindred Group vrea ca jocurile de noroc să reprezinte strict o sursă de distracție pentru utilizatorii săi. De asemenea, prin analizele și instrumentele folosite și-a anunțat un obiectiv public prin care vrea ca pe platformele sale să nu mai existe jucători care să depășească o anumită limită care le poate fi dăunătoare. Tocmai din acest motiv investește tot mai mult în procesul de prevenție, pentru ca utilizatorii să nu mai ajungă în astfel de cazuri.

Bornele înregistrate pe parcursul anului 2021 de Kindred Group după eforturile susținute depuse:

  • 62% dintre clienți au depus sume mai mici după ce au fost detectați de sistemul de monitorizare a comportamentului
  • 79% dintre clienți au adoptat un comportament de joc mai sănătos după ce au fost detectați de sistemul de monitorizare a comportamentului
  • 15% dintre clienți au apelat la instrumentele din secțiunile Joc Responsabil (testarea profilului de jucător, limite, pauze, auto-excluderi)
  • Kindred Group a trimis 94.723 de mesaje personalizate și direcționate în legătură cu Jocul Responsabil către clienți după detectare
  • 896 de cercetători, terapeuți, reprezentanți ai autorităților de reglementare, operatori și alți experți au luat parte la Online Sustainable Gambling Conference


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

SIBIU: Evenimente cultural-academice în weekendul 20-22 septembrie. ”Conferinţele deschise: Valori şi principii masonice. Relevanţă şi impact”

Published

on

Marea Lojă Naţională din România şi Muzeul Naţional Brukenthal organizează în perioada 20-22 septembrie 2024 o serie de evenimente cultural-academice „Conferinţele deschise: Valori şi principii masonice. Relevanţă şi impact”.

Evenimentele se vor desfăşura la Palatul Brukenthal din Piaţa Mare din Sibiu iar intrarea este gratuită.

„Cu sprijinul Marii Loji Naţionale din România, Sibiul va găzdui în perioada 20-22 septembrie o serie de evenimente culturale şi academice la care vor lua parte mai multe personalităţi din ţară şi străinătate.

Evenimentele se vor desfăşura în Palatul Brukenthal, templu dedicat ştiinţei şi artei, construit de baronul Samuel von Brukenthal, unul dintre cei mai importanţi masoni. În Saloanele Palatului va fi amenajată o expoziţie temporară în care vor fi expuse mai multe piese din colecţia Marii Loji Naţionale din România, a Muzeului Marii Loji a masonilor antici liberi şi acceptaţi ai Republicii Peru şi din colecţia Muzeului Naţional Brukenthal. În cadrul expoziţiei va fi expusă şi medalia de argint – Samuel von Brukenthal – maestru de scaun, realizată la Halle în 24 iunie 1744.

În zilele de 21 şi 22 septembrie 2024, cu sprijinul Marii Loji Naţionale din România, Palatul Brukenthal va fi deschis gratuit publicului spre vizitare cu prilejul Conferinţei şi a Zilelor Europene ale Patrimoniului”, a declarat Alexandru Constantin Chituţă, manager al Muzeului Naţional Brukenthal.

Program:

Vineri, 20 septembrie 2024, ora 17:30

Deschiderea Oficială:
-dr. Alexandru Chituţă – Director Muzeul Naţional Brukenthal
-Ion M. Ioniţă – Redactor şef Revista Historia
-Prof. Univ. Dr. Gheorghe Bichicean – Mare Purtător de Cuvânt al MLNR
-Vlad Năstase – Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România

Sâmbătă, 21 septembrie 2024, ora 12:00

Conferinţele MLNR – „Valori şi Principii Masonice. Relevanţă şi Impact”:
-Prof. Univ. Dr. Daniel David – Rector Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj Napoca
-Ion M. Ioniţă – Redactor şef Revista Historia
-dr. Alexandru Chituţă – Director Muzeul Naţional Brukenthal
-Vlad Năstase – Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România.

Expoziţia „Francmasoneria, şcoala înţelepciunii şi a virtuţii. Piese din Peru şi România, curatori: dr. Raluca Frâncu, dr. Alexandru Constantin Chituţă.

Saloanele Palatului Brukenthal, 20-22 septembrie 2024.

Vizită gratuită la Palatul Brukenthal din Piaţa Mare oferită de Marea Lojă Naţională din România cu prilejul „Conferinţelor deschise: Valori şi principii masonice. Relevanţă şi impact” şi a Zilelor Europene ale Patrimoniului.

Continue Reading

Actualitate

Bistriţa-Năsăud: Peste 80 de incendii de vegetaţie, înregistrate de la începutul anului. Au fost afectate 400 de hectare de teren

Published

on

fotografie cu caracter ilustrativ

Pompierii bistriţeni au intervenit, de la începutul anului, pentru stingerea a peste 80 de incendii de vegetaţie, care au afectat în total mai bine de 400 de hectare de teren, potrivit datelor prezentate marţi, într-o conferinţă de presă, de şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud, Cristian Bucur.

Cele mai extinse incendii s-au produs în luna septembrie, alimentate de secetă şi de vânt, fiind vorba de peste 300 de hectare de teren agricol şi fond forestier afectate.

„Pompierii au acţionat (în primele opt luni – n.r.) pentru stingerea celor 222 de incendii izbucnite pe întreg teritoriul judeţului Bistriţa-Năsăud, 64 dintre acestea fiind înregistrate la vegetaţie uscată, lăstăriş şi fond forestier, pe o suprafaţă totală de peste 100 de hectare. În completare, în luna septembrie, avem intervenţia la 17 incendii de vegetaţie, cu peste 300 de hectare afectate”, a spus Bucur.

În cazul a trei incendii de vegetaţie din această lună, s-a reuşit identificarea autorilor şi, astfel, pompierii au amendat cu câte 2.500 de lei doi proprietari de teren, la care se adaugă o amendă de 1.000 de lei aplicată unei alte persoane de Poliţia Locală Bistriţa.

În ceea ce priveşte restul incendiilor, aproape două treimi dintre acestea au izbucnit la proprietăţi individuale, respectiv locuinţe, anexe sau mijloace de transport.

Statistica ISU Bistriţa-Năsăud indică faptul că, în acest an, aproape 80% dintre incendii s-au produs în mediul rural.

Agerpres

Continue Reading

Actualitate

Top țări din UE cu cei mai mulți şomeri în rândul proaspeţilor absolvenţi

Published

on

Top țări din UE cu cei mai mulți şomeri în rândul proaspeţilor absolvenţi. Ponderea proaspeţilor absolvenţi de liceu sau facultate din UE care erau angajaţi a ajuns în anul 2023 la 83,5%, în creştere cu 1,1 puncte procentuale comparativ cu 82,4% în 2022. România se numără printre ţările membre cu cei mai mulţi şomeri în rândul proaspeţilor absolvenţi din UE, arată datele publicate miercuri de Eurostat.

Proaspeţii absolvenţi sunt persoane cu vârsta între 20 şi 34 de ani, care şi-au finalizat studiile secundare sau terţiare în ultimii trei ani.

Potrivit sursei citate, rata de ocupare în rândul proaspeţilor absolvenţi este mai mare de 80% în 22 de ţări membre UE. Cel mai bine la acest capitol stă Malta, unde 95,8% din proaspeţii absolvenţi erau angajaţi în 2023, urmată de Ţările de Jos (93,2%) şi Germania (91,5%).

La polul opus, cele mai scăzute rate de ocupare în rândul proaspeţilor absolvenţi se înregistrau în Italia (67,5%), Grecia (72,3%) şi România (74,8%).

Rata de ocupare este mai mare în rândul absolvenţilor de facultate decât în cazul celor care au terminat liceul.

În anul 2023, rata de ocupare a proaspeţilor absolvenţi de facultate era mai mare de 90% în Irlanda, Austria, Belgia, Suedia, Slovacia, Polonia, Germania, Letonia, Bulgaria, Ungaria, Ţările de Jos, Malta şi Estonia. În doar două ţări membre UE acest indicator era mai mic de 80%: Grecia şi Italia.

Pe sexe, rata de ocupare în rândul proaspeţilor absolvenţi din UE este mai mare în rândul bărbaţilor (85%) decât în rândul femeilor (82%).

Această situaţie se regăseşte în 18 state membre, inclusiv în România. Cu toate acestea, cea mai mare diferenţă este în Cehia, unde rata de ocupare a bărbaţilor care au absolvit recent liceul sau facultatea este cu 19,4 puncte procentuale mai mare decât în rândul femeilor.

În sens invers, în nouă state membre, rata de ocupare în rândul proaspeţilor absolvenţi este mai mare în rândul femeilor decât în cazul bărbaţilor. Cea mai mare diferenţă este în Bulgaria, unde rata de ocupare a femeilor care au absolvit recent liceul sau facultate este cu 6 puncte procentuale mai mare decât în rândul bărbaţilor.

La nivelul UE, în ultimii zece ani s-a înregistrat o creştere a ratei de ocupare în rândul proaspeţilor absolvenţi. În 2013, această rată se situa la 74,3% şi între timp a crescut constant. Excepţia a fost în anul 2020, afectat de pandemie, când ponderea proaspeţilor absolvenţi de liceu sau facultate din UE a scăzut cu 2,3 puncte procentuale, comparativ cu 2019, până la 78,7%.

Agerpres

Continue Reading

Actualitate

Internet la viteze de cel puțin 1 GBPS în peste 93% din localitățile din România (P)

Published

on

internet viteze

Uniunea Europeană pune accentul pe importanța accesului la internet de mare viteză pentru cetățenii săi, o facilitate considerată a fi noul standard modern în țările membre. Astfel, ținta asumată este ca toți locuitorii statelor Uniunii Europene să poată dispune de acest serviciu până cel târziu în anul 2030.

În acest context, Autoritatea Națională de Reglementare în Comunicații (ANCOM) a anunțat recent rezultatele unui studiu cu privire la aria de acoperire cu rețele de internet fix capabile să furnizeze internet de mare viteză în România.

Datele referitoare la accesibilitatea și calitatea rețelelor de internet fix pot fi consultate online, sub forma unei hărți digitale. Astfel, se pot urmări informațiile pentru fiecare localitate din țară, putându-se analiza în timp real modul în care evoluează situația.

Viteze mari ale conexiunilor la internet în marea majoritate a zonelor locuite

Vestea bună este că peste 93% dintre localitățile din România au rețele fixe capabile să furnizeze internet la viteze de descărcare de cel puțin 1 Gbps. În schimb, locuitorii a 1635 de localități din 39 de județe nu au acces sau au acces parțial la internet de mare viteză (minim 100 Mbps). Cele mai multe astfel de localități sunt concentrate în județele Alba, Hunedoara și Caraș-Severin. Aceste județe au 306, 177 și respectiv 99 de localități în care conexiunile de internet nu sunt încă disponibile la standardele dorite.

YouTube video

Când analizăm situația generală, observăm că probleme legate de accesul și calitatea serviciilor de acces la mediul online sunt mai ales consemnate în zone geografice cu acces fizic mai dificil, zone montane de pe cuprinsul arcului carpatic, zone din Delta Dunării sau în localități rurale izolate din zone de deal și de câmpie.

Revenind la partea pozitivă, gradul de acoperire a localităților din România cu rețele de fibră optică (tehnologii FTTH/B) este de peste 93%, acolo permițându-se viteze de descărcare mai mari sau egale cu 1000 Mbps (1 Gbps). Conform aceluiași studiu, alte tehnologii care permit furnizarea de internet în bandă largă sunt, în funcție de gradul de acoperire, tehnologiile de comunicații de tip DSL (cu o acoperire de peste 33%), tehnologiile de comunicații fără fir la punct fix, precum FWA (cu o acoperire de peste 29%) și tehnologiile de comunicații de tip DOCSIS 3 (cu o acoperire de peste 22%).

Mediul online cuprinde resurse considerate esențiale în lumea modernă

Dacă în urmă cu doar câteva decenii o viață modernă însemna acces la apă, curent electric, sistem de canalizare și servicii esențiale în proximitate (de exemplu spital și magazin alimentar), acum telefonia mobilă și internetul sunt considerate a fi esențiale. Comunicarea, informarea, achiziționarea de produse și servicii, posibilitatea de a folosi platforme financiar-bancare sunt astăzi realități cotidiene, îndeplinite cu ajutorul tehnologiei digitale. Fel de fel de aplicații utile pot fi instalate direct pe smartphone și tabletă, utilizând date mobile, dar unele operațiuni se pot realiza mai ușor pe dispozitivele cu ecrane mari (computere desktop și laptop), conectate la rețete fixe de internet.

Inclusiv accesul la divertismentul online poate fi considerat un standard de viață modernă în Uniunea Europeană, deci și în România. Social media, platformele de streaming cu filme și seriale, conținutul de tip video și desigur jocurile virtuale sunt categorii de bază în privința distracției pentru timpul liber, alături de activitățile clasice realizate offline.

Ca utilizator de internet, ai astfel totul la îndemână, oricând dorești, fără a mai fi nevoie să te deplasezi. Poți urmări un film fără să mergi la cinematograf sau poți să urmărești evenimentele sportive din aproape orice loc, pe orice dispozitiv. La fel de bine, poți accesa platformele de jocuri video sau cazinourile cu sloturi online, ruletă, blackjack, baccarat, bingo sau poker. O conexiune de înaltă calitate este foarte relevantă în astfel de cazuri, pentru conținut video pe streaming sau pentru jocuri de cazinou online care pot cuprinde și experiențe de live casino.

internet la viteze

Analiza realizată de către Autoritatea Națională de Reglementare în Comunicații și-a propus să ofere o imagine cât mai exactă asupra gradului de acoperire cu servicii de comunicații electronice, la nivel de localitate. Pe baza acestor hărți online, autoritățile centrale și locale au tot cadrul necesar pentru a lua decizii corecte de stimulare a investițiilor în comunicații electronice, prin scheme de ajutor de stat sau alte fonduri existente.

Se poate acționa astfel în zonele unde cetățenii chiar au dificultăți majore în ceea ce privește posibilitatea de a folosi conexiuni de internet fix de mare viteză.

Continue Reading
Advertisement