Connect with us

Brasov

Accident în Brașov: Un autoturism a intrat într-un copac. O persoană încarcerată

Publicat


Un accident rutier în urma căruia o persoană a fost rănită s-a produs, sâmbătă seară, în municipiul Brașov. A fost anunțată o persoană încarcerată.

Accidentul s-a produs pe strada Valea Cetății din Brașov. Din primele informații, șoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcției de deplasare iar mașina a intrat într-un copac.

Potrivit ISU Brașov, în urma evenimentului rutier a rezultat o victimă, conștientă, încarcerată.

La fața locului s-au deplasat o autospecială pentru descarcerare, un echipaj SMURD și o autospeciala cu apă și spumă.

Știre in actualizare

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Brasov

FOTO: Avalanșă de mari dimensiuni în Munții Făgărăș. Mai multe mașini au fost avariate

Publicat

O avalanșă de mari dimensiuni a lovit în această noapte cabană Capra din Munții Făgăraș, a anunțat grupul „Avalanșe în Carpați” pe Facebook

Nu s-au înregistrat victime, daravalanșa a produs pagube materiale. Mai multe mașini parcate în fața cabanei au fost avariate.

Avalanșa a curs pe vâlcelele ce coboară dinspre Cota 2000 (Căldarea Berbecilor).

avalansa cabana capra 2


În urma ninsorilor masive cu vânt din ultima perioadă, riscul de avalanșă este mare în toată zona de gol alpin a Munților Făgăraș.

De asemenea la Bâlea Lac au fost observate urmele unei avalanșe mari în zona Șaua Doamnei (Curmătura Bălii). Cel mai probabil…

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Brasov

Hochei: Corona Braşov, noul lider al Campionatului Național

Publicat

Corona Braşov a urcat pe primul loc în Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă, după ce a surclasat-o pe Sportul Studenţesc cu scorul de 14-0 (3-0, 8-0, 3-0), sâmbătă, pe Patinoarul Olimpic din Braşov.

După 17-2, în primul meci, jucat vineri, ”lupii” s-au impus acum prin golurile marcate de Andrei Vasile (3), Matyas Kovacs (3), Balazs Gajdo (2), Rareş Vasile, Chase Schaber, Pal Krisztian Szabo, John Garcia, Jacob Sweeney şi Elod Kovacs.

În alt meci, CSM Galaţi a dispus de ACS Sapientia U23 cu 6-1 (3-1, 0-0, 3-0), după ce o învinsese şi vineri (16-2).

Vitali Kiricenko, Mihail Şabanov, Konstantin Cerniuk, Evgheni Limanski, Artem Sursov şi Cătălin Berdilă au înscris pentru gălăţeni, golul de onoare al oaspeţilor fiind semnat de Sebastyen Lazar.

Clasament
1. Corona Braşov 52 puncte (23 jocuri)
2. CSA Steaua 52 puncte (22 jocuri)
3. ACSH Gheorgheni 50 (22)
4. CSM Galaţi 44 (24)
5. SC Miercurea Ciuc 41 (23)
6. Fenestela 40 (28)
7. ACS Sapientia U23 12 (26)
8. Sportul Studenţesc 0 (26)

Agerpres

Sursa foto: Hochei Sportul Studentesc/Facebook

Citește mai departe

Brasov

Expoziția „CAN for Balkans”, realizată de Muzeul Județean de Istorie Brașov, a ajuns în Serbia

Publicat

sursa foto: Facebook / Consiliul Județean Brașov

Expoziția numită „CAN for Balkans”, realizată de Muzeul Județean de Istorie Brașov, a ajuns la început de weekend în Serbia.

Potrivit Consiului Județean Brașov, vineri, 3 februarie 2023, la Centrul Cultural din Leskovac s-a deschis expoziția internațională „CAN for Balkans” dedicată benzii desenate istorice în Balcani.

Expoziția „CAN for Balkans” (curator Nicolae Pepene) este unul dintre rezultatele proiectului „CAN for Balkans – Comics Alliance Networking”, proiect câștigător în anul 2020 al apelului Consolidarea cooperării culturale și a competitivității industriilor culturale și creative în Balcanii de Vest, finanțat de Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA) din Bruxelles, în cadrul Programului de finanțare Europa Creativă.

Partenerii proiectului european sunt Muzeul Județean de Istorie Brașov (lider de proiect), Muzeul Național al Albaniei, Muzeul Artei Benzii Desenate Bruxelles, Școala de benzi desenate „Nikola Mitrovic Kokan” Leskovac (Serbia) și Centrul de Benzi Desenate al Macedoniei (Macedonia de Nord).

Conceptual, expoziția este formată din două părți.

Partea multimedia, într-o formă originală și creativă, având inclusiv animații video prezintă rezultatele unui proiect de cercetare privind istoria benzilor desenate istorice în Balcani, cu accent pe clișeele și stereotipurile folosite de autorii de benzi desenate pentru lumea balcanică.

Cealaltă parte prezintă perspectiva contemporană a Balcanilor în istorie, sub forma a 64 de benzi desenate originale a 67 de artiști, dintre care 27 de artiști din opt țări au fost selectați în concursul internațional „CAN for Balkans”.

Expoziția „CAN for Balkans”, realizată de Muzeul Județean de Istorie Brașov, a ajuns în Serbia. Înainte de Leskovac, această expoziție itinerantă a fost prezentată publicului la Brașov

Înainte de Leskovac, această expoziție itinerantă a fost prezentată publicului la Brașov – România (organizată de Muzeul Județean de Istorie Brașov), Tirana – Albania (organizată de Muzeul Național al Albaniei) și Bruxelles – Belgia (organizată de Muzeul Artei Benzii Desenate Bruxelles).

În luna martie, expoziția va ajunge și în Veles (Macedonia de Nord)

O altă premieră a proiectului, semnalată de partenerul din Serbia este că, pentru prima dată de când există un muzeu de benzi desenate la Bruxelles, autorii din Serbia au avut ocazia să-și prezinte lucrările în capitala europeană și țara benzii desenate, la o expoziție care a fost vizitată de peste 30.000 de persoane.

Autorii premiați – Ionuț Popescu din România, Kosta Milovanović, Marjan Milanov, Srđan Todorović, Aljoša Tomić și Dragan Stokić Rajački din Serbia, Dražen Kovačević, membru sârb al juriului internațional și unul dintre cei mai importanți artiști de benzi desenate din Serbia, au participat la deschiderea expoziției de la Leskovac.

La vernisaj au luat cuvântul Marko Stojanović, președintele Școlii de benzi desenate Leskovac, Sanja Conić, directorul Centrului Cultural Leskovac, și Nicolae Pepene, managerul proiectului „CAN for Balkans” și reprezentant al orașului Leskovac.

Citește mai departe

Brasov

Risc mare de avalanșe în Munții Făgăraș și Bucegi. Recomandările Salvamont Brașov

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Salvamontiștii din Brașov transmit sâmbătă după-amiază, 4 februarie 2023, o serie de recomandări pentru a evita deplasarea în zonele cu risc de avalanșă. Astfel că în Munții Făgăraș și Bucegi este risc însemnat de avalanșă, de nivel 4.

Munții Făgăraș – Risc 4 – MARE

La peste 1800 m, în ultimele 48 de ore s-a depus un strat însemnat de zăpadă pulver, ușoară și fără coeziune între cristale și care a fost de aproximativ 30 cm pe versanții nordici.

Acesta s-a depus peste stratul instabil prezent în zilele anterioare, de grosimi importante.

Astfel, în partea superioară a stratului se întâlnește un strat cu rezistență scăzută, ce depășește pe majoritatea versanților 50-60 cm (îndeosebi pe versanții nordici) și care are o slabă coeziune între cristale, dar și față de crusta mai veche de gheață aflată dedesubt.

În zona crestelor, sub zăpada proaspăt depusă, sunt formate plăci mai vechi de vânt și altele noi se vor forma pe versanții estici și sudici.

Pe văi și în zonele adăpostite, sunt depozite însemnate, care ating 1-2 m, formate de asemenea din zăpadă cu rezistență scăzută și coeziune slabă între cristale.

Stratul mai vechi, din profunzime, este format din zăpadă întărită, cu cruste subțiri de gheață intercalate.

Stratul însemnat de zăpadă de la suprafață, care va fi format din zăpada deja căzută, peste care se va adăuga un nou strat de zăpadă pulver, va avea o coeziune slabă, astfel încât, pe pantele suficient de înclinate se vor putea declanșa spontan avalanșe de dimensiuni medii și mari, prin ruperea acestuia și alunecarea acestuia peste straturile mai vechi și întărite, riscul declanșării avalanșelor fiind amplificat chiar și la supraîncărcări mici.

Sub 1800 m stratul de zăpadă este de asemenea consistent și va mai crește.

Pe pantele înclinate, stratul de la suprafață, care depășește pe alocuri 40-50 cm, va putea aluneca peste stratul mai vechi şi stabilizat, ducând la declanșarea de avalanșe de dimensiuni mici și medii, riscul declanșărilor fiind amplificat la supraîncărcări.

Munții Bucegi – Risc 4 – MARE

La peste 1800 m, la suprafață întâlnim un strat consistent de pulver depus în ultimele 24 de ore și zăpada viscolită în zilele precedente pe văi și în troiene de grosimi considerabile.

Stratul instabil din partea superioară a stratului are grosimi variabile, care ating și depășesc pe alocuri 30-50 cm, în special pe văi, în zonele adăpostite și pe anumite pante, iar troienele de zăpadă ating 1-2 m. Zăpada are rezistență scăzută și coeziune slabă între cristale, dar și față de stratul aflat dedesubt.

În zona crestelor sunt formate multiple plăci de vânt, pe majoritatea versanților.

Ninsorile din următoarele 48 de ore vor depune un strat nou, local consistent, în special pe versanții nordici.

Stratul mai vechi, din profunzime, este format din zăpadă întărită, având intercalate multiple cruste de gheață.

Pe pantele suficient de înclinate se pot declanșa spontan avalanșe de dimensiuni medii și mari, prin angrenarea stratului puțin rezistent de la suprafață peste straturile mai vechi și izolat dislocarea acestora, sau prin ruperea și alunecarea plăcilor de vânt din apropierea crestelor, riscul fiind amplificat la supraîncărcări.

Sub 1800 m, zăpada recent depusă depășește local 30-40 cm, în special la altitudini de 1500-1800 m.

Deși ușor compactată, zăpada va putea aluneca uşor peste stratul mai vechi şi stabilizat, ducând la declanșarea de avalanșe dimensiuni mici și medii, riscul declanșării fiind amplificat la supraîncărcări.

Citește mai departe