Connect with us

Actualitate

Accident în Chitila – Ilfov: Două fete au fost lovite de o mașină

Publicat


Două fete au fost lovite de o maşină, vineri la amiază, în Chitila, pe Şoseaua Banatului.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Ilfov, una dintre tinere este intubată şi i se acordă primul ajutor, iar cealaltă a fost transportată la spital.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Alcooltest, iar rezultatul a ieşit negativ.

Poliţiştii din Chitila sunt la faţa locului şi desfăşoară activităţi specifice. Circulaţia rutieră se desfăşoară numai pe una dintre benzi, informează sursa citată. Agerpres

Citește mai mult pe Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Sălaj: A început reînnoirea titlurilor de călătorie sub formă de “card pensionar” pentru anul 2024, în Zalău

Publicat

Arhivă foto

Societatea Transurbis a început reînnoirea titlurilor de călătorie sub formă de „card pensionar” pentru anul 2024.

Potrivit Primăriei Zalău, titlul de călătorie „card pensionar” are valabilitate un an, iar beneficiarul are obligația de a valida cardul la fiecare urcare în autobuz.

Documente necesare pentru reînnoirea titlului de călătorie

  • Copie și original cupon de pensie/ copie și original decizie de pensionare
  • Copie și original BI/ CI
  • Cerere și declaratie pe propria răspundere pentru eliberarea gratuită a cardului de călătorie pe mijloacele de transport ale S.C.
  • Transurbis S.A.
  • Card de călătorie

Punctele de eliberare a cardurilor

  • Cartier Brădet, str. Gh. Doja – de luni până duminică, în intervalul orar 06:00 – 23:00;
  • Clădirea Transilvania (Piața Iuliu Maniu) – de luni până vineri, în intervalul orar 6:00 – 22:00 și sâmbata în intervalul orar 7:00 – 15:00;

 

                          sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Zalău 

  • Uz Casnic (str Armoniei) – de luni până vineri, în intervalul orar 6:00 – 22:00 și sâmbăta în intervalul orar 7:00 – 15:00.
    Beneficiază de această facilitate pensionarii cu domiciliul sau reședința în Municipiul Zalău, indiferent de vârsta sau motivele de pensionare, precum și persoanele vârstnice definite conform art.1, alin.4 din Legea 17/2000 republicată, privind asistența socială a persoanelor vârstnice (adică persoanele care au împlinit vârsta de pensionare stabilită de lege), inclusiv copiii care beneficiază de pensie de urmaș, cu domiciliul în Zalău.

Citește mai departe

Actualitate

Mesajul transmis de primarul Brașovului de Ziua Internațională a Voluntarului

Publicat

sursa foto: Facebook / Allen Coliban

Primarul municipiului Brașov, Allen Coliban a transmis marți 5 decembrie, un mesaj de mulțumire cu ocazia Zilei Internaționale a Voluntarului.

Potrivit primarului Allen Coliban, la Brașov sunt proximativ 10.000 de voluntari înscriși pe platforma Voluntariat Brașov.

„Fiecăruia în parte îi mulțumesc pentru implicarea în comunitate, pentru implicarea în toate evenimentele care se întâmplă la Brașov pe parcursul anului.

Și mulțumită lor Brașovul e diferit, e mai bun, e mai special.

Brașovul este o comunitate.

Una caracterizată și de implicarea și entuziasmul unor voluntari extraordinari. Vă mulțumesc!”, a fost mesajul transmis de primarul Brașovului pe pagina de Facebook.

sursa foto: Facebook / Allen Coliban

Citește mai departe

Actualitate

Covasna: Casa cea mai frumos împodobită de sărbători, premiată de Primăria Întorsura Buzăului

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

În acest an, autoritățile locale din orașul Întorsura Buzăului vor acorda premii pentru cea mai frumos împodobită casă de sărbători.

Potrivit primarului Raul Urdă, concursul a fost iniţiat în urmă cu trei ani cu scopul de a determina localnicii să-şi decoreze locuinţele şi să contribuie în acest fel la iluminarea şi înfrumuseţarea oraşului de sărbători.

„Marţi seară deschidem Târgul de Crăciun şi aprindem luminile festive, iar cu acest prilej va avea loc şi a doua ediţie a acţiunii caritabile ‘Tu mânânci, noi donăm’, susţinută de mai mulţi oameni de afaceri generoşi, care vor dona toate încasările (…)

La prima ediţie s-au adunat 1000 de lei care au fost donaţi Casei familiale din Întorsura Buzăului (…)

O parte dintre podoabele cu care sunt împodobiţi brazii de Crăciun din centru au fost făcute de copiii de la şcolile din oraş, pentru că am vrut ca şi ei să se implice. Ne străduim să generăm o stare de spirit în viaţa comunităţii locale şi tot în acest scop vom organiza şi anul acesta concursul Cea mai frumoasă casă împodobită de sărbători”, a declarat, pentru AGERPRES, primarul Raul Urdă.

O familie care a câștigat prima ediției a concursului, a donat premiul

Prima ediţie a concursului a fost câştigată de familia Stoica, de pe strada Aviatorului nr 18b, care a donat premiul de .1000 de lei Clubului Copiilor din Întorsura Buzăului, cea de-a doua ediţie de către familia Bularca, domiciliată pe strada Libertăţii nr 22, iar cea de anul trecut de către familia Mitrofan, care locuieşte pe strada Învăţător Gheorghe Zaharia şi care a donat premiul Asociaţiei Reuniunea Femeilor Ortodoxe din localitate.

Concursul s-a desfăşurat on-line, participanţii trebuind să posteze fotografii pe pagina de Facebook a Primăriei, iar câştigătorii au fost desemnaţi pe baza votului publicului.

Premianţii au primit câte o plachetă şi câte 1.000 de lei, oferiţi de către consilierii locali USR Întorsura Buzăului. Agerpres

Citește mai departe

Actualitate

Hunedoara: Evenimentul caritabil ,,Deva pentru copii”, în Piața Victoriei din oraș

Publicat

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Deva, arhivă foto

Elevii de la Liceul Tehnologic ,,Grigore Moisil” Deva, cu sprijinul Primăriei Municipiului Deva organizează marți, 5 decembrie 2023, un eveniment în scop caritabil de Moș Nicolae.

„Bucuria de a dărui altor copii bucurie, de a aduce un zâmbet pe fața lor, de a-i face să se bucure de magia sărbătorilor, este scopul acestui proiect școlar.

Elevii vor realiza ornamente, decorațiuni, suveniruri specifice sărbătorilor de iarnă și dulciuri.

Toate aceste produse nu vor avea un preț fix.

Fiecare devean interesat de oferta pusă la dispoziție de elevii liceului, va putea dona, atât cât dorește, în scop caritabil.

Din banii care se vor strânge în urma acestui eveniment, se vor realiza pachete-cadou pentru copii proveniți din familii mai nevoiașe din Deva.

                          sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Deva 

Doamnele și domnișoarele vor putea beneficia de o ședință de coafură realizată de elevi, pentru a testa un nou look.

Standul elevilor de la Liceul Tehnologic ,,Grigore Moisil” va fi amplasat în Piața Victoriei, în data de 5 decembrie 2023, între orele 10:00-12:00.

Devenii care doresc să fie alături de organizatori și să îl ajute pe Moș Nicolae să împartă zâmbete și să aducă puțină bucurie în sufletele copiilor cu care soarta nu a fost prea generoasă, sunt așteptați să participe la acest eveniment caritabil”, au transmis reprezentanții Primăriei Deva.

Citește mai departe