Connect with us

Covasna

Accident în lanț, în Covasna. Carambol cu 3 mașini și 5 oameni răniți

Publicat


Grav accident de circulație duminică pe o șosea din județul Covasna. Trei mașini s-au ciocnit și 5 oameni au fost răniți.

Accidentul s-a produs pe DJ 112, în apropiere de localitatea Dobolii de Jos.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului iar din primele verificări efectuate au stabilit că în accident au fost implicate 3 autovehicule.

În urma evenimentului rutier 5 persoane au fost rănite fiind transportate la spital pentru îngrijiri.

Circulația pe DJ 112 este oprită până la finalizarea cercetărilor.

Citește mai mult pe Romania24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Covasna

Când intră în vacanță elevii din Alba și din țară, în luna februarie. Fiecare inspectorat școlar a decis perioada

Publicat

Următoarea vacanță a elevilor este programată în februarie, dar perioada diferă în funcție de fiecare județ. Hotărârea o ia fiecare inspectorat școlar. 

Astfel, elevii din Alba vor avea vacanță între 20 și 24 februarie 2023, o săptămână.

Aceeași perioadă a fost stabilită și de Inspectoratul școlar al Municipiului București și inspectoratele școlare județene Arad, Bacău, Botoşani, Braşov, Brăila, Bucureşti, Buzău, Caraş-Severin, Constanţa, Covasna, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Harghita, Ialomiţa, Iaşi, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Satu Mare,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Covasna

Județul Cluj, în topul împrumuturilor ipotecare pentru programul ”Noua casă”

Publicat

Peste 60% din soldul creditelor ipotecare din România figurează la românii din 7 judeţe dezvoltate, printre care se numără și Clujul, arată o analiză a BNR.

Astfel, împrumuturile acordate de bănci în Bucureşti şi Ilfov reprezintă 35,2% din totalul creditelor ipotecare, iar următoarele 4 judeţe – Cluj, Constanţa, Braşov şi Timiş – cumulau 21% la sfârşit de septembrie 2022, şi dacă adaugăm şi Iaşi se ajunge la 25%.

La polul opus, judeţele cu cea mai mică pondere a creditului ipotecar sunt Harghita şi Covasna (0,3% din total), potrivit datelor BNR. Se observă că peste 60% din soldul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Covasna

Când va fi redeschis Muzeul Național Secuiesc din municipiul Sfântu Gheorghe

Publicat

sursa foto: Muzeul Național Secuiesc

Muzeul Naţional Secuiesc din municipiul Sfântu Gheorghe, județul Covasna, a fost reabilitat şi modernizat printr-un proiect finanţat din fonduri europene. Aceasta urmează să fie redeschis în toamna anului 2023, a declarat, joi, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Tamas Sandor.

Acesta a menţionat, în cadrul unei conferinţe de presă, că au fost finalizate lucrările la partea exterioară a clădirii, iar în perioada următoare se vor termina şi lucrările interioare, redeschiderea muzeului fiind programată în luna octombrie.

„S-a terminat reabilitarea clădirii, suntem în curs de recepţie finală.

Urmează grădina botanică, gardul şi interiorul muzeului. Vom finaliza în totalitate probabil în luna septembrie-octombrie, deci în octombrie este posibil să redeschidem acest simbol al întregii regiuni”, a declarat Tamas Sandor.

Directorul muzeului, Varga Mihaly, a declarat, pentru AGERPRES, că proiectul a vizat, printre altele, îmbunătăţirea infrastructurii clădirilor, mărirea spaţiului expoziţional, crearea unui spaţiu destinat pedagogiei muzeale şi a unui magazin de suveniruri, precum şi reamenajarea şi modernizarea parcului în vederea organizării de evenimente publice.

„Acest complex muzeal a fost construit în anul 1912, în mai puţin de un an, în anii ’80 s-au făcut ultimele reparaţii ale clădirilor, dar niciodată nu s-au făcut reparaţii capitale (…) La finalul reabilitării, vom avea un muzeu modern, cu spaţii expoziţionale reorganizate”, a declarat Varga Mihaly.

Contractul de finanţare pentru modernizarea muzeului a fost semnat în mai 2017, dar lucrările de reabilitare şi conservare au început abia în iunie 2021, după mai multe licitaţii la care nu s-a prezentat niciun ofertant.

Proiectul în valoare de 21,8 milioane de lei a fost cofinanţat cu aproape 14 milioane de lei, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Agerpres

sursa foto: Muzeul Național Secuiesc

Citește mai departe

Covasna

Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe interzice accesul vizitatorilor. Crește numărul cazurilor de infecții respiratorii

Publicat

sursa foto: medicalmanager.ro

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Fogolyan Kristoff” din Sfântu Gheorghe a luat decizia de a interzice vizitarea pacienţilor internaţi în şase secţii, pe fondul creşterii numărului de infecţii respiratorii. Măsura va fi luată începând de luni, 9 ianuarie 2023.

Potrivit unui anunţ postat vineri pe pagina de Facebook a instituţiei, vizitele se suspendă pe termen nelimitat.

Decizia a fost luată pentru a se evita răspândirea gripei şi virozelor respiratorii.

„Începând de luni, 9 ianuarie, vizitarea pacienţilor internaţi în secţiile Pediatrie, Neurologie Pediatrică, Psihiatrie Pediatrică, Boli Infecţioase Copii, Neonatologie şi Obstetrică se suspendă pe perioadă nedeterminată.

Decizia a fost luată pe fondul creşterii numărului de cazuri de infecţii respiratorii la nivelul judeţului Covasna”, precizează conducerea Spitalului Judeţean.

Agerpres

Citește mai departe