Eveniment
Accident pe DN 14 în județul Sibiu: O mașină a intrat într-un cap de pod, apoi s-a răsturnat. Patru victime, printre care și un copil

Patru persoane, printre care și un copil, au fost rănite într-un accident rutier produs, luni dimineață, în județul Sibiu. Autoturismul în care se aflau a intrat violent într-un cap de pod, apoi s-a răsturnat.
Potrivit IPJ Sibiu, accidentul a avut loc pe DN14, în localitatea Brateiu.
Din primele cercetări efectuate, polițiștii au stabilit ca un conducător auto în vârsta de 41 de ani, în timp ce conducea autoturismul pe DN14, pe direcția de mers spre Dumbrăveni, nu ar fi adaptat viteza într-o curbă, a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un șanț, lovind un cap de pod. Apoi, autoturismul s-a răsturnat.
În urma accidentului, patru persoane au fost rănite. Este vorba despre un tânăr de 19 ani, două femei (22 și 39 de ani), precum și un copil de doi ani și jumătate.
UPDATE: Starea victimelor
Potrivit ISU Sibiu, un echipaj SMURD din cadrul Detașamentului Mediaș a intervenit luni dimineață, în jurul orei 06:30, în localitatea Brateiu, la un accident rutier.
În accident au fost implicate patru persoane: trei adulți și un minor. Echipajele SMURD au acordat îngrijiri medicale și au transportat la CPU Mediaș:
– o femeie de 23 de ani cu contuzie toracică
– un bărbat de 19 ani cu contuzie toracică
– un copil de 2 ani cu escoriații.
De asemena, un echipaj SAJ a transportat la CPU Mediaș o femeie de 40 de ani cu traumatism lombare și la picior.
Polițiștii rutieri continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a condițiilor în care s-a produs accidentul.
Dacă ți-a plăcut articolul:
ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Alba
Șase drumuri ce leagă mai multe sate din comuna Mogoș vor fi reabilitate și modernizate. Care este valoarea investiției

Șase drumuri în lungime totală de peste 17,8 km, care leagă mai multe sate din comuna Mogoș, vor fi reabilitate și modernizate. Valoarea investiției se ridică la peste 7,3 milioane de lei.
Primăria Mogoș a lansat joi, 16 martie, o licitație pentru reabilitarea și modernizarea a șase drumuri comunale ce fac legătura între satele Mogoș, Mămăligani, Valea Giogești, Valea Cocești, Valea Bârluțești, Poienile Mogoș, Cristești și Valea Mlacii. Drumurile au o lungime totală proiectată de 17.815 m.
Valoarea totală estimată a investiției este de 7.324.498,91 de lei, fără TVA.
Potrivit documentației, drumurile care urmează să fie modernizate…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Alba
Parcare supraetajată cu 100 de locuri, lângă Spitalul Județean de Urgență Alba. Costuri estimate și detalii din documentația PUZ

Primăria Alba Iulia a pus în dezbatere publică documentația de Plan Urbanistic Zonal pentru construirea parcării supraetajate a Spitalului Județean de Urgențe Alba Iulia.
Aceasta va fi amenajată pe spațiul actual al parcării de lângă intrarea secundară în spital și va avea circa 100 de locuri.
Terenul vizat, cu intrare de pe Bd. Transilvaniei, are 2349 mp. Clădirea va avea patru niveluri: subsol, parter și două etaje (regim maxim parter plus trei etaje).
Clădirea va fi construită la o distanță de 4,50 m, prevăzută cu perete antifoc în dreptul corpului de clădire al spitalului, la 14,00 metri distanță de blocul de locuințe și 5 metri față…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Marcel Pavel, artistul îndrăgit de generații întregi de iubitori ai muzicii, datorită vocii sale inconfundabile și a lejerității cu care abordează cele mai diverse stiluri muzicale, este invitat special la concertul Romantico, pe 26 martie, de la ora 20:00, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca.
”Sunt extrem de bucuroasă că pot să le ofer clujenilor, spectatorilor care vor veni la concertul de la Cluj, o nouă întâlnire cu Marcel Pavel. Stilul lui elegant de a cânta și de a îmbina muzica pop cu cea clasică este binecunoscut de fani, de toți cei care i-au fredonat melodiile de-a lungul anilor”, spune Mira Sinca, organizatorul…
Citește mai mult pe Cluj24
Alba
Alocația pentru susținerea familiei poate fi suspendată dacă elevii au mai mult de 20 de absențe. Noutăți din lege

Au fost schimbate termenele la care inspectoratele școlare trebuie să transmită agenției teritoriale, situația frecventării cursurilor pentru copiii care beneficiază de alocația pentru susținerea familiei.
Raportarea se va face în luna martie a fiecărui an și în luna august. Ordonanța cu aceste modificări a fost publicată în Monitorul Oficial, potrivit edupedu.ro.
Până acum, inspectoratele aveau de raportat situația în luna următoare încheierii semestrului școlar.
Potrivit Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare, acordarea alocației pentru susținerea familiei…
Citește mai mult pe Alba24.ro