Connect with us

Alba

Actele pentru permise auto și înmatriculări vor putea fi depuse online. Aplicație prin care se elimină cozile de la ghișeee

Publicat


Direcţia Permise și Înmatriculări va lansa, din martie, o aplicație pilot care va permite depunerea actelor online, fără a mai fi necesară prezența la ghișeu.

Într-o primă fază această facilitate va fi disponibilă doar pentru operațiuni mai simple, cum ar fi rezervarea de numere sau eliberarea de duplicate – spune directorul de la permise și înmatriculări Florin Catană potrivit Radio Romania Actualități.

În prezent cei care doresc să își rezerve numărul de înmatriculare trebuie să meargă la ghişeu, să plătească o taxă de 30 de lei, să facă o cerere și în condițiile în care Direcțiile Permise și Înamtriculări funcționează în localitățile reședință de județ de multe ori costă mai mult drumul și timpul pentru operațiunea respectivă.

În perioada stării de alertă preschimbarea permiselor, care urmează să expire, poate fi amânată, valabilitatea documentelor fiind prelungită cu 90 de zile

Începând cu luna decembrie, Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor a lansat un nou serviciu online prin intermediul site-ului propriu, pentru facilitarea plăților reprezentând contravaloarea permisului de conducere, certificatului de înmatriculare și autorizației de circulație provizorie.

Plata se poate efectua accesând site-ul instituției, servicii online – plăți…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Șapte elevi de la Liceul de Arte din Alba Iulia au obținut premii importante la Olimpiada națională de interpretare 2024

Publicat

liceul de arte

Șapte elevi de la Liceul de Arte din Alba Iulia au obținut premii importante la Olimpiada națională de interpretare și studii teoretice muzicale din anul 2024. Aceștia au participat la faza națională de la Craiova, în perioada 17-21 aprilie.

Rezultatele obținute de elevii Liceului de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia au fost prezentate de reprezentanții unității de învățământ.

Este vorba despre Olimpiada Națională de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Mircea Hava: Votul din 9 iunie, mai important ca oricând. Europenii înțeleg mai bine importanța Uniunii și instituțiilor europene

Publicat

Comunicat Mircea Hava: ”Votul din 9 iunie este mai important ca oricând, iar europenii înțeleg mai bine importanța Uniunii și a instituțiilor europene

Ultimul sondaj Eurobarometru arată că cetățenii Uniunii Europene înțeleg importanța alegerilor din iunie, nu doar ca parte a unui proces democratic funcțional, dar mai ales în cheia situației geopolitice actuale și a provocărilor la care trebuie să facem față, împreună.

E…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Când se plătesc pensiile în luna mai 2024, prin poștă sau pe card. Anunț de ultimă oră pentru pensionari

Publicat

Când se plătesc pensiile în luna mai 2024, prin poștă sau pe card. Poșta Română a anunțat programul de sărbători și cel al distribuirii pensiilor în perioada de Paște.

Compania Naţională ”Poşta Română” a comunicat că programul de lucru al subunităţilor poştale, în perioada 1-6 mai 2024.

Programul de lucru al subunităților poștale va fi următorul:

  • 1 Mai 2024, Ziua Muncii, toate subunităţile poştale din mediul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Permis auto la 17 ani. Care este condiția pentru a putea conduce autovehicule. Modificări în Codul Rutier, la Parlament

Publicat

Permis auto la 17 ani. Un proiect legislativ ce aduce modificări la Codul Rutier și Codul Penal a primit raport de admitere la comisiile Senatului.

Acesta prevede că un minor de 17 ani care deţine permis de conducere categoriile B şi BE poate conduce un autovehicul. Condiția este să fie asistat de o persoană care are permis din aceeaşi categorie de minimum 10 ani.

„Este imperios necesară adoptarea unor măsuri pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe