Connect with us

Eveniment

Acțiuni ale polițiștilor din Hunedoara, pentru creșterea siguranței rutiere. Amenzi de peste 36.000 de lei și zeci de permise reținute

Publicat


Arhivă foto

Pentru asigurarea unui grad corespunzător al siguranței rutiere, în perioada 17 – 19 noiembrie 2023, la nivelul județului Hunedoara, polițiștii rutieri au efectuat mai multe acțiuni în trafic, în scopul prevenirii producerii accidentelor rutiere.

Potrivit IPJ Hunedoara, acțiunile preventive au vizat respectarea regimului de viteză legal, combaterea abaterilor săvârșite de către pietoni și bicicliști, dar și neacordarea priorității de trecere autovehiculelor.

Așadar, polițiștii implicați în activitățile menționate au aplicat 254 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 36.830 de lei din care: 135 de amenzi pentru nerespectarea regimului de viteză legal stabilit și 119 de alte contravenții la regimul rutier.

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 22 de permise de conducere, din care: 5 pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxim admise, unul pentru depășirea cu peste 70 km/h a limitei de viteză, 4 pentru conducerea unui autovehicul de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice, 2 pentru neacordare prioritate vehicule și 10 pentru alte abateri și au fost constatate 5 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

„Astfel pentru a exemplifica, la data de 18 noiembrie 2023, în jurul orei 14:00, polițiștii rutieri au depistat în trafic un bărbat de 37 de ani, din municipiul Brad, care conducea un autoturism pe strada Morii, din municipiul Brad, fără a avea montate plăcute de înmatriculare.

În urma verificărilor efectuate de către polițiști, aceștia au constatat că, valabilitatea autorizației de circulație provizorie a autoturismului era expirată.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație sau conducere a unui vehicul neînmatriculat”, au transmis reprezentanții IPJ Hunedoara.


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Noaptea de Sfântu’ Andrei, noaptea în care fetele de măritat își aflau ursitul. Obiceiuri și tradiții în satele clujene

Publicat

La sărbători, precum Anul Nou, Boboteaza sau Sfântul Andrei, fetele de măritat obişnuiau să practice diverse obiceiuri, pentru a-şi afla norocul în dragoste sau orânda, adică „ficioru’ cu care s-or mărita”.


Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Sfântul Andrei 2023: ce nume se sărbătoresc în 30 noiembrie. De ce este considerat Ocrotitorul României

Publicat

Sfântul Andrei 2023: În 30 noiembrie, Biserica Ortodoxă îl sărbătorește pe Sfântul Apostol Andrei, considerat Ocrotitorul României. Peste 900.000 de români își sărbătoresc numele în această zi.

Sfântul Andrei este primul dintre apostoli care L-a făcut cunoscut pe Hristos. I-a spus fratelui său Simon (Petru), că L-a aflat pe Mesia.

Pentru aceasta Sfântului Andrei i se mai spune şi Apostolul cel dintâi chemat al…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Când intră pensiile în decembrie. Ce spune șeful Casei de Pensii, în contextul minivacanței de 1 Decembrie și Sfântul Andrei

Publicat

Când intră pensiile în decembrie: Autoritățile dau asigurări că nu vor exista întârzieri. Pensionarii nu vor fi afectați de zilele libere de la începutul lunii decembrie, iar poștașii vor ajunge la timp cu banii.

Toate pensiile vor fi achitate în sistemul public de pensii până pe 15 decembrie.

O parte din bani au fost deja viraţi Poștei încă de săptămâna trecută. Cel puțin așa a declarat, miercuri, preşedintele Casei…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

VIDEO FOTO. Boc, raport la Bruxelles: E nevoie de simplificarea finanțării fondurilor de coeziune. Pact de parteneriat european

Publicat

Comitetul European al Regiunilor (CoR) recomandă, într-un raport prezentat în Parlamentul European de la Bruxelles de primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, simplificarea finanțării fondurilor de coeziune și crearea unui…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe