Connect with us

Brasov

Acuzații grave la Protecția Copilului Brașov: Dosare penale în două cazuri în care ar fi vorba despre infracţiuni sexuale comise asupra minorilor

Publicat


Două cazuri, în care ar fi vorba despre infracţiuni sexuale ale căror victime ar fi minori aflaţi în grija Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov, semnalate de o asociaţie nonguvernamentală, fac obiectul a două dosare penale, deschise de poliţişti, a transmis, miercuri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Braşov.

Cele două cazuri au fost semnalate de ASUM – Asociaţia pentru Siguranţă Urbană şi Mediere din Braşov.

„Un angajat al Protecţiei Copilului Braşov (G.V), acuzat că ar fi întreţinut relaţii sexuale, în mod repetat, cu o beneficiară a centrului din Hărman! Tânăra (I.R) suferă şi de afecţiuni psihiatrice! Angajatul a fost extras de la centrul din Hărman şi mutat la sediul central din Braşov. Din informaţiile pe care le avem, se pare că angajatul a recunoscut fapta comisă. Ce urmează? Rămâne de văzut! Bănuim că au fost sesizate instituţiile competente. Un alt caz şocant avem la Orfelinatul din Rupea! Aici, o tânără în vârstă de 13 ani este însărcinată în luna a treia!”, a publicat ASUM pe pagina proprie de internet.

Ambele cazuri au fost semnalate de reprezentanţii DGASPC organelor judiciare, se menţionează în postarea ASUM.

„În ceea ce priveşte primul caz, DGASPC Braşov a sesizat Inspectoratul de Poliţie al judeţului Braşov şi, în paralel, a declanşat o cercetare administrativă, care se află în derulare. În legătură cu cel de-al doilea caz (minora de 13 ani ), DGASPC Braşov, în urma verificărilor efectuate de către echipa pluridisciplinară, a sesizat organele de poliţie de la domiciliul fetei”, se precizează în postarea ASUM.

Precizări ale reprezentanţilor IPJ Braşov:

Reprezentanţii IPJ Braşov au precizat, miercuri, că în primul caz se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol, iar în cel de-al doilea, privind săvârşirea unui act sexual cu un minor.

„Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Braşov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov în care se va propune soluţie legală la finalizarea cercetărilor. De asemenea, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Rupea, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rupea, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de act sexual cu un minor, în vederea stabilirii cu exactitate a stării de fapt”, a informat IPJ Braşov.

Cele două cazuri care au legătură cu Protecţia Copilului Braşov nu sunt primele făcute publice de ASUM, care a publicat, pe pagina sa, numeroase materiale despre instituţia aflată în coordonarea Consiliului Judeţean Braşov şi conducerea acesteia.

În cursul anului trecut, alte două cazuri – cel al unui copil dintr-o casă de tip familial din Săcele, care ar fi fost ignorat o noapte întreagă de personal, deşi s-a lovit la mână şi altul, al băiatului de 12 ani, din Râşnov, luat de la străbunicul său imediat după înmormântarea străbunicii – au fost în atenţia opiniei publice după ce au fost semnalate de ASUM. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Brasov

Cutremur cu magnitudinea de 3.3 produs în Buzău

Publicat

Un cutremur slab cu magnitudinea de 3.3 a avut loc, în noaptea de miercuri spre joi în Buzău. Seismul s-a produs la adâncimea de 103 kilometri.

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, joi, 20 ianuarie 2022, la ora 02:18:50 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.3, la adâncimea de 103km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 72km E de Brașov, 73km NE de Ploiești, 117km V de Brăila, 119km V de Galați, 121km S de Bacău, 124km N de București, 149km NE de Pitești, 187km E de Sibiu, 189km N de Ruse, 201km SV de Iași.

Citește Romania24.ro pe Google News

Romania24.ro

Citește mai departe

Brasov

Cutremur cu magnitudinea de 3.5 produs în Vrancea

Publicat

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 s-a produs, miercuri la amiază, în Vrancea. Seismul s-a produs la adâncimea de 104 kilometri.

Potrivit Institutului Național d Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, miercuri, 19 ianuarie, la ora 13:16:26 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.5.

Seismul s-a produs la adâncimea de 104 kilometri.

Potrivit sursei citate, cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 85km E de Brașov, 92km S de Bacău, 103km NE de Ploiești, 110km V de Galați, 114km NV de Brăila, 153km N de București, 172km SV de Iași, 174km NE de Pitești, 197km E de Sibiu, 217km SV de Chișinău.

Citește Romania24.ro pe Google News

Romania24.ro

Citește mai departe

Brasov

Pieton lovit de un autovehicul, în timp ce traversa strada, într-o intersecție din Brașov

Publicat

Un pieton a fost transportat la spital, marți la amiază după ce a fost lovit de un autoturism, într-o intersecție din municipiul Brașov.

Potrivit IPJ Brașov, la data de 18 ianuarie 2022, un bărbat, în vârstă de 48 ani, care conducea un autovehicul, la intersecția străzii Zorilor cu strada Sitarului din municipiul Brașov a surprins și accidentat un pieton, angajat în traversarea străzii.

Victima a fost preluată și transportată la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0.

Polițiștii efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier.

Citește Romania24.ro pe Google News

 

Romania24.ro

Citește mai departe

Brasov

Un cutremur cu magnitudinea 3,8 s-a produs în Vrancea

Publicat

Un cutremur cu magnitudinea de 3,8 s-a produs marți, la ora 9.47 în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul a avut loc la adâncimea de 147 kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 73 km E de Brașov, 88 km NE de Ploiești, 105 km S de Bacău, 119 km V de Galați, 119 km V de Brăila, 139 km N de București, 159 km NE de Pitești, 187 km SV de Iași, 187 km E de Sibiu și 204 km N de Ruse.

(sursa: Mediafax)

Citește Romania24.ro pe Google News

Romania24.ro

Citește mai departe