Connect with us

Cluj

ADMITERE 2021/ Facultatea de Horticultură, USAMV Cluj-Napoca – Cariere de SUCCES pentru absolvenții Facultății de Horticultură

Publicat


Pregătirea studenților la Facultatea de Horticultură din cadrul USAMV Cluj-Napoca are ca și componentă extrem de importantă practica, dar și oportunitățile de carieră.

Companii, ONG-uri, asociații, ferme, stațiuni de cercetare, instituții publice sau clustere de afaceri reprezintă doar câteva domenii cheie în care absolvenții de Horticultură pot activa după finalizarea studiilor.

Facultatea din cadrul USAMV Cluj-Napoca dispune de 5 domenii principale de studiu, 7 programe de licență și alte 10 de master. Peisagistica este foarte căutată de tinerii absolvenți de liceu, iar acestui program de studiu i se alătură multe altele, extrem de interesante: Horticultură (cu frecvență și la distanță – ID), Măsurători terestre și cadastru, Ingineria și Managementul afacerilor agricole, Inginerie și management în alimentație publică și agroturism, Inginerie și management în industria turismului, și Silvicultură.

Cariere de succes pentru absolvenții de Horticultură sau Peisagistică

Având în vedere diversitatea programelor de studii din cadrul facultății, posibilitățile de angajare sunt numeroase. Absolvenții de Horticultură își pot construi o carieră în ferme horticole, societăți horticole sau comerciale, în instituții de administrație publică, primării, regii autonome etc. sau instituții de cercetare și învățământ. La rândul său, Peisagistica oferă absolvenților posibilitatea de a alege cariere în firme de proiectare, amenajare și întreținere spații verzi, în instituții publice (Direcții ecologie urbană și spații verzi), în instituții de cercetare (Departamente de Protecția mediului și naturii) și învățământ, dar și în cadrul unor societăți comerciale pentru import și desfacere plante ornamentale.

Nici Silvicultura nu rămâne mai prejos în privința variantelor diversificate de angajare după absolvire, iar între acestea se numără firme de proiectarea și amenajarea pădurilor, instituții publice, cum sunt Direcțiile și ocoalele silvice, Garda forestieră, Garda de mediu, institute de cercetare, învățământ, dar și instituții private (ocoale silvice sau fonduri de vânătoare) sau societăți comerciale pentru exploatări forestiere, prelucrarea lemnului, amenajarea pădurilor.

Specialiști în turism, agroturism și afaceri agricole

Trei programe de studiu din cadrul Facultății de Horticultură – Ingineria și Managementul afacerilor agricole, Inginerie și management în alimentație publică

și agroturism, respectiv Inginerie și management în industria turismului – oferă după absolvire șanse reale de angajare în domenii mari de dezvoltare din țara noastră: alimentație publică, turism/agroturism și afaceri agricole.

În acest sens, carierele absolvenților de Inginerie și Managementul afacerilor agricole se pot contura în domenii precum economie, dezvoltare rurală și inginerie agronomică, în bănci, firme de asigurări, de livrare inputuri agricole sau instituții guvernamentale cu atribuții în domeniul politicilor agricole (AFIR, APIA etc.), instituții publice locale, clustere de afaceri, cooperative de producție și comercializare produse agricole, precum și instituții de cercetare.

Studenții care urmează Inginerie și management în alimentație publică și agroturism pot activa după absolvire în administrarea structurilor de primire turistică/agenții de turism, în cadrul unor departamente de prelucrare și producție produse agroalimentare, instituții publice locale, Grupuri de Acțiune Locală (GAL), ANTREC, clustere de afaceri sau centre de informare turistică. De asemenea, programul de studiu Inginerie și management în industria turismului pregătește absolvenții pentru a activa în departamente de management sau de marketing, de resurse umane şi finaciar-contabile în structuri de primire turistică, dar și agenții de turism, firme de catering sau de organizare evenimente.

Cariere în măsurători terestre și cadastru

Programul de studiu Măsurători Terestre și Cadastru este unul în plină ascensiune în cadrul Facultății de Horticultură, absolvenții acestuia fiind din ce în ce mai ceruți pe piața muncii.

Ei au la dispoziție o paletă largă de direcții de dezvoltare din punctul de vedere al carierei: topografi autorizaţi în cadrul ANCPI, experţi tehnici judiciari, experţi în evaluarea proprietăţii imobiliare (ANEVAR), PFA/specialişti în firme cu profil topografic sau geodezic, ingineri topografi în primării, consilii locale sau judeţene, experţi APIA, ingineri în regii şi firme în domeniul îmbunătăţirilor funciare (ANIF), ingineri care aplică în teren proiecte de urbanism şi de amenajarea teritoriului, ingineri în domeniul automatizărilor lucrărilor în construcţii şi în agricultură, ingineri pregătiţi pentru proiectarea şi implementarea GIS în monitorizarea reţelelor de electricitate, de utilităţi, feroviare, în infrastructura spaţiului rural sau topografi care asigură asistenţa pe şantier pentru construcţia şi reabilitarea clădirilor, aeroporturilor, autostrăzilor, drumurilor naționale.

Înscrierile pentru sesiunea a doua de admitere 2021 la Facultatea de Horticultură, studii de licență și masterat, sunt programate între 6-24 septembrie, on-line și on-site. Media de la bacalaureat este criteriul unic de departajare.

Detalii despre Admitere 2021 la USAMV Cluj-Napoca: https://admitere.usamvcluj.ro/

Oferta educațională pentru sesiunea a doua de admitere: https://admitere.usamvcluj.ro/studii-de-licenta/oferta-edcucationala-licenta/

Pagina Facultății de Horticultură: https://www.facebook.com/horticulturausamvcluj1977


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Clujenii cer scări rulante la pasajul din Piața Gării. ”Ar ridica nivelul de confort pentru cei cu bagaje”

Publicat

Clujenii cer Primăriei instalarea scărilor rulante în pasajul din Piața Gării, ca o soluție modernă pentru a-i ajuta pe călătorii cu bagaje să ajungă mai ușor la tren sau în stațiile de transport în comun.


Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Dramă, pasiune și iubiri periculoase în luna octombrie, pe scena Operei Române Cluj-Napoca

Publicat

Luna octombrie aduce pe scena Operei Naționale Române Cluj-Napoca povești fascinante, personaje complexe și trăiri unice.

Carmen este un personaj enigmatic, cu o personalitate fascinantă. Liberă și…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Congresul de Stomatologie Transilvania are loc la Cluj-Napoca la jumătatea lunii octombrie

Publicat

Cea de-a 14 ediție a Congresului de Stomatologie Transilvania va avea loc în perioada 12-14 octombrie la Cluj-Napoca.

„Dragi colegi, a mai trecut un an și a mai venit o toamnă frumoasă. Așa că este timpul să…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Turdeanca Laura Roșca, moartă pe plajă la Mamaia, înmormântată duminică

Publicat

Tânăra Laura Roșca, găsită moartă pe plaja din Mamaia, va fi înmormântată, duminică, la Turda, trupul neînsuflețit al acesteia fiind redat familiei după ce a avut loc autopsia la IML în Constanța.

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe