Connect with us

Cluj

ADMITERE 2021/ Facultatea de Horticultură, USAMV Cluj-Napoca – Cariere de SUCCES pentru absolvenții Facultății de Horticultură

Publicat


Pregătirea studenților la Facultatea de Horticultură din cadrul USAMV Cluj-Napoca are ca și componentă extrem de importantă practica, dar și oportunitățile de carieră.

Companii, ONG-uri, asociații, ferme, stațiuni de cercetare, instituții publice sau clustere de afaceri reprezintă doar câteva domenii cheie în care absolvenții de Horticultură pot activa după finalizarea studiilor.

Facultatea din cadrul USAMV Cluj-Napoca dispune de 5 domenii principale de studiu, 7 programe de licență și alte 10 de master. Peisagistica este foarte căutată de tinerii absolvenți de liceu, iar acestui program de studiu i se alătură multe altele, extrem de interesante: Horticultură (cu frecvență și la distanță – ID), Măsurători terestre și cadastru, Ingineria și Managementul afacerilor agricole, Inginerie și management în alimentație publică și agroturism, Inginerie și management în industria turismului, și Silvicultură.

Cariere de succes pentru absolvenții de Horticultură sau Peisagistică

Având în vedere diversitatea programelor de studii din cadrul facultății, posibilitățile de angajare sunt numeroase. Absolvenții de Horticultură își pot construi o carieră în ferme horticole, societăți horticole sau comerciale, în instituții de administrație publică, primării, regii autonome etc. sau instituții de cercetare și învățământ. La rândul său, Peisagistica oferă absolvenților posibilitatea de a alege cariere în firme de proiectare, amenajare și întreținere spații verzi, în instituții publice (Direcții ecologie urbană și spații verzi), în instituții de cercetare (Departamente de Protecția mediului și naturii) și învățământ, dar și în cadrul unor societăți comerciale pentru import și desfacere plante ornamentale.

Nici Silvicultura nu rămâne mai prejos în privința variantelor diversificate de angajare după absolvire, iar între acestea se numără firme de proiectarea și amenajarea pădurilor, instituții publice, cum sunt Direcțiile și ocoalele silvice, Garda forestieră, Garda de mediu, institute de cercetare, învățământ, dar și instituții private (ocoale silvice sau fonduri de vânătoare) sau societăți comerciale pentru exploatări forestiere, prelucrarea lemnului, amenajarea pădurilor.

Specialiști în turism, agroturism și afaceri agricole

Trei programe de studiu din cadrul Facultății de Horticultură – Ingineria și Managementul afacerilor agricole, Inginerie și management în alimentație publică

și agroturism, respectiv Inginerie și management în industria turismului – oferă după absolvire șanse reale de angajare în domenii mari de dezvoltare din țara noastră: alimentație publică, turism/agroturism și afaceri agricole.

În acest sens, carierele absolvenților de Inginerie și Managementul afacerilor agricole se pot contura în domenii precum economie, dezvoltare rurală și inginerie agronomică, în bănci, firme de asigurări, de livrare inputuri agricole sau instituții guvernamentale cu atribuții în domeniul politicilor agricole (AFIR, APIA etc.), instituții publice locale, clustere de afaceri, cooperative de producție și comercializare produse agricole, precum și instituții de cercetare.

Studenții care urmează Inginerie și management în alimentație publică și agroturism pot activa după absolvire în administrarea structurilor de primire turistică/agenții de turism, în cadrul unor departamente de prelucrare și producție produse agroalimentare, instituții publice locale, Grupuri de Acțiune Locală (GAL), ANTREC, clustere de afaceri sau centre de informare turistică. De asemenea, programul de studiu Inginerie și management în industria turismului pregătește absolvenții pentru a activa în departamente de management sau de marketing, de resurse umane şi finaciar-contabile în structuri de primire turistică, dar și agenții de turism, firme de catering sau de organizare evenimente.

Cariere în măsurători terestre și cadastru

Programul de studiu Măsurători Terestre și Cadastru este unul în plină ascensiune în cadrul Facultății de Horticultură, absolvenții acestuia fiind din ce în ce mai ceruți pe piața muncii.

Ei au la dispoziție o paletă largă de direcții de dezvoltare din punctul de vedere al carierei: topografi autorizaţi în cadrul ANCPI, experţi tehnici judiciari, experţi în evaluarea proprietăţii imobiliare (ANEVAR), PFA/specialişti în firme cu profil topografic sau geodezic, ingineri topografi în primării, consilii locale sau judeţene, experţi APIA, ingineri în regii şi firme în domeniul îmbunătăţirilor funciare (ANIF), ingineri care aplică în teren proiecte de urbanism şi de amenajarea teritoriului, ingineri în domeniul automatizărilor lucrărilor în construcţii şi în agricultură, ingineri pregătiţi pentru proiectarea şi implementarea GIS în monitorizarea reţelelor de electricitate, de utilităţi, feroviare, în infrastructura spaţiului rural sau topografi care asigură asistenţa pe şantier pentru construcţia şi reabilitarea clădirilor, aeroporturilor, autostrăzilor, drumurilor naționale.

Înscrierile pentru sesiunea a doua de admitere 2021 la Facultatea de Horticultură, studii de licență și masterat, sunt programate între 6-24 septembrie, on-line și on-site. Media de la bacalaureat este criteriul unic de departajare.

Detalii despre Admitere 2021 la USAMV Cluj-Napoca: https://admitere.usamvcluj.ro/

Oferta educațională pentru sesiunea a doua de admitere: https://admitere.usamvcluj.ro/studii-de-licenta/oferta-edcucationala-licenta/

Pagina Facultății de Horticultură: https://www.facebook.com/horticulturausamvcluj1977


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Negreniul va avea CANALIZARE de tip vacuumatic, anunță CJ Cluj

Publicat

Consiliul Județean Cluj a emis certificatul de urbanism necesar în vederea introducerii rețelei de canalizare menajeră, în sistem vacuumatic, în comuna Negreni, a comunicat CJ Cluj.

„Viitorul sistem de evacuare a apelor uzate va avea o lungime totală de peste 28 km, cu cca. 11 km de conducte de refulare. De-a lungul rețelei vor fi amplasate o stație de epurare de 800 de mc și două stații de vacuum de 75 de mc fiecare.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Ne bucurăm când primarii caută soluții, mai ales dintre cele moderne, la problemele comunităților. Susținem cu toată convingerea aceste proiecte care contribuie la creșterea…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

400 de vizitatori pe zi la Turnul Pompierilor. Boc: E de mare succes, de mare impact

Publicat

Noul punct de atracție de la Cluj-Napoca este un real succes printre localnici și turiști. Deschis în această săptămână, marți, pentru public, Turnul Pompierilor îi atrage și datorită panoramei ce li se deschide în față vizitatorilor.

„Sunt 400 de vizitatori pe zi. E de mare succes, de mare impact, și ne bucurăm că clujenii aprecizaă acest efort pe ca l-am făcut. E dimensiune turistică, de a vedea <<Turnul celor trei vârste>> și poți a vea o imagine unică asupra Clujului”, a spus Emil Boc la postul de radio Ziua Live.

Primarul spune că ISU Cluj oferă, prin expoziția din turn, câteva elemente de istorie în ceea ce privește lupta…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

E.ON România marchează al treilea an de PARTENERIAT cu Asociaţia Zi de Bine

Publicat

Fiecare lună a ultimilor doi ani a însemnat implicarea E.ON România în câte un proiect, în total 24 la număr, alături de Asociaţia Zi de Bine, în baza unui parteneriat menit să dezvolte soluţii pentru provocări ce ţin de educaţie, sănătate, incluziune socială, sărăcie sau mediu.

· În perioada 2021-2022, E.ON România a susţinut 24 de cauze sociale sprijinite de asociaţie;

· 45.000 este numărul beneficiarilor direcţi şi indirecţi ai acestor proiecte;

15.000 de beneficiari direcţi şi 30.000 de beneficiari indirecţi ai acestor proiecte dedicate persoanelor vulnerabile din comunitate reprezintă bilanţul în cifre al celor doi ani de…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

VIDEO FOTO. Calvarul „low cost” continuă pe aeroportul din Cluj. Zborul Wizz Air spre Liverpool are o ÎNTÂRZIERE nedeterminată

Publicat

Nu e prima dată când vorbim despre calitatea serviciilor oferite de companiile aeriene „low cost”. Întârzierile repetate ori chiar curse anulate fac ca nemulțumirile în rândul călătorilor să crească. Este și cazul zborului Wizz Air spre Liverpool de azi, 24 martie.

aeroport 2

aeroport


Inițial se anunțase o întârziere la decolare de 30 de minute, pentru ca ulterior aceasta să se transforme într-una nedeterminată. Zeci de persoane, unele cu copii mici, sunt afectate de această întârziere. Cu atât mai agasantă este ridicarea din umeri a personalului de sol la întrebarea, pertinentă de altfel: „Când decolăm?”.

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe