Connect with us

Cluj

ADMITERE 2021/ Facultatea de Medicină Veterinară, USAMV Cluj-Napoca – Profesia de medic veterinar, una eminamente practică

Publicat


Profesia de medic veterinar este una eminamente practică, laboratoarele și orele de clinică fiind o componentă esențială a planului de învățământ.

Pe parcursul anilor de studiu, studenții de la Facultatea de Medicină Veterinară (FMV) din cadrul USAMV Cluj-Napoca au multiple posibilități de a pune în practică noțiunile teoretice studiate la cursuri.

”În timpul orelor cu caracter practic, cadrele didactice pregătesc studenții pentru a face față oricăror oportunități de carieră oferite de profesia de medic veterinar.

Pentru a prezenta un număr de patologii diverse la un număr cât mai mare de specii de animale, nu este suficient să fie abordate doar cazurile care vin în mod curent în clinicile Spitalului FMV, ci este nevoie și de a face vizite organizate împreună cu cadrele didactice la Stațiunea Didactică Experimentală a USAMV Cluj-Napoca, unități de procesare și depozitare produse de origine animală, ferme, exploatații individuale, Circumscripții Sanitar-Veterinare de Asistență, dar și alte locații”, explică prodecanul FMV, Conf. dr. Cosmin Peștean.

În anul I de facultate, studenții realizează un stagiu de practică în Stațiunea Didactică Experimentală a USAMV pentru a se acomoda cu fluxul zilnic de activitate și provocările meseriei de medic veterinar într-o fermă de animale.

Pe parcursul fiecărui an universitar, studenții au obligația de a face un stagiu de practică de minimum 90 ore, realizat într-una sau mai multe unități de profil.

Pentru realizarea acestui stagiu se încheie un acord între USAMV și un tutore din unitatea de practică, iar la final un supervizor – cadru didactic verifică modul de desfășurare a practicii studențești.

Acest tip de practică de vară permite studentului să își aleagă o anumită categorie/specie de animale și o direcție de activitate din cadrul profesiei, în funcție de interesul personal.

Având în vedere că la FMV Cluj-Napoca se află studenți din foarte multe țări, se poate spune că în anii de studiu se beneficiază de diversitatea și experiența oferită de colegii veterinari din toată lumea.

O altă formă obligatorie de practică pentru studenții veterinari de la FMV Cluj-Napoca este stagiul de gardă la Serviciul de triaj al facultății.

Cu această ocazie, studenții se familiarizează cu noțiunea de triaj medical, au un contact direct cu medicina de urgență și fac tratamente animalelor internate la terapie intensivă.

Cei mai pasionați dintre studenți, încearcă cât mai des posibil să îmbine programul didactic zilnic cu participarea sub formă de voluntariat la activitatea unor cabinete și ferme private sau clinici universitare.

De asemenea, o altă posibilitate de a câștiga experiență practică este participarea în cadrul unor programe de mobilități externe special destinate acestui scop, prin Programul Erasmus+.

Înscrierile pentru studiile universitare la USAMV Cluj-Napoca vor avea loc și în acest an, on line și on site, între 12 iulie – 24 septembrie 2021, după următorul calendar:

  • 12 iulie – 6 august 2021, sesiunea I de admitere, pentru studii de licență și masterat;
  • 6 septembrie – 24 septembrie 2021, sesiunea a II-a de admitere, pentru studii de licență și masterat;
  • 6 septembrie – 17 septembrie 2021, sesiune admitere studii doctorale.

Detalii despre Admitere 2021 la USAMV Cluj-Napoca: https://admitere.usamvcluj.ro/

Admitere 2021 la Facultatea de Medicină Veterinară: https://fmv.usamvcluj/ro/


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Viitorul universităților tehnice se discută la Cluj-Napoca. Evenimentul este moderat de profesorul Mircea Miclea

Publicat

Vineri, 26 aprilie, are loc la Cluj-Napoca evenimentul „Viitorul universităților tehnice”, inițiat și moderat de Mircea Miclea.

Scopul evenimentului este de a propune  scenarii de construcție a unui viitor mai…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Proiectul USR care SCURTEAZĂ durata proceselor în instanță a devenit LEGE

Publicat

Proiectul USR care scurtează durata proceselor în instanță a devenit lege. El a fost adoptat joi în Camera Deputaților.

„Legea USR care prevede repartizarea digitalizată a experților judiciari și ar putea să…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

U-BT Cluj, de neînvins. A câștigat primul meci din semifinale, împotriva FC Argeș, cu 91-71

Publicat

U-BT Cluj-Napoca a început cu dreptul campania de calificare în finala Ligii Naționale de baschet masculin.

Baschetbaliștii clujeni au învins, joi, pe teren propriu acasă, echipa FC Argeș Pitești, în primul meci…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

VIDEO. Podcast Cluj24 Contraste. Aurelia Cristea sau despre eleganța în politică

Publicat

Aurelia Cristea este printre puținii politicieni români care și-au legat numele de o lege. Se alătură astfel, prin legea anti-fumat, deputatului PNȚCD Vasile Lupu, cu a sa lege a restituirii proprietăților funciare,…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe