Connect with us

Cluj

Admitere 2021. Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor – USAMV Cluj-Napoca. Studenții învață despre produsele alimentare sănătoase

PublicatProgramele de studii de licență la Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor din cadrul USAMV Cluj-Napoca oferă o oportunitate excelentă de dezvoltare a unei cariere în domeniul alimentar, domeniu care asigură valorificarea materiilor prime vegetale și animale sub formă de alimente pentru o lume sănătoasă.

Cele trei programe de studiu ale facultății, Tehnologia prelucrării produselor alimentare, Ingineria produselor alimentare și Controlul și expertiza produselor alimentare, dispun de infrastructură modernă și performantă pentru activitățile de învățare și practică, ceea ce permite studenților obținerea de competențe în domeniul producției și controlului alimentelor.

Studenţii învață, experimentează și pun în practică cunoștințele acumulate, asigurându-şi o pregătire temeinică și competitivă, conform cerințelor pieței forței de muncă la nivel național și internațional. Astfel, în cadrul cursurilor, laboratoarelor și seminariilor ei aprofundează cunoştinţe din disciplinele fundamentale și de domeniu (anul I şi II de studiu), disciplinele de specialitate (anul III) și controlul calității alimentelor (anul IV).

Produse alimentare inovatoare

Ca urmare, învaţă principiile realizării unui produs alimentar sănătos, inovator, care să răspundă cerinţelor nutriționale și puterii de cumpărare a consumatorului. Principiile și abilitățile dobȃndite în timpul studiilor sunt permanent aplicate în cadrul stagiilor de practică.

Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor (STA) se mȃndreşte cu cele şase staţii pilot de tehnologii alimentare, care asigură pregătirea practică a studenţilor în principalele sectoare alimentare, respectând regulile de funcţionare sanitar-veterinare aflate în vigoare (tehnologia cărnii, tehnologia berii, tehnologia panificației, tehnologia laptelui, tehnologia vinului, tehnologia produselor zaharoase). Pe parcursul practicii integrate, studenții îşi consolidează cunoștințele teoretice acumulate pe parcursul anului, dar dobândesc și tehnici referitoare la managementul proceselor de producție, managementul calității producției și tehnici de interrelaţionare în cadrul echipei.

Facultatea a construit de-a lungul timpului o bogată reţea de colaborări cu parteneri din mediul economic (peste 80 de unităţi din regiunea Centru și Nord-Vest cu profile diferite, precum societăți comerciale, autoritați de stat responsabile cu siguranța alimentelor, laboratoare de control, organizaţii non-guvernamentale). De asemenea, se caută permanent extinderea spre zonele de domiciliu ale studenţilor, pentru a li se putea oferi acestora noi oportunităţi profesionale.

Colaboratori de la HORECA

Printre colaboratorii economici ai FSTA se numără atȃt unităţi mari de producţie cu tradiţie şi renume, cȃt și mici producători şi reprezentanţi HORECA.

”Toți acești colaboratori tradiționali sunt conştienţi că absolvenţii noștri sunt angajaţii lor de mȃine și sprijină procesul de formare a studenţilor, prin programe de internship, workshop-uri, vizite de lucru şi practică de vară. Peste 40% dintre studenţii noştri sunt angajaţi încă din timpul studenţiei în unităţile colaboratoare prin consiliere în alegerea partenerului de practică”, explică decanul facultății, Prof. dr. Elena Mudura.

Pentru studenții acestei facultăți, participarea la un stagiu de practică reprezentă un prim pas motivant în carieră în domeniul de interes, cu numeroase avantaje, precum interacțiunea cu profesioniști în domeniu, posibilitatea de a participa la training-uri și sesiuni de formare, lucrul în cadrul unor echipe competitive orientat spre rezultate, dar în același timp și o metodă foarte eficientă de a câștiga experiență și de a-şi îmbunătăți curriculum vitae personal.

Înscrierile pentru studiile universitare la USAMV Cluj-Napoca vor avea loc și în acest an, on line și on site, între 12 iulie – 24 septembrie 2021, după următorul calendar: 12 iulie – 6 august 2021, sesiunea I de admitere, pentru studii de licență și masterat; 6 septembrie – 24 septembrie 2021, sesiunea a II-a de admitere, pentru studii de licență și masterat; 6 septembrie – 17 septembrie 2021, sesiune admitere studii doctorale.

Detalii despre Admitere 2021: https://admitere.usamvcluj.ro/

Admitere Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor https://ingineriealimentara.usamvcluj.ro/

Pagina FB a facultății: https://www.facebook.com/profile.php?id=100057553584992

 


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

FOTO. Filmele românești rulează cu săli PLINE la TIFF.23

Publicat

O tradiție confirmată: filmele românești rulează cu casa închisă la TIFF! Cinefilii prezenți la ediția a 23-a a festivalului s-au grăbit să-și achiziționeze biletele atât pentru cele 12 lungmetraje și 10 scurtmetraje…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Clujul între extreme: încă două zile de CANICULĂ, urmate de FURTUNI și ploi torențiale

Publicat

Județul Cluj se află sub avertizare meteo cod galben de caniculă, vineri și sâmbătă. De duminică, temperaturile vor scădea ușor și sunt anunțate averse torențiale și furtuni.

Administrația Națională de…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

VIDEO. Boc: Au început LUCRĂRILE pe strada Uliului din Cluj-Napoca

Publicat

Primarul Clujului, Emil Boc, a anunțat pe pagina sa de Facebook demararea lucrărilor la strada Uliului, afectată de surpări de teren.

„Denumire obiectiv: Consolidare zona supusa alunecarii strada Uliului nr. 90, din…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

FOTO. 10.000 de detectoare au ajuns în locuințele românilor din 20 de județe, pentru a le proteja viața și bunurile

Publicat

Peste 7.500 de detectoare de fum și 2.500 de monoxid de carbon au fost distribuite, gratuit, către familii din 20 de județe în cadrul campaniei „Detector pentru viață”, derulată în perioada martie-mai 2024, în cadrul…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe