Cluj
Admitere 2021. Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor – USAMV Cluj-Napoca. Studenții învață despre produsele alimentare sănătoase

Programele de studii de licență la Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor din cadrul USAMV Cluj-Napoca oferă o oportunitate excelentă de dezvoltare a unei cariere în domeniul alimentar, domeniu care asigură valorificarea materiilor prime vegetale și animale sub formă de alimente pentru o lume sănătoasă.
Cele trei programe de studiu ale facultății, Tehnologia prelucrării produselor alimentare, Ingineria produselor alimentare și Controlul și expertiza produselor alimentare, dispun de infrastructură modernă și performantă pentru activitățile de învățare și practică, ceea ce permite studenților obținerea de competențe în domeniul producției și controlului alimentelor.
Studenţii învață, experimentează și pun în practică cunoștințele acumulate, asigurându-şi o pregătire temeinică și competitivă, conform cerințelor pieței forței de muncă la nivel național și internațional. Astfel, în cadrul cursurilor, laboratoarelor și seminariilor ei aprofundează cunoştinţe din disciplinele fundamentale și de domeniu (anul I şi II de studiu), disciplinele de specialitate (anul III) și controlul calității alimentelor (anul IV).
Produse alimentare inovatoare
Ca urmare, învaţă principiile realizării unui produs alimentar sănătos, inovator, care să răspundă cerinţelor nutriționale și puterii de cumpărare a consumatorului. Principiile și abilitățile dobȃndite în timpul studiilor sunt permanent aplicate în cadrul stagiilor de practică.
Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor (STA) se mȃndreşte cu cele şase staţii pilot de tehnologii alimentare, care asigură pregătirea practică a studenţilor în principalele sectoare alimentare, respectând regulile de funcţionare sanitar-veterinare aflate în vigoare (tehnologia cărnii, tehnologia berii, tehnologia panificației, tehnologia laptelui, tehnologia vinului, tehnologia produselor zaharoase). Pe parcursul practicii integrate, studenții îşi consolidează cunoștințele teoretice acumulate pe parcursul anului, dar dobândesc și tehnici referitoare la managementul proceselor de producție, managementul calității producției și tehnici de interrelaţionare în cadrul echipei.
Facultatea a construit de-a lungul timpului o bogată reţea de colaborări cu parteneri din mediul economic (peste 80 de unităţi din regiunea Centru și Nord-Vest cu profile diferite, precum societăți comerciale, autoritați de stat responsabile cu siguranța alimentelor, laboratoare de control, organizaţii non-guvernamentale). De asemenea, se caută permanent extinderea spre zonele de domiciliu ale studenţilor, pentru a li se putea oferi acestora noi oportunităţi profesionale.
Colaboratori de la HORECA
Printre colaboratorii economici ai FSTA se numără atȃt unităţi mari de producţie cu tradiţie şi renume, cȃt și mici producători şi reprezentanţi HORECA.
”Toți acești colaboratori tradiționali sunt conştienţi că absolvenţii noștri sunt angajaţii lor de mȃine și sprijină procesul de formare a studenţilor, prin programe de internship, workshop-uri, vizite de lucru şi practică de vară. Peste 40% dintre studenţii noştri sunt angajaţi încă din timpul studenţiei în unităţile colaboratoare prin consiliere în alegerea partenerului de practică”, explică decanul facultății, Prof. dr. Elena Mudura.
Pentru studenții acestei facultăți, participarea la un stagiu de practică reprezentă un prim pas motivant în carieră în domeniul de interes, cu numeroase avantaje, precum interacțiunea cu profesioniști în domeniu, posibilitatea de a participa la training-uri și sesiuni de formare, lucrul în cadrul unor echipe competitive orientat spre rezultate, dar în același timp și o metodă foarte eficientă de a câștiga experiență și de a-şi îmbunătăți curriculum vitae personal.
Înscrierile pentru studiile universitare la USAMV Cluj-Napoca vor avea loc și în acest an, on line și on site, între 12 iulie – 24 septembrie 2021, după următorul calendar: 12 iulie – 6 august 2021, sesiunea I de admitere, pentru studii de licență și masterat; 6 septembrie – 24 septembrie 2021, sesiunea a II-a de admitere, pentru studii de licență și masterat; 6 septembrie – 17 septembrie 2021, sesiune admitere studii doctorale.
Detalii despre Admitere 2021: https://admitere.usamvcluj.ro/
Admitere Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor https://ingineriealimentara.usamvcluj.ro/
Pagina FB a facultății: https://www.facebook.com/profile.php?id=100057553584992
Dacă ți-a plăcut articolul:
ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Cluj
VIDEO FOTO. Trotuarul Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, BLOCAT de mașini. „Oraș pentru mașini, nu pentru OAMENI”

Lipsa locurilor de parcare și nesimțirea unor șoferi fac ca, de multe ori, trotuarele să devină parcări iar pietonii să fie obligați să facă slalom printre mașini. Este și cazul trotuarului de pe str. Iuliu Moldovan din Cluj-Napoca, unde este și Spitalul de Boli Infecțioase. Acolo unde nu erau mașini parcate pe trotuar, erau trotinete electrice.
Situația ne-a fost semnalată de un cititor Cluj24 care își transporta bunicul cu un cărucior.
Citește mai mult pe Cluj24

Fie că ne place mai mult sau mai puțin să gătim, bucătăriile noastre sunt oricum ocupate de o mulțime de aparate electrice: frigider, cuptor și plită, cuptor cu microunde, asta ca să le menționăm doar pe cele mai uzuale, fără cele de prin sertare sau debara care așteaptă să le conectăm la priză. Toate acestea ne fac viața mai ușoară, dar își cer partea lor din factura la electricitate. Una nu tocmai mică.
Consumul de energie dintr-o bucătărie* cu dotări comune reprezintă 30% din totalul energiei pe care o consumăm acasă. Iar proporția poate fi și mai mare dacă, de exemplu, pentru apa caldă este utilizat un boiler electric sau încălzitor…
Citește mai mult pe Cluj24
Cluj
Peste 1.000 de articole vestimentare se transformă în fapte bune, la târgul ReClothing, din Iulius Mall Cluj

Târgul de haine ReClothing revine la Iulius Mall Cluj. Astfel, în perioada 23 – 26 martie 2023, peste 1.000 de articole vestimentare, în stare excelentă, vor fi disponibile în zona H&M și își așteaptă noii proprietari. Banii din vânzări sunt redirecționați în scopuri caritabile, iar anul trecut s-au strâns aproximativ 10.000 de euro ce au fost investiți în educație și campanii umanitare.
În weekend, la eveniment vor avea loc și ateliere, întâlniri interesante, dar și o tombolă, unde fiecare cumpărător poate câștiga, pe loc, premii surpriză. Detalii găsești pe pagina de Facebook ReClothing – târg de primăvară, ediția…
Citește mai mult pe Cluj24

Clujeanul Vlad Pop, cel care a alergat 620 de km la -50 de grade în cadrul maratonului 6633 Arctic Ultra pentru copiii cu cancer, a decis să demisioneze din Asociația „Magic”.
Citește și: Clujeanul Vlad Pop începe aventura în maratonul 6633 Arctic Ultra pentru copiii cu cancer. Va alerga 620 de km la -50 de grade
Vlad Pop și-a motivat decizia prin faptul că nimeni din asociație nu l-ar fi așteptat la aeroport la întoarcere și nu s-a interesat de starea lui de sănătate.
Citește și: VIDEO. Clujeanul Vlad Pop a încheiat maratonul 6633 Arctic Ultra: „Vă mulțumesc pentru rugăciuni.”
„Servus, tuturor, in urma discuției cu Andreea și…
Citește mai mult pe Cluj24