Connect with us

Cluj

ADMITERE 2021 la USAMV Cluj Napoca/ Zootehnia și Biotehnologiile, domeniile importante pentru viața noastră de zi cu zi

Publicat


Admitere 2021, USAMV Cluj-Napoca – Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii

Zootehnia este în fiecare an o constantă la nivelul admiterii la această facultate, semn că tinerii sunt interesați de acest domeniu, iar în strategiile naționale și internaționale un loc important îl ocupă și programul de studiu Piscicultură și acvacultură. Al doilea domeniu important de studiu la această facultate – Biotehnologiile – cuprinde programele Biotehnologii agricole, Biotehnologii medical-veterinare și Biotehnologii pentru industria alimentară.

Decanul Facultății de Zootehnie și Biotehnologii din cadrul USAMV Cluj-Napoca, Prof. dr. Daniel Dezmirean, spune că oferta educațională bogată și diversificată ajută tinerii să aleagă un program de studiu după ce își fac o imagine clară și concretă asupra a ceea ce înseamnă fiecare din cele cinci specializări, cărora li se adaugă și programul de studiu Zootehnie, ca formă de învățământ la distanță (ID).

”Avem nevoie de animale, așa cum și ele au nevoie de noi”

”Creșterea animalelor este un termen care explică concret ceea ce omul încearcă să pună în practică de mii de ani. Avem nevoie de carne, de alte produse de origine animală, mai ales pentru că populația lumii este în continuă creștere. O altă direcție de studiu se referă la respectul față de animal, bunăstarea pe care trebuie să i-o oferim, chiar despre confortul psihologic, așa că se dezvoltă programe de studii la frontiera dintre specializări, care vin cu cunoaștere, cu expertize. Această parte este tentantă pentru orice tânăr care se gândește să abordeze acest domeniu”, explică Prof. dr. Daniel Dezmirean, decan Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii.

La nivel de licență, unde sunt așteptați absolvenții de liceu, Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii dispune de 158 de locuri bugetate, din care 98 la Zootehnie și 60 la Biotehnologii. Alte 90 de locuri sunt disponibile în regim cu taxă, din care 60 la Zootehnie (cu frecvență și ID), respectiv 30 la Biotehnologii. Pentru cei interesați de biotehnologii a fost introdus la admiterea din 2021 un criteriu de departajare. Este vorba despre conceperea unui eseu motivațional, care va conta în proporție de 10 la sută din media de admitere, plus ponderea a 90% a mediei de bacalaureat.

”Ne-ar plăcea ca viitorii studenți să explice mediului academic, dar și colegilor lor, care sunt motivele pentru care au ales acest domeniu de studiu. Admiterea va fi on line și on site, suntem deschiși și îi așteptăm pe toți să vină și să aplice pentru programele noastre de studii. Facultatea nostră este dinamică, încercăm să ținem pasul cu ceea ce se întâmplă la nivel global, așa că oferim celor care doresc să-și continue studiile programe de master acreditate, în limba engleză, în domenii interesante și de viitor”, detaliază profesorul Daniel Dezmirean.

La nivel de master, facultatea oferă 67 locuri bugetate și 33 locuri cu taxă tot pentru cele două mari domenii de studiu, Zootehnie și Biotehnologii, după cum urmează: Managementul creșterii animalelor și acvacultură, Managementul calității produselor de origine animalieră (la Zootehnie), respectiv Biotehnologii aplicate (Biotehnologii).

Anul pandemic a fost o provocare pentru USAMV Cluj-Napoca

Pregătirea practică în cadrul universității clujene este foarte importantă, iar anul trecut au fost luate rapid măsuri pentru respectarea regulilor de siguranță sanitară, astfel ca studenții să poată dobândi abilitățile necesare meseriei pentru care se pregătesc. Sălile de curs au fost dotate cu ecrane, iar personalul didactic cu mijloace de protecție, astfel încât comunicarea dintre studenți și profesori nu a fost întreruptă.

”Chiar dacă, probabil, în momentul de față suntem plictisiți și saturați de această interacțiune on line, pentru că ființele umane trebuie să socializeze, ne-am adunat mai mulți decât de obicei în acest mediu, la un click distanță. Chiar am reușit să organizăm două manifestări, la care am invitat actori din mediul de afaceri.

Ei ne-au transmis problemele cu care se confruntau în acel moment, astfel că pandemia ne-a făcut conștienți că trebuie să fim pregătiți pentru orice provocare. Să nu uităm că omenirea a înfruntat un moment greu în ultimul an și jumătate și că biotehnologiile au fost cele care au oferit rapid, prin tehnici sigure, vaccinuri salvatoare!”, consideră decanul Facultății de Zootehnie și Biotehnologii.

”Este excepțional că noua generație este pregătită și are încredere!”

Printre colaboratorii tradiționali ai USAMV Cluj-Napoca se află și multe ferme din vestul Europei. Studenții care fac practică în țări precum Franța, Anglia sau Germania conștientizează astfel cât de importante sunt domeniile de studiu pe care le-au ales. De-a lungul timpului, unii studenți au preferat să-și continue acolo stagiile de practică sau să lucreze pentru a fi remunerați.

Există, de asemenea, oportunități de practică și la nivel local sau regional, în colaborare cu agenții economici cu profil pe domenii conexe Facultății de Zootehnie și Biotehnologii. Studenții pot lucra și la Ferma Cojocna, care aparține USAMV Cluj-Napoca, unde se pot implica în diferite proiecte comune de dezvoltare.

”Chiar în condițiile în care o parte din activitatea didactică sau de examinare a avut loc on line, am avut studenți care au intrat la cursuri sau au dat examen din locurile unde se aflau, se urcau în zone înalte pentru a avea internet sau stăteau în tractoare pentru a participa la ore”, spune Prof. dr. Daniel Dezmirean, care transmite și un mesaj viitorilor studenți la Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii.

”Aș spune că generațiile noi sunt conștiente despre ceea ce înseamnă interacțiunea om-animal. Întotdeauna le spun tinerilor: aveți încredere în aceste domenii, aveți încredere în voi, pentru că puteți să faceți față provocărilor! Este nevoie în România de competențele lor, pe care pot să le performeze la Cluj-Napoca, o carieră în acest domeniu fiind de viitor!”.

Înscrierile pentru studiile universitare vor avea loc și în acest an, on line și on site, între 12 iulie – 24 septembrie 2021, după următorul calendar: 12 iulie – 6 august 2021, sesiunea I de admitere, pentru studii de licență și masterat; 6 septembrie – 24 septembrie 2021, sesiunea a II-a de admitere, pentru studii de licență și masterat; 6 septembrie – 17 septembrie 2021, sesiune admitere studii doctorale.

Detalii despre Admitere 2021: https://admitere.usamvcluj.ro/

Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii: https://fzb.usamvcluj.ro/

Pagina Facebook FZB: https://www.facebook.com/zootehniecluj

 


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

26 martie, Ziua PREVENIRII Cancerului de Col Uterin. ONCOPROTECT, un nou concept în prevenirea acestui tip de cancer

Publicat

Marți, 26 martie este Ziua Prevenirii Cancerului de Col Uterin. ONCOPROTECT este noul concept de asigurare și control de calitate al activităților de prevenire, diagnostic precoce, pozitiv si stadial, tratament și urmărire în…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

VIDEO. Șmecher cu BMW, a intrat pe sens interzis pe banda de bus în fața Primăriei Cluj-Napoca. Oprit de Poliția Locală

Publicat

Un șofer cu BMW a intrat, marți seara, pe sens interzis pe banda dedicată pentru transportul în comun de pe Calea Moților după intersecția cu strada Petru Maior de lângă Primăria Cluj-Napoca.

Acesta a fost…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Când au elevii catolici VACANȚA de Paște în 2024

Publicat

Paștele catolic se sărbătorește, anul acesta, înaintea celui ortodox, pe 31 martie. Potrivit legislației în vigoare, elevii și profesorii au dreptul la zile libere.

Ministerul Educației a comunicat…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Școală nouă în cartierul Bună Ziua de 30 de milioane de euro. Va avea 200 de panouri fotovoltaice și terenuri de sport

Publicat

Primarul Emil Boc a anunțat o nouă investiție în infrastructura școlară, și anume o școală nouă în cartierul Bună Ziua pentru 533 elevi, valoarea investiției depășind 30 milioane de euro, finanțare de la bugetul…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe