Cluj
ADMITERE 2021/ Universitatea ”Babeș-Bolyai” (UBB), cea mai veche și mai mare universitate din România
Înființată în 1581, Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca este cea mai veche universitate din România cu o lungă tradiție în educație, cercetare și deservirea comunității locale. În prezent, UBB este cea mai mare universitate din țară, având mai mult de 38.000 de studenți înscriși la nivel de licență, masterat și doctorat, în 516 programe de studii în limba română, maghiară, germană, engleză, franceză. Universitatea a fost clasată între primele trei universități din România din punctul de vedere al calității programelor sale.
Reflectând istoria regiunii, UBB a devenit un model de multiculturalism, având trei linii de studiu (română, maghiară, germană) și oferind programe complete de studiu în cinci limbi (română, maghiară, germană, engleză, franceză).
UBB îmbină un model tradițional și o structură inovatoare, fiind din punct de vedere confesional singura universitate importantă din lume cu patru facultăți de teologie creștină (ortodoxă, romano-catolică, greco-catolică și protestantă), la care se adaugă studiile evreiești.
UBB este promotorul sistemului de învățământ superior românesc, stabilind standarde naționale în procesul de predare, de cercetare și în implicarea în nevoile comunității.
120 de clădiri în Cluj-Napoca
Sediul central al UBB se află în Cluj-Napoca, în chiar inima provinciei istorice Transilvania, răspunzând nevoilor educaționale ale populației din întreaga țară, dar și din Europa Centrală și de Est.
Campusul principal al Universității Babeș-Bolyai este situat în orașul Cluj-Napoca, al patrulea oraș ca populație din România (cu 400.000 de locuitori), centru de afaceri al regiunii și reședința județului Cluj. Universitatea deține în prezent mai mult de 120 de clădiri universitare în întregul oraș.
Extensiile universitare aflate sub egida Universității Babeș-Bolyai sunt situate în 12 orașe din Transilvania: Bistrița, Gheorgheni, Miercurea Ciuc, Năsăud, Odorheiu Secuiesc, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Sighetu Marmației, Târgu Mureș, Vatra Dornei și Zalău.
Un campus animat, care aduce un plus experienței academice și vă deschide orizontul
Astăzi, patrimoniul UBB include în jur de 200.000 m2 de facilități educaționale și 100.000 m2 de facilități de cazare pentru studenți.
Alte facilități existente pentru studenți și cadre didactice includ un parc sportiv de mari dimensiuni (cu piste de alergare, terenuri de sport, săli de sport și un complex de natație), edituri și librării, muzee, săli de conferințe și zone de agrement, observatorul astronomic, cea mai diversă grădină botanică din țară, cantine și restaurante studențești. În afara orașului Cluj-Napoca, Universitatea deține în prezent trei săli de conferințe și facilități de agrement situate în zone pitorești.
- 25 centre culturale
- 2 edituri
- 8 muzee
- 18 cămine studențești
- 21 de biblioteci la facultăți și
- Biblioteca Centrală Universitară
UBB încurajează și facilitează implicarea studenților în activități de voluntariat în beneficiul comunității.
UBB aduce ACASĂ întreaga LUME
UBB se impune în mediul academic național si internațional ca o universitate cu un profil multicultural puternic afirmat și o perspectivă națională și internațională bine definită.
Universitatea găzduiește programul Erasmus, un program important care funcționează în toată Europa (500 de contracte de studiu și 20 de acorduri de mobilitate), de acesta beneficiind mai mult de 1.000 de studenți în acest an.
În prezent, în UBB își desfășoară activitatea 21 centre culturale. Acestea promovează 21 culturi, limbi și moduri de viață diferite, îmbogățind în mod constant perspectiva internațională a studenților noștri.
Nimic nu se compară în viață cu anii minunați de studenție!
UBB oferă educație de calitate superioară la un preț accesibil: costurile de școlarizare pentru a studia la UBB sunt substanțial mai mici decât media europeană.
Taxa medie de școlarizare pe an universitar la Universitatea noastră este în jur de 3.200-3.400 de dolari, aceasta acoperind toate costurile pentru studenții din afara statelor membre ale UE. Pentru studenții din cadrul UE, taxa de școlarizare este aceeași ca și pentru studenții români.
Ce oferă Cluj-Napoca studenților
Cluj-Napoca le oferă atât studenților, cât și locuitorilor săi o mare varietate de muzee (de istorie, artă, etnografie, farmacie, lingvistică ), Opera Națională Română și Opera Maghiară, Teatrul de Păpuși, parcuri de agrement, cinematografe și complexe de cinema, mall-uri și centre comerciale.
Anual, orașul găzduiește festivaluri internaționale și europene de film (Festivalul Internațional de Film Transilvania, Noaptea devoratorilor de publicitate) și diverse festivaluri de muzică și teatru (Toamna muzicală clujeană, Festivalul Internațional de Teatru Interferențe), reunind astfel persoane din diferite părți ale lumii, într-un tot multietnic și multicultural.
Cluj-Napoca este un oraș universitar puternic animat de o viață culturală vie și diversă, cu posibilități multiple de divertisment.
De ce să alegi UBB?
Orașul Cluj este considerat cel mai important oraș studențesc din țară. Raportul de 1 student la 4 locuitori face ca orașul să fie în permanență tânăr și dinamic.
Dintre cele 6 universități de stat și mai multe instituții private de învățământ superior din Cluj, UBB este de departe cea mai mare și mai cuprinzătoare, de fapt, acest lucru este valabil și pe plan național. O mare parte din procesul nostru educațional se desfășoară în limbi străine și atrage în mod constant studenți din întreaga lume, dând astfel un aer cosmopolit atât Universității, cât și orașului.
Dincolo de mediul academic plăcut și prietenos universitatea noastră se mândrește cu rezultate excelente de cercetare și lucrează în strânsă colaborare cu firmele regionale pentru a oferi oportunități de avansare în carieră. Ne mândrim cu faptul că suntem o organizație transparentă și deschisă.
ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online
Cluj
Ordin ANRE: „Taxa pe țeavă” – toate apartamentele dintr-un bloc trebuie să PLĂTEASCĂ o cotă parte la factura de energie termică
Cluj
Sunt interzise ANVELOPELE all-season? RAR: Vă anunțăm din timp când vor apărea NOUTĂȚI legislative
În vară, presa prelua o informație din mass-media europeană legată de faptul că de la 1 octombrie 2024, așa numitele anvelope all-season vor fi interzise.
„Începând cu 1 octombrie 2024, șoferii se pot…
Citește mai mult pe Cluj24
Cluj
Dragoș Damian: N-ai chef, timp sau bani să investești în resursa umană? Participă la un târg de cariere și fură de la competiție
CEO Terapia, Dragoș Damian, critică lipsa de investiție reală în formarea resursei umane de către companii și o practică frecventă: recrutarea agresivă de la competitori.
„N-ai chef, timp sau bani să…
Citește mai mult pe Cluj24
Cluj
Trenul metropolitan, „undă verde” de la Consiliul Județean Cluj. Aviz favorabil în Comisia de Urbanism
Consiliul Județean Cluj a avizat realizarea trenului metropolitan, în ședința Comisiei de Urbanism de joi, 21 noiembrie.
Comisia Tehnică de Urbanism și Amenajarea Teritoriului (CTATU) din cadrul Consiliului…
Citește mai mult pe Cluj24