Connect with us

Cluj

Admitere 2021, USAMV Cluj-Napoca – Avantaje pentru studenți: OBȚINEREA carnetului de șofer în timpul studiilor

Publicat


Studenții Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca beneficiază de mai multe avantaje în campusul considerat cel mai frumos din țară și care este situat la mică distanță de ”zona zero” a orașului. Acesta se întinde pe circa 22 de hectare și include tot ce au nevoie studenții pentru cursuri sau anumite lucrări practice, dar și activități sociale/extrașcolare.

Astfel, au la dispoziție 11 clădiri cu spaţii destinate procesului didactic (8 amfiteatre, 23 săli de curs, 18 săli de seminarii, 201 laboratoare pentru lucrări practice, 35 laboratoare cu tehnică de calcul), dar și alte spații cu destinații multiple: Aula ”Mihail Șerban”, Biblioteca, Editura AcademicPres, Cafeteria, Spitalul veterinar cu clinici specifice, Baza sportivă (sală, teren fotbal, teren tenis), Platforma de mecanizare (cu atelier auto şi hală pentru maşini agricole), ateliere de întreţinere, pe specialităţi (mecanic, electric, tâmplărie), staţii pilot pentru tehnologia prelucrării produselor agricole, livada destinată lucrărilor practice și Grădina Agrobotanică, Centrul de consiliere în carieră și două cabinete medicale (generalist și stomatologic).

De asemenea, USAMV Cluj-Napoca dispune de un sistem informatic Intranet pentru managementul academic, sistem prin care studenții pot vizualiza taxele de studii și notele din cataloagele electronice. Studenții vor putea gestiona sistemul de evaluare a activităţii didactice și modul de e-learning, unde sunt încărcate materialele didactice de către profesorii lor. Conturile studenţilor de Intranet conţin situaţia şcolară şi financiară pentru studenții care ocupă un loc la taxă, iar toate informațiile sunt actualizate pe site-ul universității, www.usamvcluj.ro.

Școala de șoferi, un avantaj major pentru studenți

Toți studenții la USAMV Cluj-Napoca, începând din anul III (la Agricultură, Horticultură, Zootehnie și Biotehnologii, și Știința și Tehnologia Alimentelor), respectiv cei din anul IV la Medicină Veterinară, au posibilitatea să urmeze cursurile Școlii de conducători auto, organizate doar pentru ei. Școala de conducere auto are o vechime de câteva decenii, iar avantajul studenților este că pot să își organizeze orele de conducere în functie de orarul zilnic la facultăți. Un alt avantaj este costul acestor cursuri, care este mai redus decât la firme de profil, poate fi achitat în două rate și acoperă doar consumul de combustibil. Alt motiv important pentru urmarea acestor cursuri este reprezentat de nevoia unui astfel de permis de conducere în domeniul Agriculturii, pe considerentul că, pentru a conduce orice agregat agricol autopropulsat pe drumurile publice, este nevoie de permis.

Astfel, studenții pot urma cursurile pentru obținerea permisului de conducere categoria B, dar și pentru obținerea permisului de conducere categoria C și CE. Studenții care urmează categoria B pot opta atât pentru autoturism cu motor pe benzină, cât și pentru autoturism cu motor diesel, dotate cu aer condiționat. Cei care urmează categoria C și CE au la dispoziție pentru a învăța să șofeze un camion de fabricație recentă, cu cutie de viteze manuală și remorcă cu două axe cu proțap.

Pentru că partea practică este foarte importantă în vederea obținerii permisului de conducere, aceasta se desfășoară cu instructori care au o vastă experiență în acest domeniu. Cursurile teoretice și practice se desfășoară pe durata întregului an universitar sub îndrumarea cadrelor didactice de specialitate de la Departamentul de Științe tehnice și Științele solului. Studenților li se va pregăti dosarul, cu posibilitatea să susțină examenul pentru obținerea permisului de conducere în județul Cluj sau în cele de domiciliu.

Absolvenții de liceu pot studia oferta USAMV Cluj-Napoca pentru sesiunea a doua de admitere din 2021, între 6-22 septembrie, la adresa: https://admitere.usamvcluj.ro/studii-de-licenta/oferta-edcucationala-licenta/

Pagina Facebook: https://www.facebook.com/usamvcluj


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

SIMULAREA examenului de Bacalaureat începe luni, 27 martie

Publicat

Ministerul Educației a anunțat că luni, 27 martie, încep probele scrise din cadrul simulării examenului național de Bacalaureat, conform Mediafax.

Luni este programată proba scrisă la Limba și literatura română, marți este proba obligatorie a profilului, miercuri proba la alegere a profilului și specializării, iar joi este programată proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Rezultatele vor fi anunțate în 6 aprilie.

Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30, iar probele încep la ora 9.00.

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Naționala României începe LUPTA pentru calificarea la EURO 2024. Doi jucători de la CFR Cluj, în lot

Publicat

Echipa națională de fotbal a României debutează sâmbătă, 25 martie începând cu 21,45 în competiția pentru obținerea unui loc la EURO 2024. Din lot fac parte și doi jucători de la CFR Cluj.

Echipa antrenată de Edi Iordănescu întâlnește Andorra în prima etapă pentru calificările la turneul final. Echipa națională va disputa prima partidă în deplasare, urmând ca trei zile mai târziu, meciul cu Belarus să se desfășoare pe Arena Națională din București.

Edward Iordănescu a declarat într-o conferință de presă premergătoare meciurilor cu Andorra și Belarus că are încredere în jucătorii săi și că vor face o figură demnă de laude…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Ce faci în WEEKEND? Iulius Mall Cluj și elevii Școlii Gimnaziale „Ion Creangă” te așteaptă la un SPECTACOL de dans inedit

Publicat

„I’m gonna dance, dance, dance / With my hands, hands, hands above my head!” sunt versurile ultimei melodii care pare să fi cuprins întreaga generație de tineri, ce vine la Iulius Mall Cluj să ne încânte cu cele mai noi mișcări. În acest final de săptămână, sunteți invitați la un spectacol de dans modern, acrobații ușoare, dar și dansuri latino, susținut de elevii Școlii Gimnaziale „Ion Creangă” și Unique ART Activities. Let there be fun and joy!

Iulius Mall Cluj oferă artiștilor un cadru pentru a-și exprima adevăratul sine și pentru a dezvălui și publicului frumusețea dansului. Pe 25 martie 2023, de la ora 12:00, copiii de la…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Irina Petraș, realeasă în funcția de președinte al Uniunii Scriitorilor Cluj

Publicat

Irina Petraș a fost realeasă, vineri, în funcția de președinte al Uniunii Scriitorilor Cluj la alegerile pentru conducerea filialei. La eveniment au fost prezenți președintele Uniunii Scriitorilor din România, Nicolae Manolescu, și prim-vicepreședintele Varujan Vosganian.

Rezultatele alegerilor au fost următoarele: președinte Irina Petraș, Comitetul de Conducere al Filialei Cluj: Irina Petraș, Doina Cetea, Laura Poantă, Ovidiu Pecican, Constantina Raveca Buleu, reprezentantul Clujului în Consiliul Uniunii Scriitorilor din România: Ovidiu Pecican.

Sursa foto: Andrei Gazsi

scri 1

Ultimele articole pe cluj24

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe