Connect with us

Cluj

Admitere 2021, USAMV Cluj-Napoca – Avantaje pentru studenți: OBȚINEREA carnetului de șofer în timpul studiilor

Publicat


Studenții Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca beneficiază de mai multe avantaje în campusul considerat cel mai frumos din țară și care este situat la mică distanță de ”zona zero” a orașului. Acesta se întinde pe circa 22 de hectare și include tot ce au nevoie studenții pentru cursuri sau anumite lucrări practice, dar și activități sociale/extrașcolare.

Astfel, au la dispoziție 11 clădiri cu spaţii destinate procesului didactic (8 amfiteatre, 23 săli de curs, 18 săli de seminarii, 201 laboratoare pentru lucrări practice, 35 laboratoare cu tehnică de calcul), dar și alte spații cu destinații multiple: Aula ”Mihail Șerban”, Biblioteca, Editura AcademicPres, Cafeteria, Spitalul veterinar cu clinici specifice, Baza sportivă (sală, teren fotbal, teren tenis), Platforma de mecanizare (cu atelier auto şi hală pentru maşini agricole), ateliere de întreţinere, pe specialităţi (mecanic, electric, tâmplărie), staţii pilot pentru tehnologia prelucrării produselor agricole, livada destinată lucrărilor practice și Grădina Agrobotanică, Centrul de consiliere în carieră și două cabinete medicale (generalist și stomatologic).

De asemenea, USAMV Cluj-Napoca dispune de un sistem informatic Intranet pentru managementul academic, sistem prin care studenții pot vizualiza taxele de studii și notele din cataloagele electronice. Studenții vor putea gestiona sistemul de evaluare a activităţii didactice și modul de e-learning, unde sunt încărcate materialele didactice de către profesorii lor. Conturile studenţilor de Intranet conţin situaţia şcolară şi financiară pentru studenții care ocupă un loc la taxă, iar toate informațiile sunt actualizate pe site-ul universității, www.usamvcluj.ro.

Școala de șoferi, un avantaj major pentru studenți

Toți studenții la USAMV Cluj-Napoca, începând din anul III (la Agricultură, Horticultură, Zootehnie și Biotehnologii, și Știința și Tehnologia Alimentelor), respectiv cei din anul IV la Medicină Veterinară, au posibilitatea să urmeze cursurile Școlii de conducători auto, organizate doar pentru ei. Școala de conducere auto are o vechime de câteva decenii, iar avantajul studenților este că pot să își organizeze orele de conducere în functie de orarul zilnic la facultăți. Un alt avantaj este costul acestor cursuri, care este mai redus decât la firme de profil, poate fi achitat în două rate și acoperă doar consumul de combustibil. Alt motiv important pentru urmarea acestor cursuri este reprezentat de nevoia unui astfel de permis de conducere în domeniul Agriculturii, pe considerentul că, pentru a conduce orice agregat agricol autopropulsat pe drumurile publice, este nevoie de permis.

Astfel, studenții pot urma cursurile pentru obținerea permisului de conducere categoria B, dar și pentru obținerea permisului de conducere categoria C și CE. Studenții care urmează categoria B pot opta atât pentru autoturism cu motor pe benzină, cât și pentru autoturism cu motor diesel, dotate cu aer condiționat. Cei care urmează categoria C și CE au la dispoziție pentru a învăța să șofeze un camion de fabricație recentă, cu cutie de viteze manuală și remorcă cu două axe cu proțap.

Pentru că partea practică este foarte importantă în vederea obținerii permisului de conducere, aceasta se desfășoară cu instructori care au o vastă experiență în acest domeniu. Cursurile teoretice și practice se desfășoară pe durata întregului an universitar sub îndrumarea cadrelor didactice de specialitate de la Departamentul de Științe tehnice și Științele solului. Studenților li se va pregăti dosarul, cu posibilitatea să susțină examenul pentru obținerea permisului de conducere în județul Cluj sau în cele de domiciliu.

Absolvenții de liceu pot studia oferta USAMV Cluj-Napoca pentru sesiunea a doua de admitere din 2021, între 6-22 septembrie, la adresa: https://admitere.usamvcluj.ro/studii-de-licenta/oferta-edcucationala-licenta/

Pagina Facebook: https://www.facebook.com/usamvcluj


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

FOTO. Lucrări de modernizare la Ambulatoriul Spitalului de Boli Infecțioase Cluj. Investiție de 500.000 de lei

Publicat

Au demarat lucrări de modernizare la Ambulatoriul Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.

Spațiile vor fi revitalizate, inclusiv cele unde se oferă servicii medicale pentru copii.

Lucrări de modernizare…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

VIDEO. Dezastru după fiecare ploaie pe Valea Gârboului în Florești. ”Pivariu promite, dar nu face nimic”

Publicat

Locuitorii de pe Valea Gârboului din Florești reclamă, din nou, situația creată pe stradă după fiecare ploaie și faptul că, în ciuda tuturor asigurărilor date de Primărie, canalizarea nu face față.

”Am…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Studiu: Temperaturile PREFERATE de români în locuințe

Publicat

Interesul manifestat pentru reducerea consumului de energie a crescut semnificativ în ultima perioadă, circa 80% dintre români afirmând că au luat măsuri în acest sens sau se gândesc să o facă, fiind conștienți că un…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Medic de familie din Cluj, SANCȚIONAT cu 6.000 de lei pentru eliberarea unui concediu medical de ÎNGRIJIRE a unui copil bolnav

Publicat

Un medic de familie din Cluj a fost sancționat de către Casa de Asigurări de Sănătate cu 6.000 de lei pentru că a eliberat un concediu medical pentru îngrijirea unui copil bolnav în condiții neconforme.

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe