Connect with us

Cluj

Admitere 2021, USAMV Cluj-Napoca – Avantaje pentru studenți: OBȚINEREA carnetului de șofer în timpul studiilor

Publicat


Studenții Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca beneficiază de mai multe avantaje în campusul considerat cel mai frumos din țară și care este situat la mică distanță de ”zona zero” a orașului. Acesta se întinde pe circa 22 de hectare și include tot ce au nevoie studenții pentru cursuri sau anumite lucrări practice, dar și activități sociale/extrașcolare.

Astfel, au la dispoziție 11 clădiri cu spaţii destinate procesului didactic (8 amfiteatre, 23 săli de curs, 18 săli de seminarii, 201 laboratoare pentru lucrări practice, 35 laboratoare cu tehnică de calcul), dar și alte spații cu destinații multiple: Aula ”Mihail Șerban”, Biblioteca, Editura AcademicPres, Cafeteria, Spitalul veterinar cu clinici specifice, Baza sportivă (sală, teren fotbal, teren tenis), Platforma de mecanizare (cu atelier auto şi hală pentru maşini agricole), ateliere de întreţinere, pe specialităţi (mecanic, electric, tâmplărie), staţii pilot pentru tehnologia prelucrării produselor agricole, livada destinată lucrărilor practice și Grădina Agrobotanică, Centrul de consiliere în carieră și două cabinete medicale (generalist și stomatologic).

De asemenea, USAMV Cluj-Napoca dispune de un sistem informatic Intranet pentru managementul academic, sistem prin care studenții pot vizualiza taxele de studii și notele din cataloagele electronice. Studenții vor putea gestiona sistemul de evaluare a activităţii didactice și modul de e-learning, unde sunt încărcate materialele didactice de către profesorii lor. Conturile studenţilor de Intranet conţin situaţia şcolară şi financiară pentru studenții care ocupă un loc la taxă, iar toate informațiile sunt actualizate pe site-ul universității, www.usamvcluj.ro.

Școala de șoferi, un avantaj major pentru studenți

Toți studenții la USAMV Cluj-Napoca, începând din anul III (la Agricultură, Horticultură, Zootehnie și Biotehnologii, și Știința și Tehnologia Alimentelor), respectiv cei din anul IV la Medicină Veterinară, au posibilitatea să urmeze cursurile Școlii de conducători auto, organizate doar pentru ei. Școala de conducere auto are o vechime de câteva decenii, iar avantajul studenților este că pot să își organizeze orele de conducere în functie de orarul zilnic la facultăți. Un alt avantaj este costul acestor cursuri, care este mai redus decât la firme de profil, poate fi achitat în două rate și acoperă doar consumul de combustibil. Alt motiv important pentru urmarea acestor cursuri este reprezentat de nevoia unui astfel de permis de conducere în domeniul Agriculturii, pe considerentul că, pentru a conduce orice agregat agricol autopropulsat pe drumurile publice, este nevoie de permis.

Astfel, studenții pot urma cursurile pentru obținerea permisului de conducere categoria B, dar și pentru obținerea permisului de conducere categoria C și CE. Studenții care urmează categoria B pot opta atât pentru autoturism cu motor pe benzină, cât și pentru autoturism cu motor diesel, dotate cu aer condiționat. Cei care urmează categoria C și CE au la dispoziție pentru a învăța să șofeze un camion de fabricație recentă, cu cutie de viteze manuală și remorcă cu două axe cu proțap.

Pentru că partea practică este foarte importantă în vederea obținerii permisului de conducere, aceasta se desfășoară cu instructori care au o vastă experiență în acest domeniu. Cursurile teoretice și practice se desfășoară pe durata întregului an universitar sub îndrumarea cadrelor didactice de specialitate de la Departamentul de Științe tehnice și Științele solului. Studenților li se va pregăti dosarul, cu posibilitatea să susțină examenul pentru obținerea permisului de conducere în județul Cluj sau în cele de domiciliu.

Absolvenții de liceu pot studia oferta USAMV Cluj-Napoca pentru sesiunea a doua de admitere din 2021, între 6-22 septembrie, la adresa: https://admitere.usamvcluj.ro/studii-de-licenta/oferta-edcucationala-licenta/

Pagina Facebook: https://www.facebook.com/usamvcluj


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

FOTO. ACCIDENT la Dej. Impact între un autoturism și o autoutilitară. Femeie de 30 de ani, dus la SPITAL

Publicat

Un accident rutier a avut loc, marți dimineața, la Dej, pe str.1 Mai. S-au tamponat un autoturism și o autoutilitară. O femeie de 30 de ani a fost dusă la spital.

accident dej 1

„Pompierii din cadrul Detașamentului Dej au…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Echipa de fotbal CFR Cluj susține PEDITEL, platformă de consultații medicale gratuite pentru copii

Publicat

CFR Cluj, unul dintre cele mai importante cluburi de fotbal din România și câștigător al primei ligi de opt ori, este mândru să anunțe susținerea ONG-ului PEDITEL, prima și singura platformă de telemedicină pediatrică…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Profesorul Constantin Dulcan, invitat la Cluj la conferința ”Inspire Movement Freedom” dedicată formelor de libertate

Publicat

În 10 noiembrie 2023, va avea loc la Cluj-Napoca Conferința Inspire Movement Freedom, eveniment care îl va avea ca invitat special pe prof. univ. dr. Dumitru Constantin Dulcan.

Alături de profesorul Dulcan, la…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

FCSB-„U” Cluj, 2-2. Punct MERITAT obținut de clujeni pe terenul liderului

Publicat

Universitatea Cluj s-a deplasat, luni, la București unde a disputat meciul cu FCSB, meci care a încheiat etapa a 11-a a Superligii la fotbal. Clujenii ocupau locul 11 cu 11p, în timp ce FCSB era pe primul loc cu 25p. La capătul…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe