Connect with us

Cluj

Admitere 2021, USAMV Cluj-Napoca – Cazarea studenților în căminele proprii

Publicat


La Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, anul universitar 2021-2022 va începe în 4 octombrie, iar pregătirile sunt pe ultima sută de metri, astfel încât toate activitățile să se desfășoare onsite, cu toți studenții prezenți în sălile de curs și laboratoare.

”Primează siguranța studenților și respectarea condițiilor impuse de legislația sanitară”

În centrul preocupărilor se află și activitățile destinate cazării studenților în cămine: stabilirea listelor cu studenții care vor fi cazați în campus, a regulilor de cazare, igienizarea clădirilor și informarea la timp a tuturor celor implicați.

Universitatea clujeană dispune de cinci cămine, cu aproximativ 1.200 de locuri de cazare.

Din totalul cererilor, în jur de 80 la sută vor avea un răspuns pozitiv, astfel că studenții vor avea asigurat un loc în căminele USAMV Cluj-Napoca pe parcursul anului universitar, explică reprezentanții universității.

leon muntean usamv

Cazările se vor face după un grafic orar, pe facultăți

Prof. dr. Leon Muntean, Prorector cu Activități sociale și studenți în cadrul universității, explică despre procedurile de cazare.

”În ultima săptămână de vacanță vom comunica studenților rezultatele cererilor de cazare.

Cazarea se va desfășura în zilele de 2 si 3 octombrie, atunci îi așteptăm pe studenți să vină în campus și să-și preia cheile.

Vom anunța programul orar pentru fiecare facultate în parte, deci nu vor veni toți studenții deodată, pentru a nu se crea aglomerație și pentru a respecta toate condițiile sanitare impuse de legislația în vigoare”, ne-a declarat Leon Muntean, prorectorul USAMV Cluj-Napoca.

camin 12

camin a2

Prodecanii celor cinci facultăți – Agricultură, Horticultură, Medicină Veterinară, Zootehnie și Biotehnologii, Știința și Tehnologia Alimentelor – au pregătit listele cu studenții care vor avea drept de cazare în cămin, pe baza notelor obținute în anul universitar trecut, iar în cazul bobocilor pe baza mediilor de admitere sau a condițiilor sociale speciale.

”Repartizarea se face pe baza unei cereri, care a fost înregistrată pe site-ul USAMV Cluj-Napoca, până în 31 august, pentru prima etapă de admitere din acest an.

Așteptăm și închiderea cele de-a doua etape, în 24 septembrie, pentru a finaliza listele. Din experiența anilor trecuți știm că nu toți tinerii au nevoie de cazare.

Studenții care solicită cazare în cămine și vor primi un loc trebuie să prezinte una din următoarele dovezi: certificatul de vaccinare, o adeverință din care să rezulte că au trecut prin boală, rezultatul unui test rapid sau al unui test RT-PCR.

De asemenea, pentru studenții nevaccinați, testărilor vor fi periodice. Primează siguranța tuturor”, a adăugat prorectorul USAMV

camere 1

camere 2

Schimbări față de sistemul de cazări în cămine din anul 2020

Cazările pentru anul universitar 2021-2022 se vor realiza conform normei sanitare impusă în acest an, adică ”loc pe loc”, spre deosebire de anul trecut, când au fost cazați doar câte doi studenți în cameră, indiferent de capacitatea acesteia.

În cele cinci cămine ale USAMV Cluj-Napoca, există mai multe tipuri de camere, cu două, trei sau patru locuri.

Înainte de pandemie, la cererea asociațiilor studențești, cazarea se făcea la norma sanitară ”plus unu”, adică un student în plus fața de capacitatea camerei.

Dacă vor exista locuri neocupate, acestea vor fi completate cu cele de pe listele de așteptare, mai spune Leon Muntean.

”Este o îmbunătățire a condițiilor față de anul trecut, mai ales pentru că am decis ca în acest an să înceapă toate activitățile față în față cu studenții.

Nu știm însă ce va urma, cum va evolua pandemia, așadar nu putem să ne bazăm pe acest sistem sută la sută. Vom decide și aplica alte măsuri, dacă situația epidemiologică se va schimba.

Lumea ar trebui să fie responsabilă și să înțeleagă că doar dacă ne vaccinăm, vom reuși să trecem peste această pandemie.

Tot ce am stabilit privind cazările și activitățile studențești este valabil în acest moment, nimeni nu poate face previziuni despre ce va fi peste o săptămână sau o lună.

Noi facem eforturi să fim pregătiți pentru orice eventualitate”, este de părere profesorul de la USAMV Cluj-Napoca.

camin ext usamv

Protocoale sanitare și centru de vaccinare în campus

Pe parcursul anului trecut universitar, în campusul USAMV Cluj-Napoca a fost autorizat un centru de vaccinare și s-a organizat o sesiune completă de vaccinare pentru studenții care au dorit acest lucru, împreună cu Direcția de Sănătate Publică Cluj și cabinetul medical din cadrul universității.

Situația se va repeta, dacă vor exista cereri din partea studenților pentru vaccinare, cu atât mai mult cu cât există experiența din ultimul an a protocoalelor sanitare care se impun.

”A fost instituit un protocol de acțiune pentru cazul în care vor exista studenți infectați cu Covid-19. Aceștia vor fi izolați în camere speciale, fiind rezervate câte două astfel de încăperi în fiecare cămin, conform protocoalelor sanitare aflate în vigoare”, conchide prorectorul USAMV Cluj-Napoca.

A doua sesiune de admitere din 2021 se va încheia în această săptămână. Detalii privind oferta educațională pot fi găsite pe portalul dedicat: https://admitere.usamvcluj.ro/studii-de-licenta/oferta-edcucationala-licenta/

Calendar cazări în căminele USAMV Cluj-Napoca: https://www.usamvcluj.ro/calendarul-si-conditiile-de-cazare-in-caminele-studentesti-ale-usamv-cluj-napoca/

 

 

 


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Ministerul Finanțelor MODIFICĂ forma de sancționare în cazul e-Factura. De când vor fi aplicate AMENZI

Publicat

Ministerul Finanțelor modifică forma de sancționare în cazul e-Factura. Acesta vrea să prelungească perioada pentru neaplicarea amenzilor, pentru cei care nu folosesc Ro e-Factura. Mai exact, perioada va fi extinsă până la…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Angajări la Spitalul de Urgență Cluj. Ce fel de personal caută. Contracte pe perioadă nedeterminată

Publicat

Spitalul de Urgență Cluj anunță că face noi angajări. Unitatea sanitară scoate la concurs mai multe posturi de personal medical, auxiliar, TESA, dar și pentru muncitori.

Potrivit reprezentanților Spitalului…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Instanța clujeană RESPINGE cererea lui Bogdan Buta de Ordonanță președințială împotriva jurnalistului Liviu Alexa

Publicat

Judecătorii clujeni au respins cererea fondatorului UNTOLD, Bogdan Buta, de ordonanță președințială împotriva jurnalistului Liviu Alexa.

„Respinge cererea de emitere a ordonantei presedintiale formulată de…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Prefectura Cluj: Mirosul pestilențial provine din Tureni. Primar Tureni: Poate am devenit prea SENSIBILI unii dintre noi

Publicat

La Cluj-Napoca, odată cu primăvara s-a reîntors și mirosul pestilențial. Mai mulți clujeni s-au plâns, marți, de mirosul care se simte în mai multe cartiere din oraș. Prefectura Cluj a precizat într-un comunicat că…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe