Connect with us

Cluj

ADMITERE 2021 USAMV Cluj-Napoca – Facultatea de Agricultură/ Lucrările practice, o prioritate pentru studenții la Agricultură

Publicat


Facultatea de Agricultură din cadrul USAMV Cluj-Napoca se situează în fruntea instituțiilor de învățământ superior din țară, fiind o facultate în care respectul față de profesie se învăță alături de alte valori umane importante: onestitate, responsabilitate, spirit de echipă.

Pregătirea studenților la această facultate include prioritar lucrările practice, iar despre oportunitățile de învățare și dezvoltare prin practică, precum și despre partenerii facultății detaliază Prof. dr. Dan Vârban.

”Misiunea noastră este de a pregăti specialiști prin promovarea excelenței actului educativ la nivel de licență, masterat și doctorat. Calitatea pregătirii specialistului în domeniul agricol este prioritatea noastră, a tuturor celor care ne desfășuram activitatea în facultate. Un loc aparte îl ocupă practica, știut fiind faptul că profesia noastră este, prin excelență, practică. Asigurăm astfel, prin centre proprii de practică, prin colaborări cu firme private din domeniu, precum şi cu firme din străinătate, efectuarea unor stagii de practică menite să întregească profilul viitorului specialist în agricultură, protecția mediului și biologie”, a declarat profesorul Vârban, prodecan al Facultății de Agricultură.

O componentă importantă în formarea studenților, practica se desfășoară în funcție de programele de studii și prin parteneriate cu numeroase companii puternice din domeniu sau stațiuni și centre de cercetare.

Astfel, partenerii de practică pentru programul Agricultură sunt: Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă (SCDA) Turda; Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice (OSPA) Cluj; Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Cluj; Combinatul Agroindustrial Curtici – Arad; SunGarden Golf & Spa Resort; SC Agroprest SRL; SC Agrowest BMB SRL; SC Promat Comimpex SRL; SC SCHWAB AGRO PROD SRL; SC FARM ECOLACT SRL; SC SAMPAX SRL; SC DIBO MILK SRL; SC AGRONYIR SRL; SC VESTAGRAR SRL; SC Lucosdiov Consulting SRL; Stațiunea de Cercetare Horticolă (SCH) USAMV Cluj-Napoca; Stațiunea Didactică și Experimentală (SDE) Cojocna USAMV Cluj-Napoca.

Pentru programul Montanologie se înscriu între partenerii facultății SCDA Turda, OSPA Cluj, APIA Cluj, SunGarden Golf & Spa Resort, Custom Telecom Solutions SRL Braşov, SC Bioflora Apuseni SRL, respectiv SCH și SDE – USAMV Cluj-Napoca.

De asemenea, studenții din programul EMAIA (Exploatarea mașinilor pentru agricultură și industria alimentară) au parte de lucrări practice la General Leasing-Centrul Bonţida, NHR Agropartners Cluj, SC Mewi Import Export Agrar Industrietechnik SRL Tureni (jud. Cluj), Centrul AgroTransilvania Cluj SA-Dezmir, Claas Regional Center Soth East Europe SRL, Combinatul Agroindustrial Curtici-Arad, SCH și SDE USAMV Cluj-Napoca, Platforma Disciplinei de Mecanizare USAMV Cluj-Napoca.

Nu în ultimul rând, partenerii de practică în cazul programului de studiu Ingineria Mediului sunt Agenția de Protecție a Mediului Cluj, Administrația Națională ”Apele Române” – Administrația Bazinală de Apă Someş-Tisa; Compania de Apă Someş Cluj, Eco Garden Construct SRL, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice ICSI Rm. Vâlcea, iar pentru programul Biologie între partenerii de lucrări practice se află Spitalul Militar de Urgenţe Cluj-Napoca și Grădina AgroBotanică USAMV Cluj-Napoca.

Înscrierile pentru studiile universitare vor avea loc și în acest an, on line și on site, între 12 iulie – 24 septembrie 2021, după următorul calendar: 12 iulie – 6 august 2021, sesiunea I de admitere, pentru studii de licență și masterat; 6 septembrie – 24 septembrie 2021, sesiunea a II-a de admitere, pentru studii de licență și masterat; 6 septembrie – 17 septembrie 2021, sesiune admitere studii doctorale.

Detalii despre Admitere 2021 la USAMV Cluj-Napoca: https://admitere.usamvcluj.ro/

Admitere 2021 la Facultatea de Agricultură: http://agricultura.usamvcluj.ro/

Pagina Facultății de Agricultură: https://www.facebook.com/AgriculturaUSAMVCluj

 


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Care sunt cele mai MARI și cele mai MICI pensii din România

Publicat

Cea mai mare pensie din România este încasată de o persoană care a lucrat în domeniul bancar și a contribuit la sistemul public. Aceasta este de 94.000 de lei pe lună, adică 19.000 de euro. Cea mai mică este de 1.125 de lei,…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Sabău („U” Cluj), înaintea partidei cu Dinamo: Avem un GRUP bun, există concurență, se MOTIVEAZĂ unii pe ceilalți

Publicat

Universitatea Cluj va juca, luni, contra celor de la Dinamo, la București. Echipa lui Ioan Ovidiu Sabău a evoluat mult, se bate pentru un loc în play-off, a depășit și faza grupelor Cupei României, de pe locul 1….

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Se FLUIDIZEAZĂ controalele de SECURITATE pe aeroportul clujean. Acesta dispune acum de un sistem de control de ultimă GENERAȚIE

Publicat

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj anunță finalizarea unui proiect de finanțare prin care s-a dotat cu un sistem de control de securitate de ultimă generație. Noile facilități permit efectuarea controlului de…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

VIDEO FOTO. INCENDIU la Iulius Mall. Au luat FOC niște paleți în curtea interioară. Clienții de la Auchan au fost EVACUAȚI

Publicat

Un incendiu a izbucnit, sâmbătă seara, în curtea interioară la Iulius Mall, în Cluj-Napoca. Din primele informații se pare c-ar fi vorba de niște paleți care s-au aprins. Pompierii au intervenit cu trei autospeciale.


Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe