Connect with us

Cluj

Admitere 2021, USAMV Cluj-Napoca – Facultatea de Agricultură: Profesiile agricole se află pe locul 3 la nivel mondial, după cele din sănătate și IT

Publicat


Admitere 2021, USAMV Cluj-Napoca – Facultatea de Agricultură

Acesta este rezultatul unui sondaj de opinie legat de viitorul meseriilor din viitor, realizat de o companie de pe Wall Street.

Indiferent de cât de mult s-a schimbat situația în ultimul an, agricultura pare că nu s-a oprit, nevoia crescândă de hrană a omenirii fiind una din cauzele care a dus la apariția acestui top al meseriilor viitorului.

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca continuă să pregătească specialiști în acest domeniu, mai ales că interesul pentru zona agronomică și pentru tehnologiile durabile de exploatare a suprafețelor agricole a crescut în ultima perioadă.

Admiterea 2021 la USAMV Cluj-Napoca se face în funcție de media de la Bacalaureat

Tinerii sunt așteptați cu o ofertă educațională de excepție pentru anul universitar 2021-2022, despre care detaliază decanul Facultății de Agricultură, Prof. dr. Roxana Vidican.

”Facultatea noastră gestionează programe la nivel de licență, de master și, desigur, are și conducători de doctorat, pentru ca studenții doritori să-și continue cariera în domeniul cercetării. Dar, dacă vorbim despre oferta educațională în domeniile de licență în cadrul Facultății de Agricultură avem programe de licență în trei direcții, și anume, la agronomie avem Agricultură, Montanologie, respectiv Exploatarea mașinilor și instalațiilor pentru agricultură și industrie alimentară. În afara domeniului agronomie, oarecum consacrat, în urmă cu aproape 20 de ani, conducerea facultății și a universității au decis să lărgească oferta educațională cu un program de studii de licență în domeniul Biologie. De asemenea, recent înfințat, avem un program de studii în Ingineria mediului”, explică decanul Facultății de Agricultură.

Pentru fiecare din domeniile de mai sus, universitatea oferă studenților posibilitatea de a continua formarea profesională cu masterate în domeniu, atât în limba română, cât și în franceză, mai exact un număr de șapte masterate în domeniile Agricultură organică, Managementul resurselor naturale și agroturistice, Protecție și expertizare fitosanitară, Dezvoltare rurală, Agricultură, schimbări climatice și siguranță alimentară (în limba franceză), Biologie aplicată, precum și Protecția sistemelor naturale și antropice.

De asemenea, la Facultatea de Agricultură, pentru ciclul trei de studii, cel de doctorat, există 12 cadre universitare, pe diverse specializări, în funcție de aria lor de competență, astfel încât există ofertă atât pentru locurile bugetate, cât și pentru cele nebugetate.

În anul universitar ”pandemic”, activitatea practică s-a desfășurat continuu și fără restricții

USAMV Cluj-Napoca a implementat, la fel ca celelalte instituții de învățământ superior din țară, toate măsurile impuse de Ministerul Educației și Guvernul României, pentru a asigura din punct de vedere epidemiologic siguranța cadrelor didactice, a studenților și a personalului didactic auxiliar. Astfel cursurile s-au desfășurat în sistem online, iar lucrările practice onsite, cu respectarea cu strictețe a tuturor regulilor, provocarea cea mai mare fiind cazarea studenților în cămine. Tinerii au fost grupați în serii, cei din anul I și anul IV fiind primii care au făcut practică, după care au schimbat stagiile cu cei din anii de studiu II și III.

Stagiile de practică se realizează la Stațiunile Didactice Experimentale ale USAMV Cluj-Napoca, la Cojocna, Jucu sau Hoia, dar se asigură acces studenților în toate sectoarele de activitate, în toate zonele de culturi de câmp sau în spații protejate, livezi sau vii, inclusiv în plantația viticolă la Apoldu, din județul Sibiu, care a intrat recent în patrimoniul universității. În plus, există acorduri de parteneriat pentru realizarea stagiilor de practică atât la instituții de profil din zona Ingineriei mediului, cât și la laboratoare de cercetări medicale pentru studenții de la Biologie, stațiuni de cercetări agricole sau diferite ferme.

”În domeniul nostru, activitatea în ferme, entități și instituții de profil este o componentă extrem de importantă. Am reușit ca aceasta să se defășoare fără restricții în toată această perioadă dificilă, perioadă care ne-a oferit și oportunități, ne-a motivat să găsim soluții, iar pe termen lung acestea ar putea fi eficiente. Pot spune că, într-un fel, ne-a prins bine, sub aspectul gestionării modului în care dorim să găsim soluții, astfel ca învățământul la Facultatea de Agricultură să se desfășoare la cele mai înalte standarde”, consideră Prof. dr. Roxana Vidican.

Campusul USAMV Cluj este considerat unul dintre cele mai frumoase din țară, spațiile pentru instruirea teoretică și practică fiind completate de o bibliotecă generoasă, sală și teren în aer liber pentru sport, laboratoare și institute de cercetare, cantină proprie, dar și multă, multă verdeață. Studenții sunt cazați în cămine în proporție de 90 la sută, într-un oraș în care chiriile sunt destul de mari, iar reprezentanții universițății declară că se străduiesc în fiecare an să găsească soluții pentru a reuși să-i cazeze pe toți cei care doresc să studieze la USAMV Cluj-Napoca.

”I-aș felicita pe toți cei care aleg această meserie! Vă spun cu mândrie că și eu sunt absolventă a acestei facultăți. Este o meserie extrem de dificilă, dar noi le spunem tot timpul studenților că trebuie să fie pregătiți, în permanență, condițiile se schimbă și un inginer agronom trebuie să cunoscă deopotrivă elementele științelor inginerești exacte, dar și pe cele ale științelor biologice pentru ca să poată lucra cu plantele. Apoi, în contextul schimbărilor climatice e nevoie de un dinamism și o decizie extrem de rapidă în ceea ce privește tehnica de cultură, alegerea materialului biologic, alte lucruri, pe care un agronom sigur le cunoaște. Îi așteptăm cu mare drag să fie studenții noștri!”.

Detalii despre Admitere 2021 la USAMV Cluj-Napoca: https://admitere.usamvcluj.ro/

Admitere 2021 la Facultatea de Agricultură: http://agricultura.usamvcluj.ro/

Pagina Facultății de Agricultură: https://www.facebook.com/AgriculturaUSAMVCluj


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Nou record pentru gramul de aur

Publicat

Aprecierea monedei americane și a metalului galben la 2.192 – 2.214 dolari, aproape de maximul istoric de 2.222,39 dolari, atins în 21 martie, au ridicat prețul la gramul de aur de la recordul de 323,4240 lei, atins miercuri, la…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Țigările electronice nu vor mai putea fi VÂNDUTE minorilor. Unde este INTERZIS fumatul

Publicat

Președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea prin care vânzarea țigărilor electronice către minori este interzisă. Actul normativ modifică și completează Legea nr. 201/2016 și Legea nr. 349/2002.

Noua…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Trecerile de pietoni de pe drumurile județene din Cluj vor fi iluminate. Investiție de peste 26 de milioane de lei

Publicat

Trecerile pentru pietoni de pe drumurile județene vor fi iluminate corespunzător, prin sisteme moderne, anunță Consiliul Județean Cluj.

Joi, în cadrul ședinței CJ Cluj a fost aprobat proiectul care beneficiază…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

AVANCRONICĂ. Sepsi Sf. Gheorghe – CFR Cluj. Clujenii sunt obligați să câștige pentru a urca pe podium

Publicat

Echipele de fotbal CFR Cluj și Sepsi Sf. Gheorghe se vor întâlni vineri, 29 martie, de la ora 20,30 pe stadionul Sepsi OSK unde vor disputa partida din etapa cu numărul doi din play-off-ul Superligii, deplasare în urma căreia…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe