Connect with us

Cluj

Admitere 2021 USAMV Cluj-Napoca/ Practica, o componentă principală a învățării și dezvoltării pentru studenții la Horticultură

PublicatFacultatea de Horticultură

Pregătirea studenților la Facultatea de Horticultură din cadrul USAMV Cluj-Napoca are ca și componentă extrem de importantă practica, iar aceasta se desfășoară prin parteneriate și convenții de colaborare cu companii, ONG-uri, asociații, ferme, stațiuni de cercetare sau universități de renume.

Pentru stagiile de practică, instituţia de învăţământ superior a încheiat convenţii de colaborare, iar o parte dintre acestea se întreprind prin contracte de cercetare, derulate cu parteneri din țară sau străinătate. Astfel, studenții Facultății de Horticultură pot opta pentru desfășurarea practicii de specialitate la instituții universitare de calibru, cum sunt Szent István University Budapesta, Corvinus University of Budapesta, Poznan University of Life Sciences – Polonia, Universita di Bologna – Italia, Agricultural University of Athens – Grecia, Universitat fur Bodenkultur Wien – Austria, STOAS University of Applied Sciences – Olanda, Universitat Politecnica de Valencia – Spania, Selcuk University – Turcia, Namik Kemal University – Turcia, Universida de Coimbra – Portugalia. De asemenea, prin Programul Erasmus+, studenții pot alege și alte instituții cu care USAMV Cluj-Napoca are colaborări.

Perioadele de practică se pot derula, în funcție de pregătirea studenților, și la Stațiunea INCDS Cluj, Ocoale silvice, Pepiniera Mihai Viteazu, Păstrăvăriile Gilău, PN Apuseni, PN M-ţii Rodnei, Agro Consulting Club, AgroTransilvania Cluster, lanțuri hoteliere, pensiuni, agenții de turism, Anevar, NanoProConstruction SRL, RADP Cluj-Napoca, Crama Salina ISSA, ColinaFarms, Nea Garden Center – Cluj-Napoca, SC Comgaby Moln SRL, FlowerTime, Eco Garden Construct SRL, SC Green Planet SRL, Ambient Cluj-Napoca, Parcul Dendrologic Simeria, La vie en Rose SRL, Simacek Facility Management Group, Studium Green SRL.

La majoritatea instituțiilor de specialitate, firmelor și asociațiilor de profil prezentate mai sus, studenții desfășoară activități în cadrul practicii de specialitate, dar sunt și invitați să activeze ca voluntari sau să desfășoare vizite de studiu pe durata anului universitar.

În patrimoniul Facultății de Horticultură se află două baze mari de practică și de cercetare: Stațiunea de Cercetare Horticolă (SCH) și Institutul de Cercetări Horticole Avansate al Transilvaniei (ICHAT). În afară de aceste două centre, în funcție de specificul programelor de studii, studenții mai au posibilitatea de a susține lucrările practice și la Baza didactică Jucu, Staţiunea Didactică Experimentală (SDE) USAMV, Baza didactică Hoia, Fondul de Vânătoare Someşul Cald, Baza Didactică din Cojocna, Parcul Dendrologic al universităţii, Centrul de Biodiversitate și Bioconservare.

Nu în ultimul rând, facultatea a dezvoltat colaborări și cu numeroase asociații profesionale și organizații non-guvernamentale de cultură și dezvoltare urbană, cum sunt ASOP România, ASOP România – Filiala Nord-Vest, Fundația DALA – Cuca Landscape, Asociația Colectiv A, Asociația Scena Urbană, Asociația Daisler, Fundația Samuel von Brukenthal Avrig, Fundația Transylvania Trust, și alături de care participă, în calitate de partener, la diferite competiții de specialitate.

Înscrierile pentru studiile universitare la USAMV Cluj-Napoca vor avea loc și în acest an, on line și on site, între 12 iulie – 24 septembrie 2021, după următorul calendar: 12 iulie – 6 august 2021, sesiunea I de admitere, pentru studii de licență și masterat; 6 septembrie – 24 septembrie 2021, sesiunea a II-a de admitere, pentru studii de licență și masterat; 6 septembrie – 17 septembrie 2021, sesiune admitere studii doctorale.

Detalii despre Admitere 2021 la USAMV Cluj-Napoca: https://admitere.usamvcluj.ro/

Site Facultatea de Horticultură: https://horticultura.usamvcluj.ro/

Pagina FB: https://www.facebook.com/horticulturausamvcluj1977


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

VIDEO FOTO. Sports Festival CONTINUĂ la Cluj-Napoca. Azi intră în scenă Steffi Graf, Andre Agassi, Simona Halep și Andrei Pavel

Publicat

Sports Festival continuă sâmbătă cu marele meci demonstrativ de tenis care va avea loc începând cu ora 18:00, în BTarena. Meciul se va juca pe suprafață hard. Invitații speciali sunt Andre Agassi și Steffi Graf, doi dintre…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

EXCLUSIV. „Bursucul” și-a luat secund un fost JUCĂTOR de la CFR Cluj. Ce spune Feri Dican

Publicat

CFR Cluj își completează staff-ul, în perspectiva noului sezon care stă să înceapă. Dan Petrescu va fi secondat de un fost jucător al echipei.

Este vorba de fostul fundaș Laurențiu Rus.

EXCLUSIV….

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Clujenii pot merge cu trenul la mare. Trenurile Soarelui, care pleacă zilnic din gara Cluj, fac legătura și cu Delta Dunării

Publicat

Trenurile Soarelui au intrat în circulație, astfel clujenii pot merge cu trenul mare și în Deltă. Trenurile pleacă zilnic din gara Cluj-Napoca.

Acestea vor circula pe toată durata sezonului estival, anunță CFR…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

ATENȚIE. Mesaje FALSE dar și tentative de ÎNȘELĂCIUNE în numele ANAF. Se cere GARANȚIE 1.000 de euro

Publicat

Mesaje false, dar și tentative de înșelăciune în numele ANAF au fost semnalate în aceste zile.

Contribuabilii sunt sfătuiți să fie foarte atenți la mesajele primite pe email și să folosească Spațiul Privat…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe