Connect with us

Cluj

Admitere 2021- USAMV Cluj-Napoca/ Specialiști în resurse agroalimentare pentru asigurarea sănătății consumatorului

Publicat


Admitere la USAMV, Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor.

Facultatea de Știința şi Tehnologia Alimentelor din cadrul USAMV Cluj Napoca asigură formarea academică a specialiștilor de înaltă calificare în domeniul Ingineriei produselor alimentare prin promovarea studiilor de licență, masterat, doctorat, bazate pe dezvoltarea cunoașterii, a cercetării şi inovării.

În prezent, toate programele de studii ale facultății, nivel ciclu de licenţă – Ingineria Produselor Alimentare (forma de învăţământ cu frecvenţă), Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole (forma de învăţământ cu frecvenţă şi la distanţă) și Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare (forma de învăţământ cu frecvenţă) – sunt acreditate.

Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor îşi propune să califice ingineri care să se poată integra cât mai rapid în domenii de activitate corespunzătoare calificării, în urma unei pregătiri cu o durată de 4 ani.

Ei vor fi capabili să utilizeze în condiţii de eficienţă economica şi, implicit managerială, resursele agroalimentare în vederea asigurarii sănătăţiii consumatorului în deplină concordanţă cu cerinţele şi standardele europene.

Absolvenții programelor de studii ale Facultății de Știința și Tehnologia Alimentelor obțin diplome cu calificarea Inginer în Ingineria produselor alimentare și au clar definită perspectiva ocupației pe piața muncii.

Între meseriile aflate la mare căutare pe piața de muncă, inclusiv în companiile private, se află cea de inginer tehnolog în unităţi de industrie alimentară (panificaţie, patiserie, bere, vinificație), în unităţi de procesare a cărnii, unităţi de procesare a laptelui, de fabricare a conservelor, uleiului, zaharului.

O altă direcție pentru o carieră de succes este cea de inginer tehnolog în unităţi de obținere, promovare și distribuţie a aditivilor pentru industria alimentară, în unităţi de alimentație publică, HORECA sau regim hotelier precum şi în lanțuri comerciale.

Alte ramuri de activitate pentru absolvenții acestei facultăți sunt în consiliere/audit pentru asigurarea calităţii în unități de producție alimentară, cercetare în domeniul științei alimentelor, antreprenoriat în domeniul alimentar dar și cea de inspector/consultant în direcţii de sănătate publică, siguranţa alimentelor şi protecţia consumatorilor.

”Facultatea de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor din cadrul USAMV Cluj-Napoca reprezintă facultatea prezentului şi a viitorului în domeniul industriei alimentare, iar competenţele absolvenţilor acestor specializări sunt garanţia în asigurarea bunăstării şi sănătăţii societăţii viitoare”, consideră prof. dr. Elena Mudura, decan al facultății.

Înscrierile pentru sesiunea a doua de admitere 2021 la Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor, studii de licență și masterat, sunt programate între 6-24 septembrie, on-line și on-site. Media de la bacalaureat este criteriul unic de departajare.

Detalii despre Admitere 2021 la USAMV Cluj-Napoca: https://admitere.usamvcluj.ro/

Oferta educațională pentru sesiunea a doua de admitere: https://admitere.usamvcluj.ro/studii-de-licenta/oferta-edcucationala-licenta/

Pagina Facultății de Horticultură: https://www.facebook.com/profile.php?id=100057553584992


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

ACCIDENT la Câmpia Turzii. O femeie și trei copii, evaluați de medicii de la SMURD

Publicat

Un accident de circulație a avut loc în urmă cu puțin timp în Câmpia Turzii.

Din primele informații, o mașinăân care se aflau o femeie și 3 copii, a fost avariată în accident.

Accident la Câmpia Turzii. O femeie și trei copii, evaluați de medicii de la SMURD

O autospecială ISU s-a deplasat de urgență la locul accidentului. Acolo a fost găcită o mașină variată, dar ocupanții au reușit să iasă singuri din ea. Este vorba de o femei și 3 copii.

Aceștia nu au fost răniți, dar, ca măsură de precauție, au fost evaluați de un echipaj medical.

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

FOTO. 4 câini fără stăpân, RIDICAȚI de polițiștii locali din Cluj-Napoca. Au fost băgați în cuști și duși la centrul specializat

Publicat

Polițiștii locali clujeni au organizat o acțiune de ridicare a câinilor fără stăpân, în urma sesizărilor venite de la cetățeni.

Polițiștii locali au fost ajutați de lucrători din cadrul Centrului de gestionare a câinilor fără stăpân din Cluj-Napoca.

4 câini fără stăpân, ridicați de polițiștii locali din Cluj-Napoca. Au fost băgați în cuști și duși la centrul specializat

Acțiunea a avut loc pe străzile Pomet și Odobești, de unde au venit sesizări din partea clujenilor. În total, 4 câini au fost depistați și transportați la Centrul de gestionare a patrupedelor fără stăpân.

caini ridicati politie (1)

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Se întâmplă în România. Șofer de 76 de ani, BĂTUT în trafic. Motivul este incredibil

Publicat

Un șofer de 76 de ani a trecut printr-o experiență terifiantă. A fost urmărit în trafic, blocat de o mașină și bătut. Agresorul și-a ieșit sin minți pentru că bărbatul conducea „prea încet”, potrivit Mediafax.

Totul s-a întâmplat pe o stradă din Hunedoara. Potrivit polițiștilor, bărbatul de 76 de ani conducea un autoturism pe bulevardul Republicii, din municipiul Hunedoara, când a început să fie claxonat de șoferul unui autoturism care mergea în spatele său.

Se întâmplă în România. Șofer de 76 de ani, bătut în trafic. Motivul este incredibil

Motiv ar fi acela că bărbatul conducea prea încet. Dar după ce a parcat maşina,…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

FOTO. SOS Cluj cere reinstalarea barierei plutitoare pentru deșeuri pe Someș. Cantitatea de gunoaie din râu e imensă

Publicat

Societatea Organizată Sustenabil SOS a lansat o „sesizare colectivă”, pe care clujenii o pot personaliza în funcție de zona în care stau ori unde văd mai multe deșeuri.

Potrivit activistului de mediu Adrian Dohotaru, membru al SOS, astfel de sesizări pot fi mai bune în unele situații decât petițiile pentru că pun în legătură directă o persoana care anunță o problemă autorităților, fără ca un ONG să devină intermediar în relația cu acestea.

Este ca o petiție, dar e mai mult un facilitator, a explicat Dohotaru.

SOS Cluj cere reinstalarea barierei plutitoare pentru deșeuri pe Someș. Cantitatea de gunoaie din râu e imensă

Prin…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe