Connect with us

Cluj

Admitere 2021- USAMV Cluj-Napoca/ Specialiști în resurse agroalimentare pentru asigurarea sănătății consumatorului

PublicatAdmitere la USAMV, Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor.

Facultatea de Știința şi Tehnologia Alimentelor din cadrul USAMV Cluj Napoca asigură formarea academică a specialiștilor de înaltă calificare în domeniul Ingineriei produselor alimentare prin promovarea studiilor de licență, masterat, doctorat, bazate pe dezvoltarea cunoașterii, a cercetării şi inovării.

În prezent, toate programele de studii ale facultății, nivel ciclu de licenţă – Ingineria Produselor Alimentare (forma de învăţământ cu frecvenţă), Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole (forma de învăţământ cu frecvenţă şi la distanţă) și Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare (forma de învăţământ cu frecvenţă) – sunt acreditate.

Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor îşi propune să califice ingineri care să se poată integra cât mai rapid în domenii de activitate corespunzătoare calificării, în urma unei pregătiri cu o durată de 4 ani.

Ei vor fi capabili să utilizeze în condiţii de eficienţă economica şi, implicit managerială, resursele agroalimentare în vederea asigurarii sănătăţiii consumatorului în deplină concordanţă cu cerinţele şi standardele europene.

Absolvenții programelor de studii ale Facultății de Știința și Tehnologia Alimentelor obțin diplome cu calificarea Inginer în Ingineria produselor alimentare și au clar definită perspectiva ocupației pe piața muncii.

Între meseriile aflate la mare căutare pe piața de muncă, inclusiv în companiile private, se află cea de inginer tehnolog în unităţi de industrie alimentară (panificaţie, patiserie, bere, vinificație), în unităţi de procesare a cărnii, unităţi de procesare a laptelui, de fabricare a conservelor, uleiului, zaharului.

O altă direcție pentru o carieră de succes este cea de inginer tehnolog în unităţi de obținere, promovare și distribuţie a aditivilor pentru industria alimentară, în unităţi de alimentație publică, HORECA sau regim hotelier precum şi în lanțuri comerciale.

Alte ramuri de activitate pentru absolvenții acestei facultăți sunt în consiliere/audit pentru asigurarea calităţii în unități de producție alimentară, cercetare în domeniul științei alimentelor, antreprenoriat în domeniul alimentar dar și cea de inspector/consultant în direcţii de sănătate publică, siguranţa alimentelor şi protecţia consumatorilor.

”Facultatea de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor din cadrul USAMV Cluj-Napoca reprezintă facultatea prezentului şi a viitorului în domeniul industriei alimentare, iar competenţele absolvenţilor acestor specializări sunt garanţia în asigurarea bunăstării şi sănătăţii societăţii viitoare”, consideră prof. dr. Elena Mudura, decan al facultății.

Înscrierile pentru sesiunea a doua de admitere 2021 la Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor, studii de licență și masterat, sunt programate între 6-24 septembrie, on-line și on-site. Media de la bacalaureat este criteriul unic de departajare.

Detalii despre Admitere 2021 la USAMV Cluj-Napoca: https://admitere.usamvcluj.ro/

Oferta educațională pentru sesiunea a doua de admitere: https://admitere.usamvcluj.ro/studii-de-licenta/oferta-edcucationala-licenta/

Pagina Facultății de Horticultură: https://www.facebook.com/profile.php?id=100057553584992


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Adrian Axinia (AUR): Se pregătește o FRAUDĂ masivă la prezidențiale

Publicat

Adrian Axinia, deputat AUR, a atras atenția, în cadrul unei declarații susținută la Bruxelles, asupra numărului uriaș de voturi declarate nule atât la alegerile europarlamentare, cât și la cele locale.

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

VIDEO. Emil Boc, după ploaia torențială din Cluj-Napoca: Sunt 2 alunecări de teren, pe strada Uliului și pe strada Govora

Publicat

Primarul Emil Boc s-a aflat, joi seara, pe străzile inundate ale municipiului Cluj-Napoca și a făcut un bilanț al situației, edilul spunând că au fost niște inundații cum nu au fost în ultimii ani.

”Până…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

FOTO. „Armenii, prietenii mei”: Lansare de carte la Cluj-Napoca a autorului Karen Sebesi

Publicat

Lansarea cărții „Armenii, prietenii mei” de Karen Sebesi a avut loc joi seară la Muzeul de Artă din Cluj, în cadrul festivalului ROCADE.

La eveniment au participat, printre alții, Varujan Vosganian,…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

VIDEO. Mașină – submarin, surprinsă de apă sub podul din Mărăști. Momentul când cade tavanul de la Iulius Mall

Publicat

Pompierii clujeni au fost solicitați, joi seara, să intervină pentru degajarea unei mașini surprinse de apă sub podul din Mărăști, de la intersecția străzilor Ialomiței cu Traian Vuia din Cluj-Napoca, dar și în alte…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe