Actualitate
ADMITERE Facultatea de Agricultură, USAMV Cluj-Napoca/ Cariera după absolvire acoperă specializări consacrate în spațiul rural

Facultatea de Agricultură din cadrul USAMV Cluj-Napoca se situează în fruntea instituțiilor de învățământ superior din țară, fiind o facultate în care respectul față de profesie se învăță alături de alte valori umane importante: onestitate, responsabilitate, spirit de echipă.
Misiunea noastră principală este de a pregăti specialiști prin promovarea excelenței actului educativ la nivel de licență, masterat și doctorat. Facultatea dispune de specializări consacrate în spațiul rural, agricultură sau montanologie, dar și de specializări noi, precum biologie, ingineria mediului, exploatarea mașinilor și instalațiilor pentru agricultură și industrie alimentară. Studenții au și posibilitatea să își continue pregătirea profesională în domeniu prin specializări masterale, dar și să urmeze perfecționarea prin doctorat în Domeniul Agronomie.
Programul de studii Agricultură are ca misiune principală formarea de specialiști (ingineri) pentru exploatațiile agricole, care pot realiza activități de creștere a potențialului de producție agricolă a zonei și de valorificare complementară și a altor resurse existente.
”Programul de studiu este centrat pe rezultatele învățării și asigură pregătirea studenților pentru mai multe calificări, conform C.O.R, după cum urmează: Inginer producție; Consilier inginer agronom; Inginer de cercetare în pedologie-agrochimie; Referent de specialitate pedolog; Consilier pedolog; Inginer ecolog; Consilier statistician; Expert/ inspector vamal; Inspector pentru controlul calității materialului biologic de înmulțire a plantelor cultivate; Consilier de specialitate pentru agențiile de plăți; Consultant de specialitate; Manager de fermă agro-turistică; Inginer de cercetare în protecția plantelor și protecția mediului; Șef stație (unitate) de exploatare și întreținere a utilajelor pentru agricultură; Șef stație uscare condiționare cereale, legume și fructe; Inginer pentru procesarea plantelor aromatice și medicinale”, explică prodecanul facultății, Conf. dr. Vasile Florian.
Studenții specializării Montanologie vor dobândi competențe profesionale privind elaborarea de tehnologii sustenabile de producție agricolă, managementul integrat al fermelor și pensiunilor agroturistice, gestiunea și alocarea fondurilor, consultanță în agricultură pentru zonele cu relief înalt etc. Viitorul inginer va avea capacitatea să inițieze afaceri de succes în mijlocul naturii, asigurându-și un profit durabil pe baza valorificării uneia sau mai multor posibilității, cum sunt: pajiști semi-naturale, plante medicinale, fructe de pădure, culturi agricole ecologice, creșterea extensivă a animalelor, produse regionale ecologice de origine animală și vegetală, practicarea agroturismului și ecoturismului etc.
”Încă de la prima promoție, inserția absolvenților specializării Exploatarea mașinilor și instalațiilor pentru agricultură și industrie alimentară (EMAIA) pe piața muncii a fost de 80%. Diploma pe care studenții o obțin (inginer în agricultură, specializarea EMAIA) oferă posibilitatea angajării acestora în diferite ramuri ale Domeniului Agricultură (expert service, piese de schimb și inputuri, consultant vânzări mașini agricole, consultant vânzări mașini și instalații din industria alimentară, mentenanța agregatelor agricole și a mașinilor din industria alimentară, cercetare dezvoltare de noi produse și tehnologii etc). Nișa pe care această specializare o acoperă în piață este într-o expansiune continuă, cererea de specialiști fiind din ce în ce mai mare”, detaliază Conf. dr. Vasile Florian.
Biologia este cea mai vastă din domeniul științelor vieții și are scopul de a fundamenta cunoștințele de bază despre lumea vie. A fost conceput ca un program de studiu modern, care vizează dobândirea unor competențe specifice, iar studenții vor avea astfel ocazia să studieze aspecte ce țin de organizarea celulară, sistematică, genetică, ecologie, microbiologie, anatomie, biochimie, biotehnologie, fiziologie, fitopatologie etc. Locurile de muncă pe care le pot ocupa absolvenții sunt extrem de diverse, absolventul biolog va fi considerat calificat pentru a activa în diferite arii profesionale: laboratoare de analize medicale și/sau de cercetare și dezvoltare din diferite industrii (farmaceutică, energetică, de prelucrare a materialelor vegetale și animale, cosmetică etc), activitate didactică, de analiză biostatistică, de managementul proiectelor în domeniul științelor vieții, cercetarea științifică, multiplicarea plantelor, ameliorarea plantelor și a animalelor, în inspectoratele de protecția mediului, grădini botanice, arii protejate sau alte structuri asemănătoare.
Pregătirea studenților în Domeniul Ingineriei mediului beneficiază de condiții de studiu moderne și facilități de practică menite să asigure competențele profesionale necesare viitorilor specialiști. Perspectivele de construire a unei cariere în domeniu sunt foarte generoase și includ ocupații desfășurate în instituții private și publice, între care Departamente de protecția mediului din cadrul întreprinderilor naționale și companiilor multinaționale; Garda de mediu; Agențiile Locale și Regionale de Protecția Mediului, Institutele de cercetare – dezvoltare în protecția mediului; Inspectoratele pentru situații de urgență; Compania ”Apele Române”; Învățământul preuniversitar și universitar; Administrații ale rezervațiilor biosferei, parcurilor naționale, parcurilor naturale și ariilor protejate, ONG-uri de mediu.
Înscrierile pentru studiile universitare la USAMV Cluj-Napoca vor avea loc și în acest an, on line și on site, între 12 iulie – 24 septembrie 2021, după următorul calendar: 12 iulie – 6 august 2021, sesiunea I de admitere, pentru studii de licență și masterat; 6 septembrie – 24 septembrie 2021, sesiunea a II-a de admitere, pentru studii de licență și masterat; 6 septembrie – 17 septembrie 2021, sesiune admitere studii doctorale.
Detalii despre Admitere 2021 la USAMV Cluj-Napoca: https://admitere.usamvcluj.ro/
Admitere 2021 la Facultatea de Agricultură: http://agricultura.usamvcluj.ro/
Pagina Facultății de Agricultură: https://www.facebook.com/AgriculturaUSAMVCluj
Dacă ți-a plăcut articolul:
ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Actualitate
Peste 78.000 de persoane au intrat în România, în ultimele 24 de ore. Dintre acestea, aproape 7.300 sunt cetățeni ucraineni

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPR) informează că vineri au intrat în România, prin punctele de la graniţă, 78.188 de persoane, dintre care 7.277 de cetăţeni ucraineni.
Potrivit unui comunicat transmis sîmbătă AGERPRES, prin punctele de frontieră din întreaga ţară au efectuat formalităţile de control, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire, aproximativ 159.600 de persoane, cetăţeni români şi străini şi peste 47.600 de mijloace de transport.
Începând cu 10 februarie 2022 (perioadă pre-conflict), au intrat în România 3.769.896 de cetăţeni ucraineni.
În zonele de competenţă, punctele de trecere şi „frontiera verde”, poliţiştii au constatat 64 de fapte ilegale (32 infracţiuni şi 32…
Citește mai mult pe Romania24.ro
Actualitate
Surprize uriașe la Românii au talent. Ce s-a întâmplat cu concurentul în vârstă de 90 de ani

Apariție surprinzătoare pe scena emisiunii Românii au talent. Jurații au fost impresionați de un concurent de 90 ani. Vârsta nu l-a oprit pe Florin Zgăvârdici să facă senzație în fața publicului și a telespectatorilor. Moment incredibil în cea de-a opta ediție a acestui sezon al îndrăgitului show de la Pro TV!
Moment impresionant pe scena emisiunii Românii au talent
Cea de-a opta ediție a acestui sezon al show-ului Românii au talent a adus pe micul ecran momente memorabile pentru public, dar și pentru telespectatori. De asemenea, cei patru jurați nu au ezitat să își exprime admirația pentru un concurent în vârstă de 90 de ani.
Florin Zgăvârdici, pe numele său, a dat dovadă de un curaj uluitor și de o energie…
Citește mai mult pe Romania24.ro

Două fete au fost lovite de o maşină, vineri la amiază, în Chitila, pe Şoseaua Banatului.
Potrivit Biroului de presă al IPJ Ilfov, una dintre tinere este intubată şi i se acordă primul ajutor, iar cealaltă a fost transportată la spital.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Alcooltest, iar rezultatul a ieşit negativ.
Poliţiştii din Chitila sunt la faţa locului şi desfăşoară activităţi specifice. Circulaţia rutieră se desfăşoară numai pe una dintre benzi, informează sursa citată. Agerpres
Citește mai mult pe Romania24.ro
Actualitate
MAE, atenţionare de călătorie în Italia. Perturbări ale transportului aerian, din cauza unei greve

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Italiană că, pentru vineri, a fost anunţată o grevă naţională a operatorilor aeroportuari, care va afecta mai multe aeroporturi, existând riscul unor perturbări ale zborurilor programate pentru călătoriile către şi dinspre Peninsulă.
Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Republica Italiană: +39 06 835 233 44; +39 06 835 233 52; +39 06 835 233 58; +39 06 835 233 56; +39 06 835 233 69; +39 06 835 233 71; +39 06 835 233 74, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor…
Citește mai mult pe Romania24.ro